Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

M79i85l52o15š 81F13i90a47l93a

30. 11. 2014 17:01

Chlastat i ochutnávat se má chodit pěšky. Nikdo s alkoholem v krvi a v hlavě na silnici nepatří. Je to dáno zákonem i rozumem a to, že jsou oblasti, ve kterých se to nedodržuje ( jižní Morava) není argument.

0 0
možnosti
Foto

Cyklista ? A co je to vlastně za zvíře? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ne je to špatné.  Ať stát nařizuje co chce, je to vždy špatně i když to třeba v tu chvíli souhlasí s tím co si o tom myslím sám.

0 0
možnosti
JF

J54a66n 75F53r85o10l62í84k

25. 11. 2014 15:15

Ano, alkohol v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství. Okruh vyvolených bych rozšířil. Nejen cyklisté, ale také motocyklisté, politici, lékaři a všichni kteří se opováží na tankodrom D1 (ti by měli na každém vjezdu dostat automaticky štamprdli slivovičky na kuráž).

1 1
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím. I když se mi ještě nestalo, že by u mě jako cyklistky někdo kontroloval požití alkoholu, a to najezdím dvakrát více než Vy. Pravda, nejezdím z hospody jako ti výtečníci ve Slavnostech sněženek :-)

2 0
možnosti
Foto

J86a40n 43H19o41r54á58č72e36k

25. 11. 2014 13:21

Připadá mi absurdní, abysme jednomu účastníku silničního provozu dali vyjímku a druhému ne. V době kdy zákon o provozu na pozemních komunikacích jasně definuje, kdo je a kdo není přímým účastníkem silničního provozu a za jakých podmínek se tímto účastníkem stává a co všechno musí splňovat (bez diskuzí o tom jestli to je paskvil nebo ne) my dáme vyjímku jedné skupině a to bohužel té, která nejvíce pravidla ignoruje. 

Řidič jakéhokoliv motorového vozidla má v ruce zbraň na tom se shodneme všichni a pokud pojede pod vlivem alkoholu tak může být automaticky nebezpečný sobě a svému okolí. Řidič, který jede na koni taktéž a totéž platí o cyklistech. A pokud zákon vyžaduje nulovou hladinu alkoholu v krvi u všech řidičů tak mi to nepřijde nenormální. Prostě chlast nemá na silnici co dělat tečka. Co se vinařských cest a dalších cyklostezek ovšem kompletně oddělených od části pro pěší týká. Není dnes takový problém udělat z nich účelovou komunikaci se zvláštním režimem a tam si třeba dejte limit 0,5 promile a nikomu to vadit nebude. Ale tuhle změnu v územním plánu a veškerou legislativu kolem musí vyřídit vlastník té dané komunikace. 

Ale drazí cyklisté, pokud lezete na kolo a vyjedete po silnici prosím respektujte, že stejná pravidla jako pro Vás platí i pro ostatní řidiče a ty si také nemůžou dát to jedno pivo po obědě, ačkoliv na něj maj velikou chuť. 

Schválně jsem vynechal chodce, kteří ač přímí účastníci silničního provozu nejsou řidiči a tudíž se na ně výše uvedené nařízení nevztahuje a propo právě ti jsou tím nejohroženějším druhem na silnici, protože do nich může nabourat kdokoliv.

2 2
možnosti
MT

A proč jste ty chodce vynechal? Není to absurdní výjimka?

2 0
možnosti
LZ

Připadá mi paradoxní, že přejetím pomyslné čáry (hranice mezi státy) se z povoleného stavu do půl promile stává závažný kriminální čin. A stačí malinko couvnout a je zase vše v pořádku.

6 0
možnosti
LR

Jde v principu o to, že opilý statisticky častěji způsobí náklady ve zdravotnictví, kde platí příspěvky všichni.

Takové zvýšené riziko je nejen v dopravě, ale i při jiných činnostech.

Ve stavebnictví, dílnách.... ale i koupání ve vířivce, kde hrozí topení a vytopení i sousedů.

Takže vířivku by měl milý přítel Škromach zahrnout mezi povinně abstinentské činnosti též.

http://ateo.cz/f/images/v/VyvolenySkromach.jpg

0 0
možnosti
Foto

J36a24k10u70b 50R63o44t81h

25. 11. 2014 12:04

Bodejť, a nám motorkářům taky půl promile, pak automobilistům, pak truckerům, nato řidičům autobusů. Pro Pána Boha, kdy už si, pedálisti, uvědomíte, že povolit jednomu je hovězina i ze sebelepších důvodů. Nejste ani víc, ani míň, než jiní.;-€

4 4
možnosti
Foto

Proč to tedy nezakázat chodcům?

1 0
možnosti
II

Je to kontroverzní návrh. Samozřejmě to jako cyklista chápu. Jenže zrovna tak bych sám pro sebe uvítal i zrušení nulové tolerance u řidičů motorových vozidel. Jak to mají třeba v sousedním Rakousku. 

Jenže: sám pro sebe. Protože já vím, že si dám fakt max. to jedno pivo, které někdy opravdu přijde náramně vhod. Ne dvě. Ne tři.

Mírnější zákony mohou být tam, kde vládne určitá kultura sebedisciplíny. A bohužel v této oblasti, jak to tak pozoruji (poslední dobou pobývám v Rakousku docela často) máme ještě hodně co dohánět.

U těch cyklistů je bohužel ten problém, že cyklisté jsou na našich silnicích ten nejohroženější druh. A to především vlastní vinou. Ono se to málo ví, běžně jsou za ten nejohroženější druh považováni motorkáři, ale stačí si vyhledat statistiky nehodovosti a všechno hned vypadá o dost jinak. 

Takže nevím no. Jestli to od pana Škromacha není jen docela obyčejný populismus, který může mít docela vážné následky.

0 0
možnosti
LH

Víte, i úplně střízlivého cyklistu který má na řidítkách týdení nákup objíždím uctivým obloukem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 32,67
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.