Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možné je všechno, ale tajné informace se většinou podávají v nějakém utajovaném režimu a ne v stotisícovém vydání novin.

Dokonce i Zelenský prý zezelenal !

;-(

0 2
možnosti

Pan Šimek má opět jiné informace ?

Podle toho, koho FBI zatkla - s tím Rusáci nemají nic společného.

;-)

0 0
možnosti

Nejlepší způsob, jak před nepřítelem utajit vlastní plány, je naservírovat mu je pod nos, jako to udělali spojenci v letech 1943 a 44 s operací Overlord.

1 0
možnosti
Foto

On utopený důstojník s brašnou s tajnými plány mohl být dobrou návnadou, stejně tak jako přípravy na invazi v jiném místě, než kde se skutečně udála;-)

1 0
možnosti

Hm, dobře, pominu to, že Hood byl bitevní křižník, ne křižník a věnujme se následujícímu odstavci.

"Jenže 50 let po válce Britové odtajnili archívy a vyšlo najevo, že už uměli dešifrovat německé zprávy. Tak jim kapitán Bismarcka vlastně sdělil kde je a co chystá. Naservíroval jim to jak dortík na talířku.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800463";

Což by byla zajímavá informace a možná i pravdivá, kdyby...

Nějak autor pomíjí to, že by to pak z admirála Toveyeho udělalo naprosto neschopného velitele, který ačkoliv (jak nám sděluje autor blogu) měl naprosto naservírováno jak dortík na talířku kam Lütjens pluje, tak zamířil místo na jihovýchod (kam plul směrem k Francii Bismarck) na severovýchod směrem k Faerským ostrovům. A Tovey byl sice cokoliv, ale rozhodně ne neschopný velitel.

Ona ta věc se měla tak, že Hubáček měl pravdu ohledně triangulace (to, že se tam objevil problém v odesílání polohy Bismarcku, který způsobil právě ten problém, který "donutil" Toveye zamířit tam, kam zamířil) je jedna věc. To, že se samozřejmě poté odtajnilo, že díky zachyceným zprávám Luftwaffe, která měla krýt Bismarcka při ústupu k Brestu (ano, naprosto trestuhodné porušení bezpečnosti kódování), stejně jako hlášení francouzského odporu, že Brest se připravuje na přijetí opravdu velké lodi je věc druhá.

Takže ne pane Flaško, příklad s Bismarckem se vám nepovedl. Lütjens nebyl naprostý hlupák, který by nepřátelům sdělil kam přesně pluje, stejně jako Tovey nebyl hlupákem, který by i přes tyto informace plul úplně jinam.

Pokud jste chtěl použít příklad, jak se zpravodajské a špionážní hry hrají, tak bych na vašem místě spíše použil například bitvu u Midway (kde opravdu naprostá znalost nepřátelských kódů dokázala USA vyhrát bitvu), než zrovna tento případ.

Ale ano, tohle je typická zpravodajská hra, jejíž výsledky se dozvíme (respektive naši potomci) za desítky let. I když to kdo ví, protože dostat se k ruským archívům, to je pomalu úkol hodný Indiana Jonese.

3 0
možnosti
Foto

Souhlas. Mám podobný názor, moc to totiž smysl nedává. Už jenom to, že se prakticky vše šířilo přes proruské kanály a až později to začali přebírat ostatní zpravodajská média.

Ale upřímně: Nevíme co a jak se stalo.

1 2
možnosti

Tak ono se to šířilo především přímo z USA mezi vojenskými fanatiky a pilot US force je za to vyšetřován.

Žádný Rusák z toho není obviněn.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Flaško, tuto záležitost máme spolu probranou, využívám proto tohoto diskusního prostoru k tomu, abych Vám sdělil, že od dnešního dne začínám působit v novém webovém prostoru. Na hlavním kanále Blogosvěta.cz (http://www.blogosvet.cz), kde mám také svůj kanál (http://www.exbloger.blogosvet.cz). Budete-li mít čas a zájem, jste srdečně zván. Mé texty budou na obou kanálech, byť na "exblogeru" jich bude zprvu asi víc. Mějte se dobře a díky.

1 0
možnosti

Jenže úniky nebyly jenom o Ukrajině, ale dalších zemích a oblastech, které nemají nic společného s válkou na Ukrajině.

Kdyby šlo pouze o Ukrajinu, chápal bych to.

2 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

2 1
možnosti

Možná máte pravdu. Ale já už nevěřím ničemu a z blogerů věřím jen L.Větvičkovi a to jen to, když píše ,že nemáme věřit ničemu a nikomu. Nicméně k vašemu článku doplním jedinou na 100% pravdivou informaci. Hood byl anglický admirál, který roku 1794 dobyl Toulon , odkud ho vypráskal Napoleon. Pokud by Putin a Biden zhlédli na cs history všech 8 dílů o Napoleonovi, na Ukrajině by byl mír,

Putin by lovil medvědy a Biden hrál golf. Jisté je to, že po Putinovi ani po Bidenovi nikdo žádnou loď nepojmenuje.

1 1
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,78
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.