Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I73v84o 35P39a18t37t26a

5. 2. 2022 13:31

Píšete o Babišovi, cituji:... je ohromující, že jako bývalý ministr financí a následně dokonce premiér vůbec netuší, která bije a jak se důchody vypočítávají. Proto namísto autora kladu otázku: Jak je to s výpočtem výše starobního důchodu? Odpověď: Vzhledem k tomu, že odvody sociální daně (nesprávně pojištění), okamžitě končí v kapsách dnešních důchodců, je na Vašem osobním kontu u ČSSZ velká nula! Z nuly výši důchodu nevypočítá nikdo. Proto se výše starobního důchodu vypočítává z hrubé mzdy pracovníka!

0 0
možnosti
Foto

Tuto dobu nazývám dobou nenávisti. Jedni se nezaslouženě topí v penězích,např.soudci 150000. Jiní za 8 hod práce nejsou schopni zaplatit základní potřeby a končí pod mostem. Za doby socialismu to tak nebylo. Komunistům jsme nadávali ale,že by jsme je nenáviděli to né. Po práci na pivo jsme chodili společně. Něco je tady moc špatně.

0 1
možnosti
Foto

A tím, jak prodloužili odchod do důchodu, jen zase šetří na starších lidech, kteří od 60 let, někdy i dříve pobývají na ÚP. Buď už je v jejich věku nikdo nechce, anebo s různými zdravotními problémy práci nezvládnou na sto procent. Jenže státu se to, že rok, dva i víc stráví na pracáku stále vyplatí. Dají jim almužnu deset, dvanáct tisíc a žij si jak chceš. Důchod by nám přece jen vyšel dráž. Spoustu klientů ÚP zabil covid 19, takže se důchodu už ani nedočkali. A kdo ušetřil, zase jen stát.

0 0
možnosti

P67e56t59r 40Č46e43j50k23a

31. 1. 2022 17:31

Speciálně pro pana Polického:

odbor-socialni.kraj-lbc.cz/oddeleni-socialni-prace/socialni-prace/socialni-davky

Velký nadpis celé stránky Sociální dávky.

Ty jsou rozděleny na 2 velké skupiny. Nepojistné sociální dávky (dávky pomoci v hmotné nouzi, dávky státní sociální podpory, dávky pro osoby závislé na péči....) jsou jedna skupina a druhá skupina jsou Pojistné sociální dávky. Pojistné sociální dávky jsou dále rozděleny na tři další podkategorie - dávky v nezaměstnanosti (podpora v nezaměstnanosti, podpora při rekvalifikaci), dávky nemocenského pojištění (nemocenské, ošetřovné, peněžitá pomoc v mateřství, vyrovnávací příspěvek) a dávky důchodového pojištění (starobní, invalidní, pozůstalostní).... Case closed. Důchody jsou pojistné sociální dávky..... Stavte se na uši, ale nic víc s tím nenaděláte.

0 0
možnosti
JK

Že si důchodovou reformu přehazují vlády jak horký brambor je tragedie. O tom by neměla rozhodovat vláda, ale odborníci. :-/

0 0
možnosti
JK

Nikoliv, odbornici maji pripravit realisticke navrhy a politik rozhodne, ktery se pouzije. Tak to v demokracii chodi 

0 0
možnosti
JK

J50i94ř70í 40K37u78n53e61š

30. 1. 2022 21:51

Pletete důchod se mzdou. Důchod je především sociální dávka.

0 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
AP

Kazdemu důchodci dvojnásobek průměrného důchodu!

5 0
možnosti
JK

;-D Čímž se průmerný důchod zvýší a máme tu pěkné letadlo ! ;-D

0 0
možnosti

Někdo bere málo, někdo hodně.

Někdo sedí na zadku, pije kafíčko a bere 100 000,-Kč a někdo maká celý den a bere sotva polovičku, ale na sociálku odvádějí stejné procento. Taková platová životní nespravedlnost, ale spravedlivě odvádějí stejné procento, nic víc.

Každý nemá to štěstí, sedět zadku a nic nedělat, popřípadě si vyřizovat osobní kšefty a brát k tomu státní peníze.

Přestože to % odvodů odváděli stejné, bude mít dle přepočtu ten, co měl vyšší plat důchod o málo větší, což je logické.

Pokud chcete ještě vyšší důchod, tak odvádějte vyšší procento a budete mít ten důchod ještě vyšší, ale to už jde o zavedení progresivního zdanění obdobně, jako v Německu, nebo ve Francii.

Takže buďme rádi, jak to máme a jak to chtěla Venezuela Maláčová. Je to chytré děvče, která chtěla pouze zvýšit ty nejnižší důchody, aby bylo míň těch důchodců, co jsou na tom nejhůř.

Nebrečte, na naše podmínky si žijeme v důchodu jak papaláši. Vykašlete se na reformu důchodů a starejme se o reformy pro mladé tak, aby se rodili naše děti a nemuseli jsme dovážet cizince z jiných států, protože bez těch našich dětí nebudete mít, ani ty současné důchody!

0 11
možnosti
AP

Maláčová taky může za tu drahotu, podekujte i ji.

3 0
možnosti
JN

Pane Flaško, i lidé kteří nejsou zrovna neomarxisté, ultralevičáci či progresivisté zasluhují respekt. Chovejte se podle toho.

2 1
možnosti
Foto

Ke které z těch skupin se tedy řadíte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1322
  • Celková karma 31,14
  • Průměrná čtenost 3002x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.