Hokejové charitativní utkání Hvězdy 2022 se kvapem blíží

Žďár nad Sázavou – Už 19. srpna 2022 se uskuteční charitativní hokejové utkání českých hvězd z NHL. Jestliže hvězdy, tak pořádné! 

 Uvidět bude možné Jakuba Voráčka, Martina Nečase, Filipa Hronka a další. Hrát budou nejen pro své fanoušky, ale především pro dobrou a potřebnou věc!

Cílem celé akce je pomoci zviditelnit aktivity a projekty pro pacienty s roztroušenou sklerózou mozkomíšní prostřednictvím Nadace Jakuba Voráčka, též podpořit organizaci Popálky o. p. s., která pomáhá popáleným pacientům a zajistit kvalitní pokračování v práci s hokejovou mládeží v klubu ve Žďáře nad Sázavou. Výtěžek z celé akce bude všem spravedlivě rozdělen.

Akce se uskuteční 19. srpna 2022 na zimním stadionu Na Bouchalkách a v přilehlé víceúčelové ploše ve Žďáře nad Sázavou. Pořadatelé si nachystali velice pestrý program.

11:45 – otevření areálu
12.00 – Dětský program – zahájení
13.00 – Skupina Lollipopz
14.15 – Ben & Mateo
15.00 – Autogramiáda hráčů a osobností
15.30 – Taneční spolek Pomponky
16.00 – Muzikant Ondra Němec
17.00 – Charitativní zápas Hvězdy 2022
18.00 – Dětský program – ukončení
20.30 – Hudební skupina Exit
23.00 – DJ Hlava
24.00 – Ukončení akce

Veškerý doprovodný program, který se uskuteční v areálu u Zimního stadionu (rychlobruslařský ovál) včetně autogramiády hráčů je zdarma, vstupné je dobrovolné a výtěžek jde na konto charitativním projektům. Na místě tak můžete přispět darem Nadaci Jakuba Voráčka a organizaci Popálky o.p.s.

Přispět můžete zde.

Vstupenky můžete zakoupit zde.

Sportovní klub ledního hokeje Žďár nad Sázavou, z.s. dlouhodobě vychovává hráče pro extraligové týmy a v posledních letech i hráče pro NHL. V tomto ohledu patří k nejúspěšnějším klubům v České republice. Přesto v posledních letech tento klub bojuje s nedostatečným financováním ze strany místní samosprávy, a tak se rozhodl vzít věci do vlastních rukou. Vedení klubu se rozhodlo uspořádat tuto mimořádnou sportovní událost a prostřednictvím svých odchovanců oslovilo české hokejové špičky, které svou účast potvrdily. Klub věří, že by tato akce mohla být odrazovým můstkem pro novou etapu klubu.

Nadace Jakuba Voráčka pomáhá pacientům s diagnózou roztroušené sklerózy mozkomíšní. Nadaci založili sourozenci Voráčkovi – Petra a Jakub před více než sedmi lety. Za dobu svého působení do jara letošního roku rozdělili pacientům s diagnózou RS již více než 18 miliónů korun. Kuba do nadace za každý svůj uhraný bod v NHL posílá 1.000 USD. V různých podobách je velkou inspirací a mentorem pro své spoluhráče a kamarády. V Americe je pomoc druhým zcela běžnou součástí každodenního života, ale i každého hokejového utkání. Kuba se společně se svou nadací snaží toto zapojení přenést nejen mezi své přátele, ale vůbec do ČR.

Popálky o. p. s. vznikla v roce 2013 za účelem pomoci nejenom dětem, ale i popáleným dospělým a jejich rodinným příslušníkům. Pomoc začíná již u lůžka v nemocnici, kde je poskytnuta konzultace o následné péči, psychických, sociálních i finančních následcích popáleninového úrazu. Popálky provází pacienty a jejich rodinné příslušníky po propuštění do domácího ošetřování. Pro popálené děti a mladistvé organizuje setkání, pobyty, workshopy a letní tábor.

Autor: Martin Fletcher | pátek 5.8.2022 19:06 | karma článku: 6,19 | přečteno: 4353x