MŠ Sluníčko Skuhrov nad Bělou zrealizovala výtvarnou soutěž: „Bude zima, bude mráz"

 K 1. listopadu vyhlásila Mateřská škola Sluníčko ve Skuhrově nad Bělou výtvarnou rodinnou soutěž na téma „Bude zima, bude mráz, těšíme se letos zas“.  

 Rodiče, společně se svými dětmi, měli možnost doma vytvořit z jakéhokoliv materiálu výrobek nebo obrázek na téma – na co se těší nejvíce v zimě.

Sešlo se na 39 výrobků z různých druhů materiálu a výtvarných technik. Opravdu je na co koukat. Ozdoby z papíru, ze samotvrdnoucí hmoty i kartonu. Dále sněhuláci vyrobeni z ponožek, polystyrenových koulí, květináčů, vaty, pletené, háčkované, z fima hmoty, ze dřeva i umělých kelímků. Nechyběly ani Vánoční věnce, zasněžené stromečky i vánoční stromeček vyrobený z vlašských ořechů. Roztomilí byli i andělíčci, skřítci i zimní zasněžené krajiny se zvířátky z lesa. Jeden výrobek hezčí a zajímavější než druhý. Spoustu nápadů a inspirace pro všechny, co rádi tvoří.

Výrobky byly vystaveny na první adventní neděli ve Společenském centru ve Skuhrově nad Bělou, kde mohli účastníci akce svým hlasem přispět k volbě vítěze. Prvenství tento rok získala rodina Knapových
z Brocné se svým sněhulákem z umělých kelímků. V těsném závěsu o pouhé dva hlasy se umístil výrobek od rodiny Michlových z Proloha se sněhuláky z květináčů. Bronzové místo získal sněhulák z polystyrenových koulí s pletenou čepicí a šálou od rodiny Štěpánkových z Osečnice. Bramborovou medaili obdrželi Aldorfovi z Kvasin za  vánoční stromeček z oříšků. Pro každého účastníka byla připravena sladká odměna a vítěz si odvezl dort ve tvaru sněhuláka.

V naši soutěži nejde jen o ten nejlepší výrobek. Pro nás je nejdůležitější báječná spolupráce a smysl umět si společně hrát, tvořit…prostě se zastavit a být chvíli spolu. Spolupráce a čas v kruhu rodiny nemůže nic nahradit. Žádný dort ani sladká odměna. Je báječné, kolik nádherných věcí se nám sešlo a jak skvělá je spolupráce mezi rodiči a naší mateřskou školou. Chtěla bych všem malým i velkým tvůrcům poděkovat, že nám pomohli touto soutěží zahájit předvánoční čas a spolupodílet se s námi na zimní výzdobě nejen mateřské školy.

Nyní lze výstavu vidět v prostorách mateřské školy, kde nám přispívá k opravdové slavností a zimní atmosféře v tento předvánoční čas.

MŠ Sluníčko Skuhrov nad Bělou zrealizovala výtvarnou soutěž: „Bude zima, bude mráz, těšíme se letos zas“

 

Autor: Martin Fletcher | sobota 10.12.2016 9:16 | karma článku: 6,19 | přečteno: 105x