David Čelakovský rozezněl piano na koncertu v PETROF Café

Hradec Králové – Tento čtvrtek večer se v hudební kavárně, která je součástí kulturního centra PETROF Gallery, uskutečnil krásný klavírní koncert. 

Posluchači se při něm mohli zaposlouchat do romantický tónů známých písní od skupiny Queen, Imagine Dragons i filmové hudby Hanse Zimmera.

Za hodinu trvající koncert byl David Čelakovský odměněn velkým potleskem. Zajímavostí je, že prostory PETROF Gallery vznikly rekonstrukcí staré výrobní haly a mají kapacitu až 500 osob. Jedinečný projekt PETROF Gallery získal titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2018 a v celostátní soutěži Stavba roku 2018 obdržel Zvláštní cenu časopisu Stavebnictví.

Celý prostor byl vybudován nejen za účelem pořádání koncertů, ale také i konferencí, společenských či vzdělávacích akcí. Kulturní centrum PETROF Gallery nabízí moderní prostory showroomu s piany, stylové hudební kavárny se samohrajícím klavírem, multifunkční haly i reprezentativní jednací místnosti. „Stěny hudební kavárny PETROF Café zdobí obrazy umělců, kteří zde pořádají pravidelné výstavy. Pro všechny milovníky hudby připravujeme i kavárenské koncerty různých interpretů a hudebních žánrů. Veškeré hudební nástroje v kavárně jsou návštěvníkům k dispozici,“ říká mluvčí PETROF Gallery Gabriela Mikulecká.

Kavárna je vyhledávaným místem nejen pro mladou generaci, ale také pro umělce a novináře. Každý, kdo miluje kulturu, tóny nástrojů PETROF a znamenitou kávu, si jistě tuto kavárnu oblíbí.

Do konce roku se návštěvníci mohou těšit na koncerty umělců jako jsou: Matyáš Novák, Laco Deczi & Celula New York, Pavel Šporcl, Ondřej Gregor Brzobohatý, Václav Marek a další.

 

Autor: Martin Fletcher | pátek 13.8.2021 16:03 | karma článku: 7,05 | přečteno: 5241x