Kateřina Valachová : „Chybí nám pozitivní energie!“

Setkání s Kateřinou Valachovou 1. března 2019 na 41. sjezdu ČSSD v Hradci králové bylo velmi přátelské a my jsme jí oslovili s dotazem.

S čím přijela Kateřina Valachová na 41. sjezd ČSSD v Hradci Králové?

Chci být u toho kdy zopakuje svůj mandát na předsedu Jan Hamáček, také doufám, že delegáti sjezdu dají svůj hlas Janě Maláčové, které hodně fandím, jako ministryni práce a sociálních věcí a shoduji s většinou věcí a témat, které se snaží podpořit jako poslankyně ve sněmovně. Druhou věcí, kterou jsem si vzala za cíl, že bych ráda promluvila k delegátům sjezdu a vyzvala je k síle, odvaze a přestat se bát ! 

Projev Kateřiny Valachové na sjezdu:

Dobrý den milé přítelkyně, milí přátelé. Vážení sociální demokraté, vážené sociální demokratky. Já bych vám chtěla nejprve poděkovat za ten poslední rok a půl za setkávání s vámi, za připomínky a náměty. Chtěla bych vám poděkovat za kritiku a někdy i za pochvalu. To co jsem si se setkávání s vámi odnesla je jedno a myslím si, že se na tom společně shodneme a to je, že nám chybí pozitivní energie! Pozitivní energie je to co nám chybí více než kdy jindy. něco co potřebujeme a upřímně řečeno je tento sjezd a jeho průběh mě přesvědčuje o to, že pozitivní energii potřebujeme my všichni. My všichni jako sůl. Co se děje? Pořád se nemůžeme vzpamatovat z toho, že nejsme nejsilnější politickou stranou v zemi. nemáme 30 % politické podpory, nemáme ani 20% politické podpory, jsme menšinový partner menšinové vlády, to je něco zcela nového. není to snadné, ale musíme se přestat bát, musíme se přestat bát vlastního stínu, bát se, že znovu prohrajeme volby, bát se, že že nikdy nedokážeme zvítězit nad argumentálně silnějšími soupeři. To je absolutní začátek, bez toho se nedokážeme pohnout z místa. V čem spočívala naše síla, síla sociální demokracie? Máme tady hrdé nápisy od roku 1878, taková je dlouhá historie sociální demokracie, taková. Tak v čem spočívala naše síla? nebáli jsme se! nebáli jsme se ničeho. Nebáli jsme se CK mocnářství, nebáli jsme se agrárníků, nebáli jsme se nacistů, nebáli jsme se komunistů ! nebáli jsme se ničeho!

Pokračování projevu můžete shlédnou v níže uvedeném videu.

 

Autor: Martin Fletcher | čtvrtek 7.3.2019 12:11 | karma článku: 7,50 | přečteno: 10445x