Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Posílání uprchlíků zpátky do Turecka je dle lidskoprávních komisařů OSN nelegální. Turecko marně klepalo na dveře EU a nyní má silnou páku. Proč jí nevyužít? Není demokratickou zemí, potlačuje svobodu slova, čím dál více se tam prosazuje islamismus, ale není ani typicky nedekratickou zemí. Jsou zde volby, zastupitelé, tisk je do jisté míry svobodný, jen diskriminován. Stojí asi tak někde mezi diktaturou a demokracií, směrem více k diktatuře.

Mimochodem, uprchlíky si na ostrovy instalovali Australané, jmenoval se Vánoční a platili za to šílené peníze. Myslím, že by se na řecké ostrovy uprchlíci nevlezli a navíc by se muselo vysídlit původní obyvatelstvo a to by bylo omezování svobody.

0 0
možnosti
RT

A taky tam na ty ostrovy dostat obchodníky, co by jim mohli prodat čluny, aby nelegálové zamířili nazpět do Turecka.;-)

1 1
možnosti

Pár připomínek:

- pan Flaška hovoří o riziku bezvizového styku mezi EU a Tureckem. Je ale potřeba rozlišovat mezi Schengenem a bezvizovým stykem. Bezvizový styk Vám umožňuje navštívit stát bez nutnosti mít vízum, ale neumožňije vám volně překračovat hranice (Schengen).

- Nápad koncentrovat uprchlíky na řeckých ostrovech není nový. Včera tento nápad vylepšil prezident Zeman o možnost, že by Řecko mohlo tímto "servisem" pro EU umazávat svůj dluh vůči ostatním státům EU.

Koncentrace v uprchlických táborech je zhruba 10 až 20 tisíc lidí na km2. Takže počítejme kapacitu neobydlených ostrovů:

ostrov Antipsara 2 km2 : kapacita 20 až 40 tisíc uprchlíků

ostrov Syrna 4 km2: kapacita 40 až 80 tisíc uprchlíků

ostrov Dia 11 km2: kapacita 100 až 200 tisíc uprchlíků

Zásobování vodou a potravinami by zajistily lodě.

2 1
možnosti
JP

J49a84n 54P38a97l20l68a81s

8. 3. 2016 21:52

Mně přijde bezvízový styk také nebezpečný. Pro vstup do kteréhokoli státu Schengenu stačí předložit platný pas a jste vpuštěn. Pak už se můžete po Schengenu pohybovat bez omezení.

Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.

0 0
možnosti
Foto

I77v76a87n 28M55a23r91e40k

8. 3. 2016 9:26

Nic nového Flaško, ten návrh se zde objevil už několikrát dříve , jenže , je velký rozdíl když se na ostrovech ubytuje v sezoně pár set rekreantů a nebo celororočně tisíce či dokonce desetitisíce imigrantů . Chtěl bych ten ostrov vidět po pár týdnech či měsících a hlavně jak by to snášeli jejich stálí obyvatelé, ti by po krátkém čase emigrovali kam ? !

0 0
možnosti
Foto

Jsou neobydlené ostrovy, kde by se to dalo vybudovat na zelené louce. Capito, Marek-u?

2 0
možnosti
DV

D66a26v87i72d 67V82l34k

8. 3. 2016 9:25

No jo ale to je utopie. Řecko ostrovy neprodá. A pokud jsou ostrovy neobydleny, většinou tam není voda. Já myslím, že jestli se budou imigranti ještě chvíli hromadit v Řecku. Oni se probuděj. Oni doteď fungovali s Turkama jako cestovka. Vydojili z imigrantů poslední prachy a bez prostředků je poslali do Němec.

3 0
možnosti
JJ

Je pravda,že ostrovů mají dost,ale kam potom budou jezdit naši turisti???R^;-D;-D[>-]

1 0
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 32,85
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.