Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J45a83n 92H19y54n22e22k

11. 10. 2017 10:06

Možná by stálo za úvahu nepublikovat žádné statistiky minimálně 2 měsíce před volbami . Každá strana by bojovala až do konce a překvapení by se možná také nekonalo. Nemluvě o tom. že část voličů ani nevolí podle programu té či oné strany, ale podle úplně jiné přístupu.

0 0
možnosti
JV

Někteří lidé stále nechápou k čemu je předvolební "průzkum". Škoda......

0 0
možnosti
FS

U mnoha agentur mohou být výsledky "cinknuté" u solidních firem NE. Musím se zastat třeba CVVM, Median, STEM atd. V čem je tedy problém, který jak se zdá, mnoho čtenářů nechápe a zejména to nechápou nedozrálí novináři:

- agentura pro výzkum veřejného mínění musí mít reprezentativní vzorek po celé republice, stále jej vyhodnocovat, zda pokrývá (plus mínus naši společnost). Za toto ručí.

- agnetur dále ručí za poctivé zpracování sebraných výsledků.

Ale NIKDY nemůže ručit a neručí za to, že lidé se stydí něco říci přímo tazateli (např. že volí komouše) anebo že si to rozmyslí a volí podle přání "maminky" anebo že k volbám vůbec nejdou!! Proto mně nadzvedávají jednoznačné hlášky novinářů - "volby vyhraje podle průzkumu ten a ten - no a vidíte, agentura se šíleně sekla". To je blbost, solidní agentura by nikdy do zprávy nenapsala, "že volby vyhraje ta a ta strana", ale že "v jejich průzkumu jim dotazovaný vzorek odpověděl takto". A další typickou chybou zbrklých novinářů je, že ze zprávy agnetur vybírají jen něco - třeba ty odpovědi "jak bych volil, kdybych k volbám šel" - vůbec se nedívají na výsledky průzkumu u jednoznačně rozhodnutých voličů jít volit.

Atd. atd. atd. - lidi, nenadávejte na agentury, běžte k volbám a volte s rozmyslem, ne zbrkle podle módních trendů!!

3 1
možnosti
Foto

Pokud si zaplatíte průzkum, očekáváte, že bude dle Vašich představ, solidní agentura, pokud jste začátečník, Vám samozřejmě vysvětlí, že se výsledky nemůžou lišit výrazně od konkurence. Ten, kdo má peníze a chápe systém postupně pracuje na preferencích - průzkumy zadává často u různých agentur, které samozřejmě kontrolují jak je na tom konkurence a postupně, kruček po krůčku Vám narostou až na 100%.:-P

0 0
možnosti
RJ

R12a70d44e61k 51J16a80r65o88š

10. 10. 2017 20:51

Výzkumné marketingové agentury žijí zejména ze zakázek soukromých firem a korporací. Volební výzkumy pro ně jsou jen bokovka (často v rámci omnibusu), se kterou se mohou mediálně prezentovat. Výrazně jiné výsledky než mají jiné konkurenční agentury by vzbudily podezření a nedůvěru jejich velkých komerčních klientů, což si žádná výzkumná agentura "nelajsne".

2 0
možnosti

Presne tak, cim presnejsi vysledky, tim lepsi reklama a vice soukromych zakazek

0 0
možnosti
Foto

Karma, Tomáši, nikdy nezapomenu, když jsem si v květnu 2010 raději stáhla jas obrazovky, aby mi při předpovídaném "zářivém" vítězství Paroubkovy ČSSD náhodou nevybouchla obrazovka. No nevybouchla, na rozdíl od Paroubka ;-D KarmaR^

0 0
možnosti

Vy vazne nevite vubec nic o statistice a pruzkumech. Oficialni agentury nesbiraji respondenty na hlavaku, ale maji sve reprezentativni skupiny. Vami popisovane zpusoby jsou, rekneme, detske predstavy (mimochodem, kolik neduchodcu znate ve svem okoli, co vyplnuji podobne dotazniky?)

Vyzkumy jsou samozrejme zatizeny statistickou chybou, ale obvykle davaji reprezentativni vysledky. U volebnich pruzkumu je prusvih, ze lide casto sami nevedi co budou volit. Musi se tam dost dopocitavat, coz neni lehke a dava to velky prostor chybam. Je mozne, ze se podvadelo u nekterych agentur s magickou petiprocentni hranici. Ale jsem si jisty, ze Vase predstavy patri do pohadek

7 0
možnosti
MP

Plně potvrzuji. Chtěl jsem si jednou přivydělat jako tazatel renomované agentury. Ta metodika výběru respondentů ( poměr muži - ženy, věk, bydliště, zaměstnání ) byla tak složitá, že jsem to brzy vzdal. Plus kontrolní mechanismy, kdyby nějaký tazatel chtěl podvádět.

1 0
možnosti
KN

Tak dobře, TOP 09 bude mít krásných 4,8%.

Kalousek se radostí nad krásným výsledkem zřeže ze státních příspěvků

a všichni budeme spokojeni.

2 1
možnosti
DB

otázka je jiná.....proč bychom měli věřit vašim vyjádřením? pracujete v takové firmě a propůjčujete se této činnosti??? a pro to jste v obraze..nebo jste si to jen vybájil podle starého a známého..PODLE SEBE SOUDÍM TEBE?...

2 2
možnosti
Foto

.... to je úvaha hodná génia....buď v podobné firmě pracuji....nebo to dělám soukromě a podle sebe soudím tebe ... jiná možnost není .... není radno mi věřit.... proč to p. Bartoš čte.... to přeci pro něj musí být utrpením... a přesto se stále vrací... poněkud zvláštní duševní rozpoložení....

2 2
možnosti
PK

Bez ohledu na to, že nejsem prognostik jako Milošek a další kauzy, které se ještě vynoří si myslím, že je rozhodnuto a veřejné průzkumy jsou relativně blízko:-)

0 0
možnosti
JV

Dobře napsánoR^.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,77
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.