21. ročník turnaje přehazované mentálně postižených sportovců v Kvasinách

Pořadatelem akce byl Ústav sociální péče pro mládež Kvasiny. Akce se uskutečnila 1. září na volejbalových hřištích v Kvasinách. Pořadatelé i hráči dlouho bojovali s nepřízní počasí. Nakonec se podařilo turnaj odehrát.

Turnaj se hrál v kategoriích Ženy - smíšené, Muži a Unified muži. Do Kvasin přicestovalo 10 týmů nejen z Královéhradeckého a Pardubického kraje. Dopoledne bylo vyplněnou hrou v kategoriích Muži a Ženy smíšené. Kolem poledne byl k obědu tradiční výborný guláš a pak nic nebránilo odehrání kategorie Unified muži (jedná se o tým složený ze čtyř mentálně postižených sportovců a dvou svých trenérů).

 

Jelikož počasí nepřálo tak nemohl proběhnout doprovodný program od Psí školy Rarášek z Kvasin a tak po dokončení kategorie Unified muži vymysleli organizátoři z Kvasin pro zpestření odpoledne a než se nachystá slavnostní vyhlášení výsledků, hru organizátorů z Kvasin proti tzv. Zbytku světa (tým složený z trenérů různých zúčastňujících se týmů). Byla to výborná podívaná za zájmu všech zúčastněných. U této hry nechybělo spoustu humoru a vtipných situací, vyhrál tým Zbytku světa.

 

Vítězem turnaje mentálně postižených sportovců se v kategorii Muži stal již tradičně Klub Ledce, v kategorii Ženy smíšené - Pohoda Slatiňany a v kategorii Unified muži také Klub Ledce. Domácí Atletik Kvasiny obsadil v obou kategoriích krásné třetí místo. Všichni hráči a pořadatelé byli po zásluze odměněni keramickými medailemi z dílny ÚSP Kvasiny.

 

Z turnaje se bohužel muselo omluvit z pracovních či osobních důvodů několik zajímavých hostů: senátor Miroslav Antl, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, vedoucí odboru na MPSV David Pospíšil, Otakar Kalenda (MPSV), Martiv Blaško - slovenský tenista, Marek Jaloviec - český tenista ...

http://www.ceskatelevize.cz/ireporter/videa/videa/21-rocnik-turnaje-mentalne-postizenych-sportovcu-v-prehazovane-v-kvasinach/

Autor: Martin Fletcher | sobota 2.9.2017 18:33 | karma článku: 0 | přečteno: 28x