Bývalý atlet a sportovní novinář Vladimír Vaněk slaví 60. narozeniny

Začínal jako fotbalista, v sedmnácti ho zlákala atletika. Vladimír Vaněk byl výborným běžcem na středních tratích, některé jeho časy mají ještě dnes velmi slušnou úroveň (osmistovku uměl za 1:51,6 a kilometr zaběhl za 2:26,

Vystudoval žurnalistiku, jako sportovní novinář pracoval v bývalé Pochodni a Hradeckých novinách, poté „přestoupil“ do deníku Sport, později externě spolupracoval s deníkem Právo.

V posledních dvou dekádách se výrazně profiluje jako manažer a pořadatel řady zajímavých sportovních akcí. V letech 1997 – 2014 byl ředitelem osmnácti ročníků tenisového mistrovství ČR mužů a žen, turnaje Rieter Cup, další čtyři roky pořádal v Ústí nad Orlicí mezinárodní turnaje mužů, Rieter Open.

V České Třebové v minulosti uspořádal dva ročníky mezinárodního šachového turnaje (2007-2008) a jedenáct ročníků oblíbeného bikemaratonu, jehož trojnásobným vítězem je olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý.

V loňském roce připravil novinku, atletický mítink Rieter, kterého se v Ústí nad Orlicí zúčastnili závodníci ze čtyř zemí. Byli mezi nimi olympijští vítězů a medailisté ze světových a evropských šampionátů. Téměř jedné tisícovce diváků se představili oštěpaři Bára Špotáková, Nikola Ogrodníková, Vítězslav Veselý a Petr Frydrych, překážkářka Zuzana Hejnová, sprinter Pavel Maslák a koulař Tomáš Staněk.

V roce 2013 založil a od té doby řídí hokejový klub HC Kohouti Česká Třebová, který o šest let později vyhrál Krajskou ligu Pardubického kraje a Kraje Vysočina.

V sobotu 2. května slaví Vladimír Vaněk 60. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.

Autor: Martin Fletcher | pátek 1.5.2020 17:17 | karma článku: 8,61 | přečteno: 4405x