Fotografická výstava o hospicové péči pod názvem : „Spolu“

Do několika obcí na Rychnovsku zavítala putovní výstava fotografa Petra Wagenknechta o domácí hospicové péči, kterou podpořilo Ministerstvo zdravotnictví ČR v rámci šíření povědomí o této službě a jejím smyslu.

Výstava nese název ,, Spolu" a zachycuje dvě roviny. Jednou jsou krásné umělecké černobílé fotografie vystihující různé životní okamžiky života lidí od narození až po stáří. Druhá strana krátce popisuje vznik hospicového hnutí u nás v Čechách včetně informací a barevných fotografií ze života Domácího hospice Setkání, o.p.s..

 

„Podstatou našeho snažení je nejen tišit fyzické bolesti, ale také vnášet do rodin naději, podporu, společenství, účast a respekt k části jejich životního příběhu. Podporujeme rodiny, aby zkusily být spolu i v umírání a smrti. Aby se pokusily pro svého blízkého udělat maximum. Sdělily nám z hospicu Setkání Rychnov nad Kněžnou.

 

Autorka výstavy je Věra Horníčková.

 

Výstava byla zatím na těchto místech: Podbřezí, Trnov, Bystré v O.h., Opočno, nyní poputuje do Hořic, pak by měla být během května v Týništi, v létě Rokytnici v O.h. , v září v Častolovicích, na podzim v Javornici i ve Vrchlabí a pak se uvidí.

Autor: Martin Fletcher | čtvrtek 9.3.2017 18:21 | karma článku: 10,37 | přečteno: 3095x