Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Já vám to objasním protože opravdu asi jste ten naivní daňový poplatník a proto vám doporučím nepodnikejte nebo to špatně s vámi dopadne, neb neznalost zákona neomlouvá;-). Pravdou je, že co u nás zákon, to legislativní zmetek a to Ústavou (1/1993 Sb.) počínaje a třeba zák. č. 41/2016 Sb. (to je ten poslední, který mám ve svém právním sw). Na to jsme se shodli všichni (tím myslím mé přátele), co s tímto "hnojem" musíme pracovat. Zákony totiž nesmíte vyhledávat na internetu nebo nedej bóže (brzy nedej Aláh) www stránkách sněmovny, či ministerstva. Ale musíte si zakoupit právní sw. Tam si totiž v tzv. úplném znění, tj. kompletně celý zákon k určitému datu, které vás zajímá, máte bez problému a obvykle ještě s vyznačenými změnami, tedy to co bylo novelizováno. Právní sw se samozřejmě liší cenou, ale i ten nejlacinější vám tuto službu zajistí. Pokud tak nečiníte a se zákony musíte pracovat (jako podnikatel se vás to plně týká) a právní sw si nepořídíte, tak projímadlo nebude již v životě nikdy potřebovat neb se z toho........ Je též vhodné si někde na netu stahovat právní novinky, které by vás pravidelně informovaly jaké "zmetky" jsou aktuálně schváleny.

0 0
možnosti
JB

J86a22n 97B66u69r57d51a

18. 3. 2016 0:52

Ta Vámi zmíněná novela zatím nic nemění, neb citovaný zákon č. 46/2016 Sb. nabývá účinnosti dnem 1. července 2016.

A celý příspěvek by byl velice krásný, kdyby neexistovaly zákony pro lidi, které jsou zdarma, mají aktuální i minulá znění zákonů a pracuje se s nimi celkem pohodlně (ač tedy na rozdíl od těch placených programů nemají solidní vyhledávač a člověk musí vědět, co vlastně hledá).

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1999-219/info

1 0
možnosti
Foto

To jsem neznal. Díky za tip!

0 0
možnosti
JL

Pane Flaska, muj prispevek k vasemu clanku je velmi jednoduchy. Kazda priprava zakonu potrebuje dve dulezite veci. Dobre lidi pro pripravu a take politicke zazemi, ktere musi byt stabilni. To prvni asi mame. Kdyz ne, tak je mozno si najmout.

To druhe je trochu obtiznejsi. Za dvacet sest let jsme meli x-vlad (z toho TRI urednicke vlady). Protoze v CR pripravuje zakon VLADA (idiotina na kvadrat!!!) a i u stabilnejsi se ministri meni po kratkem case (nekdy i trikrat do roka), tak se nemuzete divit te kvalite. Potom se vse projednava ve Snemovne a pak v Senatu. (zase zmeny). Nez zakon je schvalen, ma jiz nekolik desitek (to kdyz je dobry) pridavku a zmen. Po roce ten puvodni zakon ani nepoznate. Tech pridavku a zmen je tolik, ze i poradny pravnik se v nem nevyzna.

Reseni? Neni slozite, kdyz bude se zakon pripravovat jen jednou skupinou expertu pracujici pro Snemovnu a Senat. Komise obou komor musi dohlizet na tuto praci. Vlada (ministr odvetvi, pro ktere zakon je urcen) ma jen dat podnet a mozna body pro vznik tohoto zakona. System velice jednoduchy a prehledny. Vic nemam co dodat.

0 0
možnosti
JR

J63a65n 64R67á60ž

17. 3. 2016 18:53

Soudci si zjednodušují život rozhodováním dle litery zákona ad absurdum. Mají strach, hlavně mladí, aby jim u odvolacích soudů stáří mazáci neotriskali o hlavu, že si zákon vykládají moc benevolentně. A když už použijí výklad, tak jen z citátem nějaké právní autority uveřejněné např. v komentovaném znění.

P.S. Cituji dlouholetého advokáta, který po nabytí účinnosti Nového Obč.z. odešel do důchodu: Nebudu se na stará kolena učit zákon s více 3000(!!) paragrafy napsaný archaickou češtinou používanou za císaře pána!

1 0
možnosti