Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Sama cena energie je samozřejmě hnacím motorem úspor, proto ty knížecí rady ohledně svetru nechť si politici a političky strčí za klobouk. Problém je, že 70 % českých obydlí hlavně starších domů není zatepleno, takže se topí Pánu Bohu do oken. Tam by měli směřovat velkorysé dotace s minimální spoluúčastí, nikoli na FVE, na zateplení fasád, výměnu oken a dveří, pak budou mít teprve smysl tepelná čerpadla, která se nabízejí hlava nehlava. Pokud nebude v celém Česku za obrovské miliardy vybudovaná elektrická chytrá siť (smart grid) a samozřejmě také chytré elektroměry, tak nějaké skutečně efektivní rozfázování spotřeby v zájmu osekání sinusoidy špiček zůstane iluzí. Vidíme to na tom, že obchodníci smazávají rozdíly mezi NT a VT, protože je to tak rozšíření, že tím nelze regulovat spotřebu. Ještě poznámku: Až si bohatší část populace pořídí soláry, z uspořených kWh přesune fixní (regulované) poplatky na chudé. To, že FVE se nemá dotovat, dokazuje skutečnost, že tisíce lidí si ji pořizuje i bez dotace. Ale velcí solární baroni umí za dotace lobbovat, protože dotace nejsou prostředkem, ale cílem jejich přisátí se na veřejné rozpočty. Už se do ČR vracejí solární žraloci, kteří se tady bohatě nakrmili na solárním tunelu v instalacích schválených ještě na Silvestra 2010. Takže účet 800 miliard do roku 2030 za podporu výkupních cen z FVE bude mít očividně pokračování.

1 0
možnosti
Foto

Tady jste trošku vedle.

Pominu to, že dnes je výhodnější dodat nebe energie domácnostem a prodat ji dráž někde jinde za vyšší cenu.

V tom obchodu přeci nejde jen o prodané mWh jednomu zákazníkovi, ale o celkový zisk v delším časovém horizontu.

Podobně akce totiz přitáhnou víc zákazníků a tak i přes poskytnutou slevu má producent vyšší zisk ( nebo na to cílí)

Ostatně je to obdoba těch supermarketů. Je to prostě slevová akce.

Já např. Dostal dnes dostal mléko zdarma v Lidlu ( na kupón). Pravidelné tam mají akce na něčí zdarma nebo na výrazně slevy přes jejich aplikaci.

Znamená to snad, že nechtějí zisk?

Je to prostě jen obchodni praktika na kterou lidí slyší, která je legální a je výhodná pro obě strany a stejně je to u elektřiny.

0 0
možnosti
ZZ

Tak si dál střádejte své slevové kupony a využívejte výhod zahraničních obchodních řetězců.

Panu Flaškovi sdělte, že tam, kde je dostatečná vata v marži, tam lze i dělat dražší reklamu než jen to jedno mlíko zdarma, při koupi nad 1000 Kč.

To, co distributor dá na slevě - se mu bohatě vrátí na maržích, které má hodně přepálené !!!

;-D

1 1
možnosti
RJ

Obrácení Ferdyše Pištory?

1 0
možnosti
Foto

Ale to je neviditelná ruka trhu po našem. Jako šetření vodou - přineslo to zvýšení ceny. Divné? Ale ono je potřeba vydělat, ať to stojí co to stojí.

Tady bych očekával, že nejprve bude lid nalákán na úspory, a pak dostane penále za neodebranou elektřinu.

Když jsme před lety přešli z přímotopu na tepelné čerpadlo, dostali jsme výhodný tarif. Jenže ten se stálo přibližoval vysokému tarifu, až dnes je prakticky stejný. - Čili - ukázka, co udělá, když spoříte.

Jsem zvědav, jestli tohle někdo dokáže vysvětlit. :-)

3 0
možnosti
Foto

I na zavádění el. přímotopů byl výhod.tarif, resp. sazby. A sazby na tzv. noční proud existují stále. Tedy, zatím;-)

0 0
možnosti
JZ

J46a93n 29Z39i91e66g60l31e21r

10. 10. 2022 11:54

Zasloužená karma :-)R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 33,26
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.