Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klasický Flaška. Rozbor mimo bez znalosti situace

Ukrajinu nepodporuje celý demokratický svět. Většina demokratického světa na ní celkem kašle. Jenže pro někoho je demokratický svět USA+EU a možná tam zařadí i Japonsko. V dobré náladě

Uprchlíci sem přicházejí už hodně dlouho a ne, pár zadržených lodí s obilí nevyvolá takovou vlnu, aby měla nějaký dopad na myšlení Evropanů. Jsme zvyklý

S arabskými zeměmi se bratříčkujeme neustále. Nevidím žádnou změnu kurzu.

Amerika má ropy dost. Skutečně nemusí lézt Venezuele do zadku.

Ne, válka se nepřelévá do Asie. S. Korea provokuje neustále a šponování napětí mezi Pekingem a Taipei s největší pravděpodobností nemá nic společného s Ruskem. Ale kdo chce hledat souvislosti, vždy si je najde.

Elon Musk je nedal zadara. Jen si načechral peří a hodlá z toho vytřískat co se dá. Rusko můžu sice hrozit jejich zničením, ale tím vyvolá jen smích.

Kdyby Rusko neukradlo technologii jaderných zbraní, vyvine je samo 5-10 později.

Ach jo.

2 1
možnosti
MP

Neni soucasna situace spis vyrazne podobnejsi valce studene, nez te druhe svetove? Dost to pripomina situaci ve Vietnamu, kde tehdy USA bojovaly primo, zatimco Rusko Vietnamce "jen podporovalo."

2 1
možnosti
ZZ

Vietnam nebyla žádná studená válka.

:-P

1 2
možnosti
VR

A u nás bude presidentem agent civilní rozvědky Babiš, nebo agent vojenské rozvědky Pavel.

4 3
možnosti
Foto

Zkuste to jinak: presidentem bude dotační podvodní souzený za své činy, nebo člověk, který stál v čele NATO a je válečným hrdinou. :-)

8 0
možnosti
MB

Bez uzardění sděluji. Jsem z generace, která se na Rusko dívá s podezřením. Důvody jsou jednoduché. 1968 + celoživotní poznání. Stručně - Co mimo mrazu k nám dobrého přišlo? Tak jsem se tam tedy osobně vydal. Klasika socialismu - na Lenina fronta. Všude srpy a kladiva. Zážitek při kupování si vodky. Tehdy jsem to bral jako dobovou srandu. Hliněný, umělý kolos, který se rozpadl. Dnešní pohled na Kreml ... ?

Horší! Oprášené Adolfovy tradice, se vším všudy. Teroristicko zaostalý útvar Rozvojové země.To dříve vážně nebylo. SSSR si alespoň hrál na ochránce míru a předstíral nějaký zájem o člověka. Je neuvěřitelné, kam lze zemi od r. 1917 dovést.Ještě neuvěřitelnější, že tomu doma, ještě někdo dokonce fandí! Opravdu - Jaký je rozdíl mezi Islamistickým státem a režimem Vladimiroviče? Co mi máme z příkladu Moskvy vzít, jaký dobrý příklad u nás využít? Tu osvědčenou kolaboraci? Pořád se mi potvrzuje - Nemám problémy s ruským člověkem. Mám problémy s jeho režimem. Kam člověka vede a k čemu jej nutí. Evidentně ten středověk, neúcta člověka k člověku, pořád někoho přitahuje. Vážně, nechápu:-)

14 1
možnosti

Nemám dobrý pocit ze zemí kde se používá azbuka a koneckonců Ukrajinec Brežněv na nás poslal sovětskou rudou armádu kde bylo cca.25% Ukrajinců.A ani já se nebojím obyčejných občanů kteréhokoliv státu ale mám obavu z každého jednotlivce který se organizuje v protidemokratických hnutích, stran a militantních církví.[>-]EU................[UA] Znám pravidla a zákony ČR a dodržuji je ale mám obavu že hodně především ústavních činitelů je sice taky zná ale k naší smůle je nedodržuje. Mají ústavní slib kde je řečeno vždy budu sloužit občanům ČR a jen jim ale spojenecké dohody jsou nad ústavou a to naší ústavní činitelé provádějí už od 45 roku.

0 1
možnosti
Foto

Karma, ale zdejší kolaboranti budou mít jiný názor.:-)

5 0
možnosti
Foto

no tak ho máte a co jako, ostatním z toho žilka nepraskne.

4 2
možnosti
JK

Výborně zpracováno.R^

8 0
možnosti
MV

Velmi dobře sesumirovano. Jsem, i díky názorům některých zde diskutujících "zastánců míru formou vzdání se agresorovi", že je třeba nadále silně podporovat hrdinnou Ukrajinu. Doma me učili slabším pomáhat a život mě naučil hulvátům a hlupákům neustupovat. Nebabrat se s nima a dát jim jasně najevo kam můžou, a kam už ne.

Za text karma a přeju pěknej zbytek soboty.

15 0
možnosti
Foto

:-)Je znát. že autor je mladej, ač již také v ,,klimakteriu";-)Ukončení bipolar. světa bylo spíše zdánlivé, a navíc, hlavně se týkalo Evropy. Tím ovšem geopolitika ze světa nejen nezmizela, ale naopak se až vyostřila:-/

4 7
možnosti
Foto

Pokud někdo dohlédne jen na konec svého bytu a co je dál mu je ukradené, pokud nadává vždy a na všechno (a vsadím se, že nadával i za komunistů) i pokud věří populistům s pološikmýma očima, tak pro něj budou dezinformace vždy na prvním místě. Je pro ně jednodušší jít za těmi, kdo jim v jejich frustraci přitakává a jsou ochotni věřit, že když se o ně stát nepostará, je to hloupý stát. Vždyť jen oni jsou vlastenci. Vám karma.

16 0
možnosti
Foto

Rusové po druhé světové válce obsadili Peenemünde a kořistili dokonce celou jednu linku na výrobu V-2, demontovali ji, odvezli ji do SSSR a obnovili výrobu. Na vrcholu „Památníku pokořitelů kosmu“ v Moskvě, tak můžeme vidět raketu nápadně podobnou právě V-2. Hodně také Rusku pomohl ukrajinec Sergej Korolov.

5 0
možnosti
JN

J48o32s32e16f 90N65i15k35l

5. 11. 2022 17:46

On to Ukrajinec nebyl...v době kdy se narodil Ukrajina neexistovala...

0 8
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,88
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.