Mentálně postižení golfisté byli při zahájení letošní sezóny V Nebeské Rybné.

 Díky vstřícnosti golfového klubu Symbióza a majitele hřiště v Nebeské Rybné, a.s. Orlicko. se mohlo 4. dubna sedm mentálně postižených klientů Ústavu sociální péče Kvasiny s doprovodem zúčastnit otevření letošní golfové sezóny.

Bez nároku na poplatky za použití hřiště a odpálených míčků na cvičném odpališti si mohli chlapci celé odpoledne střídavě zkoušet patování na vzorně upraveném grýnu a otevřeném driwingu . Když se dostavila únava po dlouhých odpalech, a že někteří zahráli několik ran i za stometrovou hranici, šli jsme zkoušet příhry do grýnu z krátké vzdálenosti. Tam je ještě třeba hodně potrénovat, aby míčky skončily v blízkosti jamky.

   Po krátké přestávce se svačinou měli klienti možnost si poprvé v životě zahrát jednu celou jamku od úderu z týčka až po pat do jamky. Někteří zahráli dvouciferný výsledek, ale těm nejlepším na stometrové jamce stačilo pět, respektive sedm ran. To však nebylo nejdůležitější, protože na prvním místě bylo nadšení z pohybu a vzájemného soupeření.          I pocit, kteří znají všichni začínající golfisté, když se po úderu míček vznese a vzdaluje  směrem vzhůru se vryje do paměti bez rozdílu všem, ať se jedná o děti, hráče pokročilého věku, nebo třeba sportovce s mentálním postižením.

Klienti jistě budou dlouho na toto odpoledne vzpomínat a všem z Nebeské Rybné, kteří svou velkorysostí jim umožnili krásné chvíle prožít, sdělili kvasinští svůj velký dík.

Autor textu: Jiří Mohr

Autor: Martin Fletcher | středa 5.4.2017 12:19 | karma článku: 0 | přečteno: 15x