Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nerozumím tomu, co mají všichni pořád proti kreditkám. Kreditní kartu s limitem 60k vlastním cca 10 let, za tu dobu jsem za ni zaplatil 0 Kč. Mám peníze okamžitě k dispozici na zaplacení drahých letenek, nebo hotelu, v zahraničí je dobrá embosovaná karta na půjčení auta. Navíc mi peníze, které čerpám z kreditky za měsíc vydělají nějakou tu dvacku na spořáku. Pokud neumíte kreditku používat, nebo se bojíte, že se nebudete umět krotit, tak si kreditku nepořizujte. V opačném případě nevidím žádný problém.

0 0
možnosti

Takže když si půjčím 4999 Kč na 30 dnů (nebo dejme tomu na 14 dnů) a zaplatím poplatek 33 Kč, je to RPSN 40 % ?

 Ať počítám, jak počítám, při 14 denní splatnosti mi to vychází kolem 17%, při 30 denní je to 8%.

Za kreditku se samozřejmě poplatek platí také, mívá sice delší bezúročné období a většina z nich nabízí určité procento z částky, kterou utratíte placením u obchodníka, zpět, nicméně ne vše se dá platit kartou a při výběru hotovosti žádné bezúročné období nebývá. Já osobně používám kreditku ne proto, abych překlenula dobu "do výplaty", ale naopak kvůli těmto odměnám a taky proto, že mé vlastní peníze zatím něco málo vydělávají na spořícím účtu. Jsou to sice malé částky, ale proč ne. Používat kreditku protože mi pravidelně chybí peníze před výplatou, je zrovna tak cesta do pekel jako každý jiný podobný úvěr.

0 0
možnosti

To je dost malý poplatek za to riziko, u krátkodobých půjček je logické, že rpsn vychází né 40 ale třeba 1000% a je to v pořádku, pochybuji, že vy někomu cizímu půjčíte třeba 5000 na rok s tím, že po roce vám vrátí 5150kč, to by nikdo nedělal.

0 0
možnosti

S tou kreditkou nepíšete úplně pravdu, jsou tam určité podmínky, které musíte splnit, aby to bylo "zadarmo"a navíc, jak píše už někdo dřív, člověk s finačními problémy může velmi snadno "dojet" i na kreditku. Prostě dluh je riziková záležitost a pro nemajetné obzvlášť.

A Home Credit taky nebrat, při nesplácení z vás stáhnou i košili. Znám člověka, kterého dluh u Home Creditu už stál minimálně trojnásobek navíc..

2 0
možnosti

Já si myslím, že to je úplně zbytečný článek. I když to řekněte, napíšete, lidé si budou dělat, co chtějí, nic s tím neuděláte a navíc je to stejně jejich problém.

1 0
možnosti

Jediné řešení je nepůjčovat si. Když na něco nemám, tak to prostě musím oželet. Nikdo vám peníze z lásky k bližnímu nepůjčí, peníze mu musí vydělávat. Jediná námi využitá půjčka byla v 70. letech tzv. novomanželská a úroky se daly odepsat narozením dětí.

5 0
možnosti

Když na něco nemám, tak to prostě musím oželet. To funguje treba u televize nebo dovolene. Hure u bydleni a jidla.

0 0
možnosti

Mě fascinuje reklama "půjčíme vám zadarmo" 8-o

3 0
možnosti

J79a58r41a 59R67a84n17k

4. 8. 2015 18:03

Vi nekdo, jak vznikla "japonska pujcka"? Nikdy jsem nic takoveho neslysela...

1 0
možnosti

Na kreditní kartu je nejlepší se vyprdnout. Banky s nimi cílí přesně na ty klienty, kteří nejsou schopni půjčenou částku do stanoveného termínu vrátit a pak jsou dobrým zdrojem úroků. Z klientů, kteří poctivě dorovnávají půjčené peníze banka zhola nic nemá. Když jsme ovšem natolik solventní, že jsme schopni v termínu dorovnávat půjčenou částku, není důvod, proč nemít platební kartu, kde si nemusíte žádné termíny hlídat a jediné omezení je stav vašeho konta. :-)

7 1
možnosti
Foto

Máte pravdu a souhlas s tím. Já prostě vychytrale používám kreditní kartu, ty peníze mi leží na spořícím účtu a pár dnů před termínem splatnosti provedu splátkový převod. Faktem je, že když jsem se to snažil tak nějak selsky počítat, kolik měsíčně utrácím, kdy apod., tak tento způsob  jentaktak pokryje ten poplatek 20 Kč měsíčně za kreditní kartu. Na druhé straně máte to vědomí, že po ruce máte okamžitě hodně, byť se to zrovna neválí na běžném účtu.

0 0
možnosti

Ten priklad je dost zcestny. Kazda pujcka ma nejake naklady. A mala pujcka na kratkou dobu ma take naklady, ktere kdyz se prepocitaji na RPSN, tak Vam vyskoci velke cislo.

Navic jsem moc nepochopil, jak jste se dopracoval k RPSN 40%, kdyz je poplatek pouze 33 Kc. Pokud je poplatek za pujceni 5000 na mesic 33 korun, pak mi tedy vychazi RPSN 8.2%. Bud nerikate vse, nebo neumite pocitat.

1 0
možnosti
Foto

Uznávám, číslo jsem střelil od boku. Vycházel jsem odhadem z toho jejich údaje o 3000, splacených 3100 a RPSN 49,04%.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,76
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.