Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lepší by bylo umožnit jim žít jak chtějí i kdyby měli mít deset různých občanství. Pak by ubylo zbytečných nevraživostí a konfliktů.

0 0
možnosti
VH

S tim obcanstvim nemate pravdu. Od roku 2013 Ceska Republika uznava dvoji obcanstvi. Takze o nic nikdo neprichazi.

0 0
možnosti
ZR

Vtip tohoto článku vyprchá v okamžiku, kdy si člověk uvědomí, že Poláci už Českou republiku jednou (říjen 1938) napadli a část Těšínska obsadili.

Ruku v ruce s Hitlerem a hortyovským Maďarskem si urvali kus suverénního státu.

6 0
možnosti
PB

To by mě zajímalo, jak jste došel k tomu že na Těšínsku převažuje polsky mluvící obyvatelstvo?;-D

0 0
možnosti
PB

No vidíte. Kdyby se Češi s Poláky domluvili hned na začátku, že na základě výsledků referenda tamních obyvatel Těšínsko nechají Těšínskem, ať se klidně přilepí k Polsku, dohodli by se na statutu Čechů v Těšínsku a dalších technikáliích, byl by klid a nikdo by nemusel harašit zbraněmi. Úplně stejně jako se domluvili Češi se Slováky.

0 0
možnosti
AV

A38l90e26š 96V76á19v94r92a

22. 2. 2022 8:50

Autor zapomněl zakomponovat zapalování budov s lidmi a střelbu na ně, když se chtějí zachránit jako to bylo v Oděse. Jen pro jiný názor.

7 1
možnosti
PJ

tak to už tady taky bylo, 7 denní válka o Tešínsko.

0 0
možnosti
PB

Drahý autore, došlo vám, že polština je na části českého území (tam, kde se vyskytuje početná národnostní menšina Poláků) povolený úřední jazyk? Byl jste někdy na Těšínsku, kde jsou například i cedule na obecních úřadech dvojjazyčné?

Ve vašem článku není hypotetický jen předpoklad zákazu dvojího občanství, on je hypotetický celý.

3 0
možnosti
JR

Když on pan autor evidentně na Těšínsku nikdy nebyl... a byl-li, zapomněl:-)

(jako místní rodák si to mohu dovolit posoudit)

1 0
možnosti
PH

Je to hezky napsaný, až na jednu maličkost, která se neřeší. Poláci nejsou tak nacionální - Ukrajinci ano. Pořád v nich je nenávist k Rusku, ale ne nenávist jako ta naše, kdy jenom kecáme - Ukrajinci Rusy skutečně nenávidí, oni by je vyhladili, kdyby mohli. Proto měli blíž k Hitlerovi než ke Stalinovi - a tohle v nich pořád je. A bylo to i před Druhou válkou.

Já vím, že se tohle neřeší, protože mezi nimi kdekdo má tady kamarády - a kamarádům se přeci nic jen tak ošklivého neřiká. Navíc my vlezeme do zadku, který se na nás vystrčí. Ale já mám zkušenosti s tím, že kam přijde Ukrajinec, myslí si, že mu to tam patři.

Jelikož Putin uznal republiky - teď už ten konflikt bude, a možná se na něj Ukrajinci těší víc než Rusové. Republiky uznají svoje práva, vyhlásí vládu, území, možná referendum - Ukrajincům se to líbit samozřejmě nebude a vlítnou tam, za zády NATO. Republiky automaticky požádají Rusko o pomoc.

Je to opravdu jako v Jugoslávii před lety.

Poláci jsou stateční, ale nejsou fanatici. Ukrajinci ano. Ale jako příměr dobrý - ale odvážnější byste byl, kdybyste příměr řešil jako Němce a naše pohraničí. To by byla jiná káva na čtení.

4 7
možnosti
Foto

Jo Vy máte zkušenosti s Ukrajincema, že jim vše patří. Tak to jo. To je pak jasný.

Ukrajinci se na válku těší jak správní fašisti, viďte?

Ne fakt znám lepší způsob jak trávit svůj čas, než že bych s Vámi někdy diskutoval osobně, jak naznačujete pod svým blogem. Děkuji, to bych fakt nechtěl.

7 0
možnosti
KK

A co když si za Těšínsko dosadím Kosovo? Ani by Polsko nemuselo harašit na hranicích zbraněmi, humanitárně by nás vybombardovalo NATO:-/

6 2
možnosti
PB

P80e26t31r 54B87u31r44i54a50n

21. 2. 2022 20:34

To by Těšínsko muselo být pár století mimo naši republiku, mít své etnické obyvatelstvo s vlastním jazykem, kulturou, historií a autonomií.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,99
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.