Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Tohle opravdu není objektivní hodnocení.

Ad 1., 2., 3. všiml si autor, že svět řeší poslední 2 roky Covid a že s nárůstem inflace a zadlužení se potýká řada zemí?

Ad 5. v roce 2013 byla průměrná mzda 25128, v roce 2019 pak 34125. Je dobré se podívat na graf - mzdy zejména v posledních letech výrazně rostly a důchody zaostávaji. Pamatuji si, jaký byl loni křik, když vláda chtěla v době Covidu přidat důchodcům a jak je strašné, že důchodci mají slevy na jízdném.

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2904620-od-padu-komunismu-se-prumerna-mzda-zvedla-desetkrat-penze-ovsem-zaostavaji

Ad 6. Tam to autor zřejmě špatně spočítal (počet nových km v 2001-2010 je 228). Stačí se podívat na tabulku počtu nových km dálnic. Je tam krásně vidět, že výstavba byla "rozjetá" v době Zemanovy a Špidlovy vlády a pak Babišovy vlády. Topolánkova vláda zpočátku "těžila" z rozestavěných km z dob vlád ČSSD, ale pak to byla katastrofa.

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A1lnice_v_%C4%8Cesku

3 2
možnosti
LU

"Ad 1., 2., 3. všiml si autor, že svět řeší poslední 2 roky Covid a že s nárůstem inflace a zadlužení se potýká řada zemí?"

Babiš mal obrovské šťastie, že prišiel Covid, ma výhovorky za to môže Covid. Inflácia v Česku rástla aj pred Covidom, v roku 2013 prevzal ekonomiku so stabilnou infláciou na úrovni 1,7% v roku 2019 pred Covidom inflácia prekonala kritickú hodnotu 3% už bola nútená sa do toho aktívne zapájať aj ČNB.

inflácia pred Covidom.

10. mesiac 2019 2,7%

11. mesiac 2019 3,1%

12. mesiac 2019 3,2%

1. mesiac 2020 3,6%

2. mesiac 2020 3,7%

3. mesiac konečne prišiel Covid na ktorý sa začal Babiš vyhovárať.

Mzdy od roku 2013 -2021 vzrástli o 35% ak odpočítate infláciu tak mzdy takmer ostali nezmenené.

1 0
možnosti
PN

P20e39t63r 18N12e97d64v57ě13d

17. 12. 2021 14:59

Pamatujme. Za vše může Babiš. A to i v období kdy premiérem nebyl.

Pamatujme, že nás provedl i covidem, vyplácel odškodnění a zadlužil nás o cca 817 miliard . Pamatujme i to, že za vlád ODS stoupl dluh o 880 miliard.

6 8
možnosti
Foto

Samozřejmě, že si to pamatujeme. Stejně jako když Andrej zcela stejně argumentoval, že za vše může Kalousek.

Trapné porovnávání s tím, co tady bylo před 15-20 lety, zabírá asi jen na fanclub A.Babiše. Zřejmě je Vaší myšlenkou, že když se kradlo za ODS, proč by nemohl krást také Váš muftí. Navíc Andrejko ten zásek dokázal udělat za 2-3 roky...

Zkuste požádat ty, kteří Vám připravují noty do diskuze, aby Vám dali jednou také něco se skutečnými argumenty....

11 3
možnosti
Foto

Určitě nelze na základě 4-5 kritérií reálně zhodnotit stav naší země. To je podobně "objektivní", jako když M.Zeman prohlásil, že vládu A.Babiše považuje za úspěšnou, protože máme nízkou míru nezaměstnanosti.

S blogem souhlasím prakticky ve všem, i když mi tam v zájmu objektivity chyběla zmínka o covidu, se kterým by se prala každá vláda a který měl na hodnoty uváděných kritérií významný podíl. Ač A.Babiše lze oprávněně kritizovat v podstatě za každé jeho rozhodnutí, tak za samotný covid nemůže (za chaos při boji s covidem už ale ano).

Vláda A.Babiše se do historie zapíše tím, že ignorovala pravidla fiskální zodpovědnosti a zemi raketově zadlužila zejména neinvestičními výdaji, aniž měla zároveň jasný plán na konsolidaci tohoto dluhu. U občana bychom to pojmenovali jako "naprostou finanční negramotnost".

