Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé. Škoda, že jste tenkrát asi neměl teleobjektiv.

3 0
možnosti
Foto

Mám podobné fotky, focené ale z vyhlídkové plošiny u zdi v Berlíně.

Tam ta "ochrana" hranice byla ještě důkladnější.

3 0
možnosti
PK

Nedělám si a nedělal jsem si iluze. Ale udělala se v r.89-90 dohoda - vy nám předáte moc a my budeme k minulosti "vlídní". A vzpomeneme si až Vám bude přes 90 ...

Jinak vzpomínám jak jsme byli se synkem na podnikové chatě v Železné Rudě. Bavili jsme se u večeře o blízkosti hranic a chatař hned "zavětřil" ...asi v Rudě všichni nebo většina spolupracovali a informovali ...

3 1
možnosti

Toto je velké zjednodušení. Ta dohoda byla hlavně o tom, že komunisté nepoužijí na udržení režimu ozbrojené složky a na oplátku nebude uspořádán hon na komunisty s podobnými excesy, jaké se udály například v Maďarsku 1956. Nikdo netvrdil, že budou pardonovány i trestné činy exponentů komunistického režimu (viz odsouzení Štěpána). Že v tom nebyli důslední, je chyba všech polistopadových vlád a parlamentů.

6 0
možnosti
DP

Vetsinou tomu bylo tak jak jste napsal, ale ne vzdycky. Mel sem kamarada, ktery byl u peesaku v letech 1959-61. Jeho otec byl sice zaryty komunista, ale jeho matka mela jine nazory a on se po skonceni sve sluzby u pohranicniku svymi dost "antisocialistickymi" nazory s kamarady v bezpecnem kruhu bavil.Jeho pritelkyne ho stale nabadala, at si dava pozor, aby se nedostal do vazneho maleru.

0 0
možnosti
DP

Nejak to nefungovalo, mela to byt reakce na pana P. Dvoraka dole.

0 0
možnosti
LS

Mám rád tyto vzpomínky na útěky za hranice.

Také jsem jel do tehdejší NSR na vízum, bohužel jsem to úplně nezdokumentoval, takže si toho moc nepamatuji.

Nenapíšete podrobnější blog, co cestě předcházelo, jak jste jel, zážitky z přechodu atd?

Je to jen můj tip na váš další blog.

3 1
možnosti
Foto

Kdysi tu byl rozhovor s jedním bývalým pohraničníkem. Ten se nestyděl za to, že po lidech střílel. Asi na tyhle pozice vybírali ty zvlášť uvědomělé.

9 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, prostě dostali černého Petra v podobě povolávacího rozkazu a museli jít. Vzhledem k charakteru služby asi fakt nemohli předpokládat, kdo stojí na druhé straně. A když jde o kejhák, můžou jít všechny ideologie do pr...stranou.

Jinak "péésáci" končili až podzimem 92.

0 0
možnosti
JN

J96o36s18e21f 61N45i80k55l

26. 4. 2023 18:31

Tak je to hrozné. Horší už to je tady na hranici USA s Mexikem.

0 17
možnosti
Foto

Na té hranici se nestřílí lidi jako králíci, jak to u nás dělávali Vaši oblíbenci.

18 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma

7 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,78
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.