Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Babiš určitě ví, kolik málo peněz zbývá po odečtení mandatorních výdajů. Stejně jako to ví Sobotka i Kalousek. Ale nevědí to voliči, kteří si myslí, že ta kasa je bezedná.

0 0
možnosti
MS

No cestu, kterou navrhujete jsme si zkusili poslední 3 roky a vedlo to k ekonomickému debaklu. Tupě se škrtaly výdaje jak na běžícím pásu: investice do dopravní infrastruktury, platy ve veřejném sektoru, dávky invalidům, starobní důchody. A korunu tomu nasadili škrcením spotřeby skrze šokové zvyšování DPH (na chudinu se přece musí tvrdě). A ejhle, dluh rostl, ekonomika padala jako jediná v regionu, mzdy padaly, nezaměstnanost rostla a kradlo se dále (Drábek, Drobil, Odklaňovač Kocourek). Opravdu si myslíte, že škrtáním důchodů se dostaneme k prosperitě?

1 4
možnosti
JS

Končilo se s dluhem 80,9 mld. A dnes?

0 0
možnosti
IC

Všechny kroky teto vlády zvyšují mandatorni výdaje . Co rozhodnutí, to další výdaje- přesný opak toho co Babiš a ČSSD slibovali. Je to děs .

5 0
možnosti
JS

Ale vždytˇ jsme je prostřednictvím médii k tomu dokopali. Všichni chceme vyšší důchody, zdravotnictví bez poplatků atd,atd. Politici jen plní naše přání. Ti, kteří doma hospodaří tak jak to chtějí po politicích tak jsou na dávno na mizině.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, jak jste to napsal. Mě zajímá také, jak bude ministr financí řešit skutečnost, že chtěl řídit stát jako firmu. Pokud by tomu tak mělo být, tak ve své firmě by neúspěšného manažera po třičtvrtě roce vyhodil. Podle tohoto pravidla by měl v tuto chvíli vyhodit sebe, pokud tedy jen neplácal prázdnou slámu a nelhal svým voličům. Na tuto skutečnost jsem se snažil upozorňovat na začátku před jeho zvolením, jak bude řešit stav, kdy nebude úspěšný a nebude plnit své sliby. Odstoupí, nechá se odovlat? Nikdo mi na tuto otázku nepdpověděl, ani on. Z toho je také vidět, že řídit firmu, kde jsem neomezeným pánem je naprosto odlišné, než řídit stát. Nechce se mi věřit tomu, že by tak inteligentní a zřejmě i úspěšný obchodník, toto nevědel. On to samozřejmě věděl, ale lidi chtěli slyšt něco jiného, tak jim to říkal a jim se to líbilo. Také před volbami nadával na svého současného premiéra Sobotku, jaký je to amatér a jak v životě nic nedokázal atd., a teď si spolu poklepávají po ramenou. Možná by si i toho mohli voliči všimnout. Třeba by si mohli všimnout i toho, jak nadával na vládnoucí stany od roku 1990, jak si všude dávali své kamarády a jak je to špatně, sami vyměnili neuvěřitelné množství úředníků, které nahradili "odborníky" svými lidmi z jeho firem a jemu zavázanými. Chová se naprosto stejně, jako všichni před ním, jen je mediálně zdatnější a dokáže to celé okecat a vnutit svým voličům myšlenku, že tohle je teprve to správné a že je to hlavně v jejich prospěch. Stejně tak se staví k sankcím proti Rusku, kde jednoznačně upřednostňuje zájmy svých firem, před zájmy celé republiky. Budu čekat, kdy i ti okouzlení novým vůdcem si uvědomí, jak to vlastně je. Zatím se zařadil do řady se všemi politiky, kteří si čuchli k moci a snaží se z toho vytřískat co nejvíc. A vždy nejde jen o peníze, které jak říká, že nepotřebuje. U něho jde o zákony a moc ovlivnit dění ve prospěch svého podnikání. Nelze mu to vyčítat, chytil se ve správnou dobu toho správného vesla.

6 1
možnosti
RC

obavam se, ze kdyby byl ministrem financi nekdo jiny, zejmena z CSSD, tak by ti miliardy litaly mnohem rychleji

2 0
možnosti
PK

P21a21v86e33l 85K30u37l85a

11. 9. 2014 11:00

Ale Tomáši, zdroje jsou. Když může stát platit svým zaměstnancům za to, že odejdou, a pak je platit druhý plat, protože dál pracují na stejné pozici, tak má evidentně peněz dost, ne ?:-)

6 0
možnosti
PK
MP

Každý dobrý manažer se nejprve podívá na to, která položka tvoří nejvyšší výdaje. A tam začne škrtat ty nejzbytečnější. At je ministr financí kdokoli, pokud tento základ neovládá, pak je neschopný a ihned by měl odstoupit. Navíc, ve zlepšující se ekonomice by se měl snažit splácet dluh, nikoli navyšovat schodek!!!

7 1
možnosti
RC

Zeman prohlasil - bude rust ekonomika, takze bude 30mld prijmu vic, tak je musime utratit......

5 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,76
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.