Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jedna "novopečená" právnička vyprávěla, jak při putování chodbami jednoho ministerstva spatřila na dveřích ceduli JUDr Urválek. Zděšena se byla ptát, jak je možné, že tento člověk tu ještě může pracovat. I sdělili jí, že on už tu působí jako pomocný archivář (nebo podobně).

Dodnes je soudnictví prolezlé lidmi, ideově spjatými s minulým režimem, a ti jeden a na druhého žalovat nebudou, totéž platí o policii.

V devadesátkách nebylo síly, která by tuto rudou přehradu dokázala zdolat.

Známý právník mi ukazoval kritéria, která musí splnit soudce v USA, aby mohl být jmenován doživotně soudcem. A i tam je pojistka, jak jej odvolat.

Kdyby se podle toho měli vybírat soudci u nás, tak by se mohly soudy zrušit.

3 0
možnosti
Foto

Jen telegraficky k dění pod Vaším článkem na BS. Opakovaně jsem vyjádřil názor, že RK přerůstá administraci přes hlavu. Jen si říkám, co všechno bude muset ta osoba ještě předvést, aby majitelé toho privátního klubu skončili s hrou na mrtvé brouky a začali používat jednotný metr. Sleduji to už jako vnější pozorovatel a nestačím žasnout. Čím dál víc věřím tomu, že problém nebyl ve mně. Řečeno bez servítků, jedna ženská a rozvrátí celé diskusní fórum. I když tam Stejskal už delší dobu nefiguruje.

3 0
možnosti
Foto

To je dobře, že se staráte.

0 1
možnosti
MC

R^Zřejmě čekání na chvíli, až ho bude moci soudit i dřívější soudruh KSČ či případně soudruh KSČM, nebo soudruh KSČ v jiném stranickém dresu.;-D

5 0
možnosti
Foto

To heslo nebylo špatné. Dokonce i chápu, že bylo nutné pro co nejhladší průběh využít komunisty. Ale tím to mělo končit. V krátké době měli dostat za uši a mělo být zahájeno rozsáhlé trestní stíhání pod dozorem prověřených osob.

To se nestalo a teď, po třiceti letech, je to spíš výsměch.

3 0
možnosti
Foto

Problém byl, že nebylo kým je nahradit. Hlavně v tak velkém rozsahu. A copak by si pánové Klaus, Paroubek, Zeman a spol. dali vyházet své nejlepší kamarády?

1 0
možnosti
PN

Vubec nechapete princip "pravniho statu". Je to vysvetleno treba ve filmu "Reader", kde se resili zlociny v Nemecku z 2 svetove valky. Profesor, ktery ucil studenty zakladyum prava to tam vysvetloval. V pravnim state je totiz pouze podstatne, co je a co neni proti zakonum, ktere platily v danou dobu., kdy se cin udal. Nema to nic spolecneho s tim, co je a co neni spravne. Hezky den vsem a mene emoci. Je to zbytecne.

2 2
možnosti
PK

Takže pokud byli židé posíláni do plynu dle platných zákonů, podle "právního státu" to bylo v pořádku? Zásadně s Vámi nesouhlasím, existují přirozená práva, jako je právo na život, svobodu a majetek, a ty nelze až na výjimky omezit. Resp. lze, ale takové omezení není a nemůže být platné.

6 0
možnosti
Foto

Ono záleželo na tom, kolik toho daný papaláš věděl na soudce, policisty a pod.

Myslím, že účinnější by bylo zveřejnit jména všech, co se nějakých zločinů dopustili, včetně seznamu jejich činů. Natočit (hraný) dokument, zařadit to do výuky dějepisu, publikovat všude, kde to jde.

Ale pozor - vstanou noví bojovníci. Protože komunistu nedělá legitimace, ale mozek. T.G.M. k tomu řekl, že "....demokracii je třeba chránit i železem ..."

R^

6 0
možnosti
PN

Tam mate problem, jak definujete bez soudu, kdo se ceho dopustil a kdo ne? U koho je to pouha domnenka? Od toho by mely byt organy cine v trestnim rizeni a pak soudy.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

1 1
možnosti
JK

Pardon. Mělo být plus.

0 0
možnosti
PD

P51e80t89r 75D56r79a56p56a42l

24. 4. 2023 10:03

Ale čemu se divíte, tak znela dohoda mezi Havlem a adamcem...sametové předání moci za beztrestnost. Jedinym odsouzeným byl Štěpán

3 2
možnosti

Podle mne byl ten smysl dohody v tom, že vláda nepošle na obranu režimu ozbrojené složky a na oplátku se nebudou dít excesy v podobě věšení komunistů na kandelábry. Případnou beztrestnost exponentům komunistického režimu mohl Havel i slíbit, ale pozdější polistopadové vlády a parlamenty to mohly kdykoliv změnit.

6 0
možnosti
Foto

Spravedlnost v těchto případech zůstala slepá a je nepochopitelné, že tito lidé nebyli potrestání hned po revoluci.Dnes už je to jen výsměch...

9 0
možnosti
Foto

Souhlas.

Někdo je zodpovědný za to, že tyhle lidské zrůdy nestanuly před soudem dřív.

6 0
možnosti
Foto

Někdo? A my nic?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,78
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.