Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J11i27ř59í 80V71o95l28n90ý

11. 3. 2024 11:13

A u nás Číňané nejsou? Když v jedné nejmenované továrně v Pardubicích odešli z oddělení, hlavně kvůli mizerným platovým podmínkám, všichni technici, kdo je asi nahradil? Pokud bude v továrnách v Maďarsku, například na baterie do elektromobilů, hodně Číňanů, tak bude lepší řešit problémy za asistence čínské policie. Nevidím rozdíl mezi naší policii na Jadranu a čínskou v Maďarsku. Účelem není ovládnutí Maďarska Čínou, ale předcházet a efektivně řešit případné přestupky a tretné činy. Kdo je připraven, není zaskočen.

4 3
možnosti
Foto

Číňanů do Maďarska jezdí mnohem víc, než Čechů do Chorvatska. Viz maďarské a chorvatské dtatistiky.

2 2
možnosti
Foto

Když si vzpomenu, jak se chovali čínští policajti při návštěvě jejich prezidenta v Praze, tak je mi Maďarů docela líto...

7 1
možnosti
JK

Velkou svébytnou skupinu lidí, která si říká národ, nelze porazit, zkoušeli to mnozí vojevůdci a despoti a nikdy se to nepovedlo. Národ lze pouze zmanipulovat a k tomu je nutné zahájit informační smršť, nepřiznanou informační válku. V takové válce nyní žijeme, konzumujeme pravdy nepravdy, polopravdy i vyložené lži. Navíc informační technologie uhání vpřed tempem o mnoho rychlejším, než stačíme sledovat.

Český národ má velkou výhodu, je vzdělaný a netrpí materiálním nedostatkem, manipulace tak není snadná, takže jak na nás. Na to existuje vědní obor a odborníci, kteří ho mají nastudovaný a umí ho použít v praxi. Pokud se jedná o běžnou reklamu na výrobky a služby, tam máme jasno. Pokud se ale jedná o reklamu na politiku, sliby směrem k budoucnosti a světonázor, tam tápeme všichni a kdo si to nepřizná, je v tom až po uši. Dokonce i ti samotní manipulátoři často netuší jaký konec budou mít jejich manipulace (viz. chudák Mára a jeho kampaň "Chci mír").

Snažíme se najít pevný bod, kterému lze věřit, v rodině, v hospodě, v práci, v nějaké straně, ve známé osobnosti, v blogerovi i ve skupině na síti. Třeba takový papež, osobnost, které lidé věří hlavně proto, že katolíci mají konzistentní názory (předvídatelné) již celé věky. Nepřekvapivě mává papež bílou vlajkou a nepřekvapivě již dnes jeho úřad vyjádření upravuje, že bylo jen odpovědí na otázku a smysl slov ještě oficiálně vysvětlí úřad, nebo on sám, uvidíme.

Jak jsem řekl, Češi jsou chytří, dokáží manipulaci odolat. V zásadě je to jednoduché, podezřelý je ten, kdo se v nás snaží vyvolat strach a nenávist. Máme se dobře, bídou netrpíme a mezilidské vztahy jsou taky dobré, víme, že není nutné na sebe řvát kuli politice. Takže stačí dát na svoji vlastní morálku, to co osobně a ve svém okolí považuji za morální a normální, to bude nejspíš i ten správný politický směr. Jasně že to má každý nastaveno jinak a o tom je ta pravá diskuze, tedy rozhodně ne o tom, co je nám předkládáno v rámci informační války.

4 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma

10 9
možnosti
HH

U Vás, jako vždy bezmyslenkovity souhlas.

12 16
možnosti
JZ

Tu smlouvu o společných hlídkách podepsala snad jako první Itálie v roce 2016, ale už ji od té doby zrušila. Jinak například USA mají jakési policejní úřadovny po celém světě, ale ne na to aby dozíraly na (americké) turisty, jsou to obvykle protidrogoví policajti (DEA)...ovšem ten problém s narušením suverenity tam je stejný, ne-li palčivější

5 0
možnosti
IK

V první řadě pomůže Orbán Číně prosazovat její zájmy v Evropě.

Orbán bude tahat za kratší provaz, podmínky obchodů určuje Čína.

Čína staví neoficiální policejní stanice, nasazuje policii ke sledování, kontrole až k ohrožování svých občanů, např. to, že Madˇarsko vsadilo na čínský koncern Huawei vyhodnotili Američani jako riziko ekonomické špionáže a je riziko, že se čínská špionáž rozšíří po celé Evropě.

8 2
možnosti
LB

Nejspíše naopak. O ekonomickou špionáž se bude snažit Evropa proti Číně. Současná Čína v technologiích je už o 300 let před Evropou.

3 0
možnosti
Foto

Statista:

Čína se stala jednou z hybných sil v celosvětovém odvětví výjezdového cestovního ruchu. V roce 2019 dosáhl počet odchozích turistů z Číny téměř 155 milionů, téměř třikrát více než v roce 2010. Počet odchozích turistů z Číny však v roce 2020 poklesl na přibližně 20,3 milionu v důsledku pandemie koronaviru a odhaduje se, že mírně vzroste. v roce 2021. Jakmile byla v Číně zrušena všechna omezení na hranicích, v roce 2023 odešlo do zahraničí více než 87 milionů čínských turistů .

Prior to 2015, the total number of tourists from China was approximately 4.2 million, accounting for 40.54% of the total number of inbound tourists to Taiwan.

Před rokem 2015 byl celkový počet turistů z Číny přibližně 4,2 milionu, což představuje 40,54 % z celkového počtu příchozích turistů na Tchaj-wan.

3 0
možnosti
Foto

No, spojené hlídky ... to bude tedy špionáž :-D . Loni psalo o 102 "policejních služebnách" v 53 zemích. .

0 0
možnosti
Foto

Jaká starost o Maďarsko. Vazalství ČR vůči EU a USA je zřejmě v pořádku.

11 13
možnosti
Foto

Raději budete vazalem Číny a Ruska? Přesně tam směřují vaše kroky.

11 6
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 33,03
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.