Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

To tenkrát bylo křiku

od těch, co se rozhodli Miloše Zemana volit, jaký že je to politik světového formátu a všemu nejlépe rozumí a stmelí Český národ. Také to a ne jednou České republice řádně odvedl, jak u muničního skladu ve Vrběticích, tak se omluvil i Srbsku za to, že nemohli Srbové pokračovat v další válečné genocidě, také jiných národností, než Srbské na území bývalé Jugoslávie.

2 3
možnosti
AT

Souhlas a zasloužená karma,

celá Evropa se stále jen dívala, kde všude rozmístili Srbská vojska kolem Dubrovníku svá děla, aby mohla Dubrovník odstřelovat......takový hnus dalece předčil i Nacistický fašismus a jejich vojska, ale nepředčila to, co provedla Sovětského Svazu tajná zločinecká státní organizace NKVD na přímí rozkaz podepsaný Berijou a Stalinem, kdy Polské bezbranné zajatce postříleli v Katyni a i jiných místech Sovětského Svazu...

1 2
možnosti
VP

Bombardování bylo zbytečné. Byla to zvůle velmoci. Miloševič chtěl pustit mezinárodní jednotky do Kosova, ale Američané si kladli takové podmínky, že se to rovnalo kapitulaci a obsazení Srbska. Byla to jen záminka, aby mohli bombardovat, protože v té chvíli nic neřešilo. Také zločiny Srbů v Kosovu se zveličily, byla tam občanská válka a obě strany konaly zločiny. Bombardování byl zločin. Nevím jestli větší nebo menší než ve Srebrenici, ale zločin, který by měl stát před mezinárodním tribunálem.

5 3
možnosti
JZ

Srbové pro změnu barbarsky ostřelovali Dubrovník, kde také umírali lidé, ale to se flastencům nehodí do krámu.

5 5
možnosti
LT

Víte pane Zieglere, já mám takový (možná nesprávný) dojem, že vy jakékoliv poukázání na to, že válečné zločiny nepáchala pouze srbská strana berete automaticky jako argument stylu "vy zase mlátíte černochy".

Ne, většina nezpochybňuje to, že srbské vojenské jednotky se dopustily válečných zločinů. Ovšem tvářit se, že zatímco srbské jednotky válčily barbarsky, zatímco taková UÇK byla přímo ukázkově vzorná je asi tak stejné, jako tvrdit, že Hamás je naprosto v právu v útocích na Izrael, neboť chtějí samostatnost a proto účel světí prostředky. Což jak oba víme není pravda, Hamás je prostě teroristická organizace ať se to někomu líbí či ne.

A k tomu, že v Dubrovníku také umírali lidé. Ehm, asi to pro vás bude novinka, ale ve válce většinou lidé umírají. Ve válce se většinou páchají ohavnosti na obou stranách. Ale v tom je totiž lehce váš problém (pravda, nejen váš). Vy jakmile sympatizujete s nějakou stranou konfliktu, tak přehlížíte či bagatelizujete činy dané strany, naopak excesy (byť samozřejmě neomluvitelné) strany druhé zviditelňujete. Svět bohužel takto černobílý není. Kéž by byl, bylo by to daleko jednodušší v některých případech rozeznat, kde je dobro a kde zlo. A kde je hranice, kdy mohu páchat zlo ve jménu dobra.

A víte, já kupříkladu nemám problém s tím, že srbští velitelé byli za válečné zločiny hnáni k odpovědnosti. To je naprosto v pořádku. Problém už mám s tím, že většina velitelů UÇK potrestána nebyla. A to už tak nějak v pořádku není že? Nebo snad ano?

10 1
možnosti
Foto

Proč se tak ponižuješ Flaško?

4 3
možnosti
Foto

A na něco k věci se mozeček zmůže?

