Exkluzivní rozhovor se sparťanským nestorem Horstem Sieglem

Horst Siegl je rozhodně nezapomenutelný hráč Sparty, skvělý člověk, tahoun týmu i velmi aktivní člověk. Rozhovor s ním udělat bylo nejen radostí, ale také příjemný zadostiučiněním mnoha prosbám fanoušků a podporovatelů.

Co je pro vás tím nejkrásnějším a nezapomenutelným sparťanským fotbalovým momentem ?

Asi příchod do Sparty mezi fotbalové hvězdy, kde jsem vydržel tak dlouho.  Jsou  to nezapomenutelné zážitky se radovat jak se spoluhráči tak s fanoušky ze vstrěleného gólu. Určitě je nezapomenutelným momentem první ligový gól v prvním zápase proti Hradci Králové, také  100. gól proti Olomouci a samozřejmě zápasy v lize mistrů proti Olympique de Marseille a Barceloně. 

Z čeho vám naopak za celou kariéru v dresu Sparty bylo nejsmutněji ?

Po každé prohře. Určitě, když jsem se loučil a šel do Příbrami. Nejhorší zážitek byl, když přijel kurýr před Vánocemi 22.12. a dovezl mi výpověď a nikdo mi neřekl nic do očí. Další nepříjemný zážitek byl zcela jistě po úspěšném působení v roli trenéra asistenta kdy jsme udělali 1. rok double a 2. rok jsme byli druzí a po zbytečném vyloučeni Řepky jsme přišli o druhý double a nevyhráli pohár.

Co si myslíte o práci se sparťanskou mládeží u kluků i u děvčat,  je odváděna kvalitně, číhají na mladé nějaká rizika v jejich případné budoucí fotbalové kariéře ?

Spartaňská mládež pracuje dobře a  musí být nejlepší, protože má neskutečné podmínky jak na trénování a zabezpečení celkově. Rizika jsou, z přechodu do dospělého fotbalu. Odchovanci to mají někdy těžší protože Sparta potřebuje hotové hráče hned, proto chodí po hostováních. Ale jak vidíme kolik jich běhá v ligových týmech je to ideální příprava se pak vrátit do A týmu a pracovat na sobě.

Jaký je váš nynější vztah k AC Sparta Praha ?

Vztah se Spartou mám jen jako divák, který si přeje vítězství a dobrou hru, ale to se delší dobu neděje. Chodím komentovat jako expert O2 TV Sport a někdy slyším že jen Spartu kritizuji, ale není to tak, chci byt objektivní.

 

Co vy a vaše aktivity, čím se nyní zabýváte ?

Chodím si zahrát fotbal za Jiloviště , hokej , tenis, ale hlavně v letním období máme zápasy Sigiteamu, kde rozdáváme radost po republice v dobré sestavě. V červenci děláme fotbalový kemp pro děti tak rád všechny zvu. Bude tam i prohlídka stadionu jak Sparty tak Slávie. Na děti čeká mnoho soutěži, zábavy , radost z vítězství, ceny, setkání s bývalými spoluhráči atd všechny informace budou na mých facebookových profilech : Horst Siegl, SIGI team , Fotbalová škola Horsta Siegla. (Dodáváme, že vám přineseme aktuální informace o tomto kempu).

Máte fotbal a Spartu stále ve svém srdci ?

To jinak ani nejde,  když tam prožijete 15 let skvělé doby a vyhrajete tolik titulů, dáte tolik gólů a zahrajete si se Spartou na nejlepších stadionech v Evropě, poznáte tolik výborných trenérů, hráčů, funkcionářů a hlavně fanoušků, tak to nejde nemilovat. Spatra mi dala strašně moc a já věřím, že já jí taky. 

Máte nějaký vzkaz pro své letité fanoušky a podporovatele ?

Že jim děkuji za podporu i když někdy byli chvíle kdy se nedařilo, ale to k fotbalu patří. Je dobré, že jsou sociální sítě a vidíte že vás fanoušci sleduji fandí a máte spoustu kamarádů, kteří s vámi komunikují a není jim jedno jaká je situace nejen ve Spartě, ale celkový pohled na fotbal. Rád bych se jednou zase vrátil do Sparty a pomohl, tak uvidíme.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Fletcher | čtvrtek 3.5.2018 14:33 | karma článku: 9,35 | přečteno: 9576x