Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Škoda, že nelze dát karmu násobně.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, měl jsem použít slovo autocenzura. Ale neotiskování z bezpečnostních důvodů je pro mě nepřijatelné a neakceptovatelné.

5 0
možnosti

Nikdo Vám nebrání veřejně a neanonymně otiskovat cokoli. Máte pak nněkolik možností, jak to dopadne:

- můžete tím porušit zákon a být za to stíhán

- můžete někoho urazit a být za to žalován

- můžete někoho hodně nasr@t a být za to fyzicky zlikvidován

Vše můžete dělat svobodně a svobodně nést následky. Jen připomínám, že první varianta o porušení zákona je ta nejméně bolestivá, protože stát hlavně chrání Vaši svobodu projevu. jenže ta svoboda končí tam, kde Vaše svobodné vyjadřování někoho urazí, nebo nasere. Pak Vám může jít o krk.

A pokud jde o neotiskování z bezpečnostních důvodů, tak to já považuji narozdíl od Vás za mimořádně akceptovatelné. Zkuste zveřejnit jména agentů české rozvědky, nebo informace o tom, kde jsou skladovány armádní a policejní zbraně včetně informace, jak se k nim dostat. Vsaďte se, že skončíte ve vazbě dřív, než si stačíte natáhnout spoďáry.

0 0
možnosti
Foto

Asi byste si měl oživit význam pojmů "cenzura" a "svoboda slova". To že v dnešní situaci někdo nechce otisknout nábožensky motivovanou karikaturu, je, myslím, docela rozumné. Z bezpečnostních důvodů i i z důvodu zbytečného "přilévání oleje do ohně".

0 7
možnosti
SB

Jenže když na to přistoupíme, tak muslimové budou nenasytně žádat stále více.

Nyní žádali, aby nebyly zvařejňovány karikatury jejich proroka. To lze ještě pochopit jako věc, která se jich týká. Kdyby jim bylo možno věřit, že tím se jejich požadavky zastaví, tak bych s vaším tvrzením souhlasil. Ale když jim ustoupíme, tak jin naroste sebevědomí a zítra budou tvrdit, že je uráží vyvenčování psů, prodej piva u stánků, ženy v minisukních v parném létě nebo vánoční výzdoba evropských měst, což už je věcí naší a nikoli jejich kultury.

Kdo ustoupí jednou, je odsouzen k tomu, aby ustupoval donekonečna. Je to tvrdé, ale právě z důvodu bezpečnosti bych navrhoval neudělat ani ten první ústupek, protože jsou to oni, kdo si musí uvědomit, že přišli do země, v níž jsou karikatury dovoleny, a že to musí vzít na vědomí jako kterýkoli jiný fakt spojený s naší kulturou a tradicemi.

10 0
možnosti
  • Počet článků 1327
  • Celková karma 30,76
  • Průměrná čtenost 3000x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.