Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mimochodem, to co se má zrušit jsou Územní pracoviště. Když se někdo snaží to komentovat, měl by tomu rozumět.

0 0
možnosti

. .. tak hele pane Flaška, dal jsem Vám + body . . a to se někde ohledně něčeho, nemám čas na mejl kontaktu onu naši vzájemnou nelibost vyhledávat = ty +body nadělovat, ale jinak, asi tak . . souhlas.

OB st.

1 0
možnosti
Foto

Zrušit! To mi blesklo hlavou, když jsem si vzpomněl na FÚ v Praze 4. Byl v té době (devadesátky) považován za nejstrašnější. Vždy, když jsem odcházel, šepotem jsem (abych nepohoršil) opakoval všechny známé nadávky.

V době, kdy běžně nakupujeme v e-shopech a používáno internetové bankovnictví, je takový úřad anachronismus.

Nicméně máme stále občany, co do tajů pécéčka nepronikli. A ani e-mail nemají. Nešlo by nezbytné poštovní služby a finanční poradenství sloučit a zařídit jednoho (min) pracovníka na obecním úřadě, který by to zvládl i vedle dalších úkonů? A nebo v zásilkovně? U té zdejší můžete i zaplatit složenku a odeslat zásilku.

Co se týče internetových formulářů, tak včera jsem bratranci pomáhal nainstalovat datovou schránku. I tam jsem na tvůrce té programátorské zrůdnosti vychrlil pár ošklivých slůvek.

Státní správu nutno zeštíhlit, ale jde o to, s kým s rozloučit a kdo zůstane. A kdo oddělí zrno od plev.

R^

6 0
možnosti

Já na tvůrce té programátorské zrůdnosti vychrlím pá ošklivých slov, kdykoliv se do datové schránky chci dostat. Ač mám regulérní NIA ID identitu, leckdy s ní neuspěji.:-)

3 0
možnosti

Tuhle jsem po delší době dělal přiznání k dani z nemovitostí /nákup bytu/. Asi na 10 kliknutí v aplikaci. Dohromady asi 3 minuty, včetně prostudování zákona a pak i celého internetu, jestli nedělám něco špatně, že je to tak krátké a jednoduché. O podávání přiznání k DPH, k příjmu za fyzické osoby, k příjmu za právnické osoby, atd. se nebudu ani zmiňovat, protože v těch aplikacích je to tak návodné, že to musí zvládnout i absolventi pomocné školy. Jasně, ze začátku mne to taky zaráželo, co s tím všichni tak vyšilují, když je to tak jednoduché. Nedělám něco špatně? - - - Možná to dělám celé špatně, celou dobu, ale server si nestěžuje a peníze se z účtu FÚ taky nevracejí.... a z FÚ mi nikdo nevolá /leda když jim podám špatně naklikané vyúčtování za zaměstnance.... můj evergreen/, takže sice to mám možná všechno špatně a kdybych byl řádný občan, chodil bych na pobočku /to skutečně existuje, ještě?/, ale nikdo z finančáku to po mně nechce - tak mi snad to neználkovství vydrží až do důchodu, resp. do smrti, protože ta je narozdíl od důchodu jistá. - - - - - Ale myslím že na téhle diskusi ohledně zrušení pracovišť v hodní dolní je ilustrativní, nakolik jsme schopni udělat skutečně efektivní reformu státní správy a státem vykonávaných činností. Nejsme toho schopni. Tady nebude nikdy politická shoda ani na tom, jaké je roční období.

8 0
možnosti

Nikoli. Rušení poboček finančních úřadů opravdu žádnou tragédií nebude. Tragédií nebo spíše naprostou arogancí vedení pošty, kterou ovšem vláda posvětila, takže je viníkem úplně stejným, je uzavírání poboček pošty bez předchozího jakéhokoliv prodebatování a diskuzi s místními starosty, primátory či hejtmany.

3 1
možnosti

O rušení poboček pošt se bude se starosty diskutovat. A samozřejmě v tom seznamu může dojít ke změnám. Ovšem dopředu by diskuse se starosty dopadla asi takto. Všichni víme, že je potřeba rušit pobočky pošt, tomu rozumíme, ale v žádném případě se to nemůže týkat té naší. :-)

7 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že se toto děje. Vláda dává jasně najevo, že začíná šetřit. Pana Hrnčíře z SPD považuji za opravdu mimořádného jedince.......

7 3
možnosti

P82e10t91r 19N69e52d39v49ě58d

13. 4. 2023 11:50

23 vs 77, prostě zanedbatelný rozdíl. Zvláštní tohle zamlčet. Dnešní opozice se má jít s kritikou bodnout... divné, při Babišově vládě se opozice bodnout jít neměla? Není spíš divnější, že když to chtěl Babiš a v třetinovém rozsahu, bylo to pro opozici špatné a teď už to špatné není?

5 7
možnosti

Ono je podstatné seřadit kroky ve správné posloupnosti. Tedy nejprve zajistit, aby lidi nemuseli na pobočky vůbec chodit. Pak zrušit pobočky. Nikoliv naopak.

Byť to proběhlo poněkud nešťastným způsobem (na základě poslanecké iniciativy z předchozího volebního období, takže vemte jed na to, že v tom byli i poslanci za ANO), lidi s povinnostmi vůči finančáku mají teď vesměs povinně datovku. Tedy je jim jasně sděleno, že fyzicky nemají na berňáku co pohledávat. Vše, co lze řešit elektronicky, se bude řešit elektronicky. Bude-li nutná fyzická návštěva, pak by měl přijít berňák za občanem, nikoliv naopak.

Zaměstnanec, který má povinnost podávat daňové přiznání, si to zpravidla může nechat vyřídit zaměstnavatelem.

Ještě něco, na co jsem zapomněl?

4 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

5 1
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,78
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.