Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ještě k případu Morales ve Vídni.

Dovolím si poukázat na několik drobných, leč podstatných rozdílů:

- nešlo o běžnou civilní linku, ale soukromý let,

- letadlo nebylo nuceno přistát, jen mu byl zakázán vstup do některých vzdušných prostorů - s poukazem na podezření, že na palubě je konkrétní osoba (tedy mohli letět jinou trasou nebo se vrátit),

- z letadla nebyli odvlečeni žádní cestující,

- prohlídka letadla se uskutečnila se souhlasem posádky i pasažérů (ostatně neměli důvod to nepovolit),

- všichni pasažéři i posádka poté pokračovali v letu.

Byť šlo tehdy o poměrně nestandardní akci, proběhla se vzájemným respektem a víceméně "v přátelském duchu".

1 1
možnosti
ZZ

Snad jen drobná připomínka - jednalo se řádně naplánovaný let bolivijského prezidenta Eva Moralese. Řekl bych, že přinutit přistát letadlo s hlavou jiného státu je ještě více odsouzeníhodné, nežli běžný obchodní let.

Zakázat pilotovi pokračovat v plánovaném letu je prakticky totéž, jako jej přinutit přistát na území, kde letadlo nemělo v plánu vůbec přistávat.

Z letadla nebyl nikdo odvlečen, protože informace tajných služeb o přítomnosti Edward Snowden se nepotvrdila. Pokud by tam Snowden byl, jistě by byl zadržen a patrně by byl předán do USA.

Evo Morales věděl, že ve vládním letadle nemá co a koho skrývat.

Silně pochybuji, že by tehdejší prezident Bolívie byl z této neplánované přestávky nadšen.

Letadlo druhý den pokračovalo v letu dál, stejně jako to zadržené letadlo z Minsku!

;-D

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
PB

P20e97t32r 25B56u52r24i48a69n

26. 5. 2021 23:12

Dobře napsáno, karma.

0 0
možnosti
JM

J42o26s55e15f 25M51i84k27e40l

26. 5. 2021 21:40

Jak to tak v EU chodí, jen co tak za 14 dnů začnou chybět západním leteckým společnostem ty miliony EUR, které je teď budou stát ty prodloužené lety, bude po jednotě, a začne se létat zase normálně. A ještě se budou Lukašenkovi omlouvat. :-/

0 3
možnosti
JZ

Nebudou, naopak zkrachuje běloruská státní letecká společnost, a Bělorusové budou bez milionů za poplatky za průlet.

2 1
možnosti
ZZ

Pevnou jednotu a internacionální bratrskou pomoc zemí EU si nikým rozvracet nenecháme !!!!!!

;-D;-D;-D

2 3
možnosti
Foto

Je vidět že ten slovník máte zažraný pod kůží. Nedivím se,

8 0
možnosti
HH

Tady je vidět účinky mediální masáže západu. Holt, není nám pomoci. Pořád si budeme myslet, že jsme nejlepší a celý svět musí západ poslouchat. Ale možná je to jen sen.

1 1
možnosti
LU

"Obě despocie nabízejí své očkovací vakcíny proti Covidu. A opět selektivně jen těm zemím, kde tuší, že by se mohly zaháčkovat a tím narušit západní jednotu."

8-o

Slovensko je ten pravý štát, ktorý by narušil západnú jednotu;-D;-D;-D.

Podľa európskych výskumov verejnej mienky euroaktiv sú % Slováci najproéuropskejší ,napr % najviac Slovákov zo všetkých krajín si myslí, že vďaka Európskej únii ich krajina bohatne.

Rusko veľmi dobre vie, že na Slovensku vždy narazí na jednotný odpor. Slovenskej diplomacii nerobí problém odvolať ruskích veľvyslancov..., vždy má podporu spoločnosti, vlády a prezidentky.

Štátna organizácia ÚPN vydala vyjadrenie na adresu Koneva, kde ho nazýva udavačom, človeka bezohľadnej povahy.... nedoporučuje tejto osobe stavať pomníky, považuje to za nežiadúce. Ruská diplomacia nijako nereagovala, vie že by nenašla na Slovensku podporu u prezidenta resp prezidentky....

Čína so Slovenskom plánovala 3 roky návštevu na najvyššej úrovni Fico a čelenovia vlády boli pozvaný do Pekingu na stretnutie s Čínskym prezidentom a s kolegami čínskej vlády.

Správa od SIS(české BIS) informovala o záujme Číny skupovať prosperujúce zahraničné firmy (česky čínske investice) pôsobiace na Slovensku, Slovensko sa bránilo (čínskym investicím), týždeň pred odletom poslal minister zahraničných vecí na čínske veľvyslanectvo, oznámenie, že stretnutie sa ruší pre pracovnú zaneprázdnenosť premiéra Fica, následne nato sa prezident Kiska stretol s Dalajlámom, a s "investícii sa tešili" Česi.

Napriek tomu sa na budúci týždeň na Slovensku, začne očkovať Sputnikom V.

0 0
možnosti

Ano souhlasím že sjednocená EU je adekvátní protiváha velmocím USA,RF a ČLR.Naše mála země je branou na hranici západu a východu a EU je jediná možná pojistka naší státní suverenity. Slováci svojí samostatnosti naši polohu pomohli dostat víc na západ a za to jsem rád. NATO ztratilo hodně kreditu ale svoji úlohu v ochraně EU stále plní velice dobře a bez přítomnosti základen USA v EU by to bylo velice špatné.

0 1
možnosti
JS

Jen pro úplnost: Rusko je součást Evropy a ne zrovna malá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,88
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.