Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V bezprecedentním pohybu v oblasti vakcín proti koronavirům spojil v prosinci 2020 Gamaleya Institute své síly s výrobcem léků AstraZeneca, který vyrábí vakcíny na bázi šimpanzího adenoviru. Oba týmy spojily své vakcíny, aby zjistily, zda směs může zvýšit účinnost vakcíny AstraZeneca. Zkouška začala v únoru.

0 0
možnosti

Pfizer/BioNTech

Schválená EU:ANO

Cena:309

Typ:mRNA

Účinnost95 %

Skladování

-70 °C180 dnů

-25 až -15 °C14 dnů 2 až 8 °C5 dnů Dávkování 2 dávky s odstupem nejméně 21 dní Nežádoucí účinky Kde se používá Jak funguje? Omezení Moderna Schválená EU:ANO Cena:685 Typ:mRNA Účinnost94,1 % Skladování -20 °C180 dnů 2 až 8 °C30 dnů Dávkování 2 dávky s odstupem 28 dní Nežádoucí účinky Kde se používá Jak funguje? Omezení AstraZeneca Schválená EU:ANO Cena:110 Typ:vektorová Účinnost81,3 % (při rozestupu mezi dávkami 12 týdnů) Skladování 2 až 8 °C180 dnů Dávkování 2 dávky s odstupem 4 až 12 týdnů Nežádoucí účinky Kde se používá Jak funguje? Omezení Johnson & Johnson Schválená EU:ANO Cena:199 Typ:vektorová Účinnost67 % Skladování -20 °C730 dnů 2 až 8 °C180 dnů Dávkování 1 dávka Nežádoucí účinky Kde se používá Jak funguje? Omezení Gamaleya (Sputnik V) Schválená EU:NE Cena:133 Typ:vektorová (vakcína nyní prochází takzvaným průběžným přezkumem, žádost o schválení podána nebyla) Účinnost91,6 % Skladování 2 až 8 °Cupravená verze -18 °Cpůvodní verze Dávkování 2 dávky s odstupem 21 dní Nežádoucí účinky Kde se používá Jak funguje? Omezení Sinopharm Schválená EU:NE Cena:1369 Typ:inaktivovaná (výrobce o přezkum ani schválení nezažádal) Účinnost79,34 % (podle výrobce) Skladování 2 až 8 °C Dávkování 2 dávky s odstupem 21 dní Nežádoucí účinky Kde se používá Jak funguje? Omezení Novavax Schválená EU:NE Cena:133 Typ:na bázi proteinu (vakcína nyní prochází takzvaným průběžným přezkumem, žádost o schválení podána nebyla) Účinnost96 % (podle dat z Velké Británie) Skladování 2 až 8 °C Dávkování 2 dávky s odstupem 21 dní Nežádoucí účinky Kde se používá Jak funguje? Omezení CureVac Schválená EU:NE Cena:530 Typ:mRNA (vakcína nyní prochází takzvaným průběžným přezkumem, žádost o schválení podána nebyla) Účinnostnení k dispozici Skladování 2 až 8 °C180 dnů Dávkování 2 dávky s odstupem 28 dní Nežádoucí účinky Kde se používá Jak funguje? Omezení Sanofi/GSK Schválená EU:

0 0
možnosti
JK

J68a76n 45K58o83z38á24k

7. 4. 2021 23:18

Nenechal bych se očkovat Sputnikem, protože mám nedůvěru ke všemu ruskému, ale tady v tom vidím politiku. EU dala na vývoj vakcíny hodně peněz vybraným firmám a Sputnik je konkurence, která by snížila těm vybraným firmám zisk.

2 0
možnosti
Foto

Pane Flaško,

zbytečné obavy, EMA Sputnik nikdy nedovolí, protože uvažuje správně politicky. Nejde o nic jiného než o politiku a zisky západních farmaceutických firem.

A ty už si ruskou konkurenci pohlídají, i kdyby to mělo stát tisíce životů. A navíc je zde naprosto rozhodující politické hledisko.

3 1
možnosti
Foto

Astra Zeneca,obsahuje oslabený virus, konkrétně opičí adenovirus, který nemůže tělu uškodit, ale slouží jako nosič (vektor) genetické informace o takzvaném spike proteinu. Ten se nachází i na povrchu viru SARS-CoV-2, který způsobuje nemoc covid-19. Lidské buňky se díky vakcíně naučí virus rozpoznat a spustit obrannou reakci. Nežádoucí činky bolest hlavy, nevolnost, bolest svalů a kloubů, bolest a citlivost v místě vpichu, zimnice, zvýšená teplota, únava Všechny očkovací látky jsou si podobné co se týká složení a stejné co se týká účinku.

0 1
možnosti
LH

nesmysl... Pfizer, Moderna - jiná technologie...

2 0
možnosti
Foto

Jenom na okraj. Astra Zeneca, stojí 46,75 korun a Sputnik stojí 430 korun.

0 0
možnosti
OU
Foto

On by se Sputnik hodil! Na očkování tím je tu adeptů až až. Např. i tady mezi komentátory.

Doufám, že hrdinně nastoupí, aby dokázali, že tato vakcína je zcela bezpečná a funkční funkční.

6 1
možnosti
OU
PC

Nepreferuji ŽÁDNOU vakcínu proti Covid 19, jsem vůči všem z nich značně skeptický. I ty tzv. schválené mají již v praxi prokázané negativní, mnohdy fatální účinky, o nichž se ale u nás téměř vůbec nemluví.

1 0
možnosti
Foto

Všechny vakcíny mají občas až fatální účinky a to je také důvod, proč některé matky odmítají své potomky nechat očkovat. Fatální následky má i narkóza a kdyby vás, nedej bože, chytil slepák, asi byste uspání z toho důvodu neodmítnul a risknul to.

1 0
možnosti
ČP

Autore, kdybyste se jen trochu orientoval v problematice vakcín, pak byste věděl, že Sputnik je dobrá vakcína. Vysoce účinná. A bude schválena velmi brzy.

U Vás je to s tím Babišem už na doktora.

4 6
možnosti
OU
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,99
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.