Mountfield HK porazil HC Energii Karlovy Vary 3:1

V prvním zápase předkola Generali play off Tipsport extraligy vidělo 3668 diváků svižný a pěkný hokej a zaslouženou výhru Montfieldu HK. V těžkých situacích podržel domácí tým skvělou gólmanskou prací práci Marek Mazanec.

1.třetina

Prní gól v zápasu padá v čase 04:43Aleš Jergl vyslal puk na čepel hokejky velmi rychlého Jordanna Perreta a ten bekhendovým blafákem překonal hostujícího gólmana Filipa Novotného. Stav utkání 1:0. V čase 06:37 padá z karlovarských hokejek vyrovnávací gól, radost hostujících hráčů a  fanoušků byla však předčasná neboť, hlavní trenéři Mountfieldu HK Tomáš Martinec a Vladimír Růžička využívají tzv. trenérskou výzvu k video posouzení celé situace. Po chvilce je jasno, gól neplatí jeden z karlovarských blokoval hůl gólmana Marka Mazance. Hradečtí zvyšují v čase 13:43 na 2:0, z levého kruhu pálil úspěšně Radek Pilař, asistenci si s pěknou přihrávkou připisuje Oscar Eklund. Hradečtí lvi jsou velice aktivní a  předvádějí skvělý hokej v prvním dějství tohoto zápasu, o čemž svědčí například další akce v čase 15:45, kdy kapitán Radek Smoleňák nastřelil levou tyčku.

2.třetina

Na 3:0 v čase 25:35  zvyšuje Aleš Jergl, který pálil z mezikruží díky skvělé přihrávce Jordanna Perreta. Skvěle si vyměnili situaci z první třetiny. Další skvělou akci předvedlo duo Jordann Perret a Kevin Klíma, výborná kombinace dva na jednoho, Kevin Klíma vystřelil na Filipa Novotného ten úspěšně odrazil kotouč k tyčce a opět tak zazvonila branková konstrukce.  Lvi byli také v tomto dějství velmi aktivní a předváděli pohledný hokej.

3.třetina

V čase 42:43 snižují skóre zápasu karlovarští hráči na 3:1. O gól se postaral Tomáš Rachůnek. Ten samý hráč pozlobil hradecké lvy v čase 44:29, když chtěl využít skvělou přihrávku těsně před Marka Mazance, hradecká obrana v tuto chvíli odvedla skvělou práci. Jordann Perret se opět dostává do další skvělé akce, v čase 51:42 pálil od modré čáry, ale gólman byl výborně připraven.  Ne nadarmo byl Jordann Perret  vyhlášen po zápase nejlepším hráčem domácích. V čase 58:11 se snaží Karlovy Vary o zkorigování zápasu tím, že odvolávají brankáře, tento tah se jim však nepovedl a stav utkání se již nezměnil a  skončil 3:1.

fotogalerie: https://fletch.rajce.idnes.cz/Mountfield_HK_HC_Energie_Karlovy_Vary_3_1/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Fletcher | středa 11.3.2020 21:30 | karma článku: 7,87 | přečteno: 6519x