Mnohem horší je ale morální rozvrat, který způsobila tato vláda diletantů. Nekompetentní instagramový diblík Schillerová, devótně loajální dvojministr Havlíček a především téměř stále trapný zoufalec Vojtěch a samozřejmě tragický lhář Babiš způsobili, že většina občanů už nevěřila vládě ani slovo. A bohužel nevěří ani státní správě (úřadům, soudům, policii,...), která vystupuje, jako by byla "zprivatizována".

A asi poprvé v historii se také ukázalo, jak důležitý je v politice PR marketing včetně takových neférových nástrojů jako jsou hoaxy a fake news.

4 1
možnosti
Foto

Zůstaňte stejně kritický až budete hodnotit Pětku.

3 0
možnosti
JL

Já si nějak neumím představit majitele Agrofertu na Hradě v Praze. Byla by to asi zase chvílemi povedená taškařice: například by se nám všichni politici mimo Orbána obloukem vyhýbali i nadále, Monika by dělala ostudu coby first lady a Babiš by stručně blbábolil, pokud by mu projevy nepsal nějaký spisovatel. Radši bych tam viděl někoho normálního, existuje ale v Česku normální, nezkorumpovaná osobnost, která by chtěla hrát si na prezident republiky? Nevím o ní. Ale bavil by mě na Hradě Karel Janeček...Jarda Dušek je na to nadměrně šílený, koho tam ještě máme?

2 1
možnosti
JP

J65i33r29i 17P58i63l23n26y

17. 12. 2021 10:14

Nová vláda přebírá tuto zemi na pokraji propasti. Ale za rok učiní velký krok kupředu, jak slibuje Rakušák.

7 4
možnosti
MB

Autor blogu, mi nasadil brouka. Mám více obdivovat eskamotera Houdiniho, nebo Andreje? Herry, proslul únikem, ze zamčeného kufru. Přestože byl ve svěrací kazajce! Andrej zase tím, že doposud polapen nebyl ...

Houdini, si svá čísla vydřel. Na Andreje zase, celá Evropa. Svá varietní čísla, předváděl v době hojnosti. 6 roků v konjuktuře! Přijímal prachy a zase je rozdával. Cosi sobě, cosi tobě. Vybudil obrovskou radost, zejména starším divákům. I dojem, že sám je strůjcem oživení hospodářství. Významný úspěch mu přineslo, jeho propagační oddělení. Tisk samoúčelných samolepek, grafů. Hlavně poznání. Mluv to, co lidé chtějí slyšet. Své kousky přece předvádíš pro všechny, že ano. Tak bude líp ...

Bilance cirkusového tažení? Pro Andreje docela slušná. Jako uprchlík před V. Miečarem, si nevedl špatně. Petrimex obhájil a rozhojnil. Státní správu ochočil. Odměnou, volňásky na vystoupení. Pan Skaroch, jako divák vděčný! Úspěšné čarování, s Bečvou. Viník je neznámý - Neviník je 100% známý! Andy ČR proslavil. Dostal ji do čela žebříčků. V úmrtí na Covida, v délce povolování Stavebního řízení a hlavně? V neexistenci užitečných reforem. Až vyplýtval vše, další trik. Vybrakování, všech dostupných rezerv. Po těch předcházejících. Jeho největší kousek? ANO, za vše může Míra Kalousek ... :-)

15 1
možnosti
LH

Co Vy budete psát za rok... ;-D

0 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti
Foto

R15o85m14a66n 61K15o19z51e53l

17. 12. 2021 9:21

A co pozitiva, třeba to, že byl Babiš oceněn jako nejlepší ministr financí rozvíjejících se ekonomik za rok 2016. A k dálnicím mne hned napadne to, že v mém kraji byla stavba dálnice zastavena za vlády ODS a až za Babišovy vláda pokračovala.

8 3
možnosti
HH

Přesně a rakovina taky neexistuje, protože jsem ji ještě sám neměl...

4 0
možnosti
PK

Uvidíme jak se s tím Stanjura se Skopečkem poperou. Bohužel i Vaše ODS to podělala s daní z příjmu závislých. Zahučelo prý 80 miliard.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,88
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.