Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slovensko (a další země) také. Nebýt tvrdohlavosti Beneše, který prosazoval právní kontinuitu Československé republiky, tak by Slovensko nebylo "osvobozeno", ale prohrálo válku a platilo nám reparace za vyhnání Čechů. Místo toho jsme dostali Husáka a později Babiše.

4 0
možnosti

J43o53z11e69f 58T44h20o73l70t

5. 12. 2022 22:02

Milá pani,Vy ste vojnu prehrali ako súčasť Veľkonemeckej tretej ríše v ktorej ste v roku v lete roku 1942 na Václavskom námestí nabitom 200000 ľudmi spievali národnú hymnu ,slubovali vernosť ríši a zdravili Hitlera a pre ktorej vojnovú prosperitu a potreby ste počas vojny ticho a usilovne pracovali a tiež ste mali svojho Háchu a Moravca. Po vojne vyhrali v Čechách komunisti 43,25 %, na Slovensku len 30,48 % a v moravsko-sliezskej krajine 34,46 % hlasov. Na Slovensku zvíťazila Demokratická strana.Následne ste dosadili také esá ako : Gottwald,Kopecký,Nosek,Zápotocký a Slánský takže nejaký Husák sa pri nich stratí.

Ešte k tej Slovenskej "prehratej válce"doporučujem si naštudovať históriu Slovenského národného povstania a aký malo význam že sa ČSR ocitla na strane víťazov.

Takže vyčítať tu niekomu niečo nie je na mieste,každý máme svoje maslo na hlave.

A Babiša toho ste si ochočili a volíte naustále niekde sami,s týmto ozaj už Slováci nemajú vôbec nič je to len na Vás či si ŠTBáka urobíte prezidenta

0 0
možnosti
Foto

,,Za 2. světové války bylo Maďarsko taky spojencem Hitlera" Inu bylo. Dnes však, a nikoli od včerejška, je, m.j., i členskou zemí NATO;-)

3 0
možnosti

Formálně ano, ale chová se tak čím dál méně.

4 2
možnosti

S Hitlerem bylo Španělsko, Finsko, půlka Francie, Itálie, Slovensko, Rakousko atd. A?

A navíc Orbán není spojencem Ruska, jen má na řešení situace jiný názor.

14 3
možnosti

Jenže tyhle státy se Flaškovi nehodí, tak je neuvedl.

4 6
možnosti

Madarska populace za valky, byla ve Zline celkem velika. Batovka potrebovala pracovniky a tak Madari pomahali. Madarske vojaky jsem videl v roce 1944. Prochazeli mestem a zadali chleb, nebot nemeli co jist. Muj strejda vymenil pecen chleba za krasnou kozenou tasku s presnymi mapami Vizovskych a Hostynskych vrchu. Chovali se slusne a nekteri mluvili slovensky.

Snad tu druhou udalost to Madarsko udelalo s revoluci proti komunismu, Ukazali svetu i tu jejich "citlivost" ve vyrizovani uctu s komunisty.

Vsak treti muj pohled na Madarsko byl prijemny. Pri pozvani Madarska prezidenta Bushe st., predali mu drevenou plaketu s ostnatym dratem z hranice s Rakouskem. Byla to ukazka otevreni hranice jako svobodneho statu. Snad stoji za zminku, bylo to asi rok pre nasim statem. A nepotrebovali k tomu zadne zlocinecke vylevy.

Jejich nacionalismus je vzdy vedl kupredu, at to bylo spravne ci nikoliv. Dnesni situace se nevybocuje z normalu. Je vsak bolestiva v neporozumeni.

3 0
možnosti

Přesně tak, kdo porušuje evropské hodnoty a nepřijímá migranty je Hitler!

Možná byste ve svém záchvatu černobílosti měl zkusit pochopit, že člověk může v něčem s Orbánem souhlasit a v něčem jiném nesouhlasit. Ale moc šancí vám jako vrcholnému nálepkovači místního blogu nedávám.

5 1
možnosti
Foto

Vy jste zase takový pronikavě inteligentní, že mi po přečtení vašeho příspěvku asi nebude chutnat pivo. Teda to první. Ono to zase až tak výjimečné není ;-).

0 0
možnosti

Lavrov se s tím už nemaže. Opustil rétoriku "Speciální operace" A mluví přímo o válce. (Zprávy). Už se hroutí i senátorka. Nedivím se, jeho česká hlásná trouba se zhroutila. Být jejím tělem, nevydržel bych. Ucho by řeklo - "A kdo ty kraviny má stále posloucha"t? Viktor zase ošetřuje krk. Má hezkou šálu - takovou velkou.Tradice jsou tradice. Toho chválím, už mu může jít doma i o krk ! ... :-)

5 1
možnosti

Moc dobře napsáno.R^

2 0
možnosti

Neřekl bych, že Maďaři vysloveně třeli bídu s nouzí. Proti Polákům, Rumunům, Bulharům, nemluvě o takové Albánii. Rád jsem tam jezdíval a neposuzuji jen že jsem si tam mohl kupovat Coca Colu.

4 0
možnosti

Také jsem tam rád jezdíval. Ale Maďarsko se za posledních dobu hodně změnilo.

Kdo by býval jen tušil, že z protirežimního demokratického hnutí mladých FIDESZ, se stane strana s opačného charakteru, s totalitními prvky.

Vloni jsem Maďarsko jen projížděl, omylem jsme zajeli i do jedné vesnice, byli v Szombathely. Mimo nově vybudované obchodní centra, jako by se tam zastavil čas před 20 lety...

3 1
možnosti

Zasloužená karma :-) R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,76
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.