0 0
možnosti
PH

P89e44t58r 47H95o20r26k76ý

19. 5. 2021 18:26

Tomáši, jen pro připomenutí. Omlouvám se Vám národy.....správně je malé vé, tedy: omlouvám se vám, národy.....ale to je detail. Každý se někdy splete. Ovšem k Vašemu názoru, někdy si myslím, že my Češi rozumíme všemu, co se kde šustne. Jen vlastní zemi ne. Moji srbští kolegové na to mají a je to logické, úplně jiný názor než Vy. Jen se mě ptají, jak tomu můžete rozumět???? Přeji Vám hodně štěstí při poznávání pravdy. Ono to z pohledu Čecha dřepícího celý život na hroudě rodné, vypadá úplně jinak, než když pozná život i za jejími hranicemi.

8 2
možnosti
Foto

Opravil jsem. Dík.

0 0
možnosti
LT

Nebýt tenkrát toho bombardování, tak Srbové řádili a etnicky čistili ještě dlouho. Vzpomeňme si třeba na Srebrenicu. Teprve ty bomby je dovedly k jednání a následně k míru na Balkáně.

Zdroj: https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=770867

Opravdu? Tak to asi žiju v jiném vesmíru. V tom mém podala Rada bezpečnosti OSN v součinosti s NATO ultimátum prezidentu Miloševićovi , aby stáhl svá vojska z Kosova. To bylo ze strany Bělehradu splněno, ovšem po vyklizení Kosova obsadila většinu jeho území UÇK, která začala terorizovat nealbánské obyvatelstvo. Po eskalaci teroru UÇK zahájila v lednu 1999 jugoslávská armáda další ofenzívu.

Neboli Srbové jednali od počátku. To, že se jim tam pak začala rozlézat teroristická organizace se jim tak nějak pochopitelně nelíbilo no a to, že by Kosovo se mělo osamostatnit byla už poslední kapka. Jen nějak nečekali, že se NATO (respektive někteří jeho členové) postaví na podporu teroristů. Tak to je alespoň v našem vesmíru?

A jak to tedy bylo v tom vašem?

7 2
možnosti
PR

Pane Flaška, držte se radši flašky. Mně se omlouvat nemusíte, naopak si vážím omluvy vašeho prezidenta.

15 4
možnosti
LT

Mínus vám dávat nebudu, ale považuji za celkem silně nefér rýpat si do autora skrz jeho příjmení. To je prostě rána pod pás.

Jo, článek si kritiku zaslouží, je jednostranný, ale příjmení do toho netahejme. ;-)

2 0
možnosti
JK

J38a48n 13K59o25z44l90e41r

19. 5. 2021 15:03

Děláte něco jiného než kopání do prezidenta a pokud vím souhlasil s bobardováním i V. Havel, tak si zameťte před kavárnou

10 2
možnosti

P54a23t49r46i83k 14Š18i85l69c

19. 5. 2021 13:33

To ,že kódování Albánci a uçk páchali zvěrstva na srbech za podpory NATO autorovi nevadí velmi hloupý je to člověk. Tato lidská kreatura bude kritizovat i Izrael ,který je napadán mírumilovnou teroristickou organizací Hamas ,kterou opět podporuje NATO a muslimská Belgie jen proto ,že Izrael má kvalitní protivzdušnou obranu . To ,že Hamas na Izrael vystřelil přes 3000 raket včera je odpaloval od 20.00 do 2.00 a v 5.00 začal znova bude tento hloupý pisálek zítra Hamas obhajovat

12 5
možnosti
Foto

Fakt jo? A co jste měl na škole z češtiny? Nebo to není Vaše mateřština?

4 6
možnosti
LC

Když už pominu, že několik tisíc lidí včetně malých dětí zabitých bombami NATO během náletů na Srbsko v roce 1999 nestojí autorovi tohoto blogu za řeč, tak stovkám tisíc kosovských, bosenských a chorvatských Srbů, kteří byli za tichého přihlížení či dokonce s aktivním přispěním států NATO etnicky vyčištěni z Kosova, Bosny a Chorvatska se autor neomluví?

12 4
možnosti
  • Počet článků 1326
  • Celková karma 29,99
  • Průměrná čtenost 2998x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.