JZ

Hnutí ANO nemá připravenou žádnou důchodovou reformu. Bylo osm let ve vládě a nic neudělalo. Tam vůdce zavelí a je to.

LH

ODS měla a tajila....to je přesně to o čem pla Flaška bloguje😋

PM

P29e24t83r 49M15a57l59ý

10. 4. 2024 21:10

Napadlo mě v podstatě to samé, když jsem si dnes přečetl, co zase Babiš plácal. Nenapsal bych to lépe.

PN

P33e10t18r 44N25e76d32v64ě91d

10. 4. 2024 18:55

To je ale neomalenost od kobliháře číslo jedna a dalších koblih v pořadí.

Neprozradit vládě, jak by ty důchody koblihy řešily.

Přiznám se, také by mě to zajímalo. Havlíček něco málo nastínil, to je zajímavá myšlenka. Na druhou stranu, styl "mělo by se", "musíme zajistit", "je třeba ..." docela fungoval před volbami minulými. Třeba to zafunguje i na voličské koblihy a nerozhodné stejně, jako to zafungovalo na voliče pětikoalice.

Mám zato, že ani oni neviděli žádné řešení, které měli vytáhnout ze šuplíků.

Foto

Určitě se mi také nelíbí nedostatečné řešení důchodové reformy, ale proti předchozí vládě se alespoň nějaké opatření přijímá.

Vláda A. Babiše si dala důchodovou reformu do programového prohlášení jako prioritu, ale nic neudělala.

Havlíčkovy "zajímavé" myšlenky jsou zajímavé zejména tím, že 2. pilíř penzijního spoření v roce 2015 zrušila právě koaliční vláda ČSSD-ANO, v níž byl ministrem financí Andrej Babiš. takže to spíše připomíná popleteného krále typu Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil...

VB

Anonysti jsou dutá tykev.

PS: Zarovnávání bude teprve implementováno, psali mi z helpdesku.

JK

Babiš dobře dělá, že o tom odmítá mluvit. Je to svatá trojice zkázy - vyšší důchodový věk, nižší důchody, vyšší pojistné. Ani s jednou z těch věcí by volby nevyhrál. Tak proč se špinit.

Foto

Souhlasím s Vámi, že zřejmě jiné řešení není - kromě dalšího zadlužování, což je bohužel nejpravděpodobnější scénář, kdyby volby vyhrál.

PD

Já nevím, jestli má ANO nějaký recept na důchodovou reformu a je mi to i jedno, ale vzpomínám si, když bylo nynější spolu v opozici, jak Fiala vyvolával, jak jsou připraveni vládnou, jak mají na všechno recept a ? taky nemaj a i kdyby náhodou měla něco ODS, tak v tomhle slepenci ho není schopná prosadit ...

PN

Po Burešovi se mi fakt nestejská, ale tahle vláda za 2,5 roku nebyla schopna ani zrušit zákaz prodeje ve svátek. Rozdíl proti Burešově vládě je kosmetický pouze v osobě Fialy, že tolik neblekotá a nekrade. Úředníci buzerujou pořád stejně.

JV

J89i64ř75í 78V89o19l93n54ý

10. 4. 2024 18:26

Odpor ke snížení valorizací, které postihlo všechny důchodce a snížilo jim hodnotu důchodu o 5%, je pravděpodobně hlavním trumfem opozice pro následující volby. Jednat s prezidentem, který nerozvážně poškození důchodců podepsal, bylo a je velkou politickou chybou hnutí ANO.

Stačilo pět minut a vysvětlit hradnímu pánovi, že vzhledem k podepsání snížené valorizace, nemá pro moderování jednání žádný mandát. Schillerová s Juchelkou se museli zbláznit, když na Hrad za prezidentem lezou.

Foto

Proč lžeš, Volný, jsem důchodkyně a důchod mi nikdo nesnížil.

JV

J53i54ř94í 97V13o46l27n65ý

10. 4. 2024 18:15

Autor je zaujatý a nedokáže najít řešení, které už tady bylo. Připomenu, že tak zvaný důchodový účet, což není nic jiného než tabulka s příjmy a výdaji, byl minimálně dvakrát za spoluvlády AB v mírném přebytku. Jak toho bylo docíleno? Růstem ekonomiky a tedy vyšším výběrem sociálního pojištění. Vláda pětikoalice usnadnila příští vládě cestu. Pokud ekonomika neroste teď a nerostla ani za covidu, tak by o to víc měla vyskočit po skončení nadměrných restrikcí. Autore, myslivna a ne hájovna!

RC

Rust ekonomiky? Spise to, ze 2013-2017 byla podhodnocena mena, coz vedlo k

- extremne nizke nezamestnanosti, ktera vedla v velkemu rustu mezd, vyssimu nez rust produktivity. Ten vedl v velkemu rustu vyberu SP. Rust duchodu ve vazbe na rust mezd ma pak zpozdeni...

Foto

Když je řeč o ANO, potažmo o Babišovi, je řeč o lhářích. Karma

Všichni přítomní na schůzce s prezidentem souhlasili s tím, že bude nezbytné zvyšovat důchodový věk, a to bezpodmínečně. Uvedl to ekonom David Marek, který byl jedním z patnácti účastníků schůzky o podobě důchodové reformy.

  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,75
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.