Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je zajímavé sledovat, jak trollové typu pánů Styse a Rozsívala rozbíjejí diskuzi odváděním pozornosti od článku do sfér, které se článkem většinou vůbec nesouvisí. Bohužel se jim to velmi často daří. Za mne autorovi poděkování za článek.

0 0
možnosti
Foto

J31a61n 23P10a87l45l65a54s

4. 11. 2022 11:44

Nedávno (nejen) tady gaučoví bojovníci vyřvávali: „U kábulu se bojuje za Prahu!“ Kam se poděli a co vyřvávají dnes?

Všechno je jinak.

1 2
možnosti
DR

Ti už tehdy zase pro změnu vyřvávali, že stažení bylo správné, poněvadž úkoly vložené na tam umístěná chrabrá vojska, byli beze zbytku splněny. R^

0 1
možnosti
PJ

Pane Flaška. Od roku 1968 nás okupoval Sovětský svaz. Nemám rád lidi, kteří se vyvyšují nad druhými. Nemám rád lidi, kteří si upravují dějiny ke svému.

0 5
možnosti
Foto

S tou okupací máte pravdu. jenže ty ostatní národy mimo SSSR byly v podstatě do té okupace pomocí SSSR nahnány, nebo se o to přičinily prosovětské loutky. A v SSSR bylo dominantní vždy Rusko. Ostatní byly porobeni. Takže v podstatě v roce 1968 hnalo Rusko ty ostatní před sebou bodáky na nás. O to hůř.

8 0
možnosti
Foto

Blog je reakce potrefené husy

2 10
možnosti
Foto

I mezi kolaboranty se najdou lidé, kteří se nestydí se k tomu přihlásit. Chválit vás za to ale nebudu.:-/

5 2
možnosti
JZ

SSSR bylo Ruskem, akorát se jinak jmenovalo. V jeho čele stáli lidé postižení komunistickou nákazou, ale jinak prorusky orientováni.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
PV

Je docela zvláštní, jak pan Flaška ve svém velmi agresivním článku tituluje své názorové oponenty jako "duševní giganty naší internetové scény" či "centrální vrcholy inteligenčního uskupení" a sám přitom lže tak, že se od oněch "duševních gigantů internetové scény" v ničem neliší.

O velmi chabém všeobecném rozhledu pana Flašky svědčí například jeho tvrzení, že Rusko nás v roce 1968 okupovalo, přičemž si neodpustil velmi arogantní dovětek, že to je nápověda pro ty méně inteligentní.

Nevím, jak je to s inteligencí pana Flašky, ale faktem je, že žádné Rusko nás v roce 1968 neokupovalo. V srpnu 1968 k nám vtrhla vojska Varšavské smlouvy, konkrétně vojska SSSR, PLR, MLR, NDR a BLR. Rusko tehdy jako samostatný stát neexistovalo, bylo součástí Sovětského svazu (pokud pan Flaška tvrdí, že Rusko bylo tehdy samostatným státem, tak opravdu nehovoří pravdu).

Sovětskému svazu tehdy vládl politický zhruba desetičlenný orgán zvaný Politbyro. Co je už méně známo, tak toto sovětské Politbyro kolem roku 1968 ovládala tzv. ukrajinská klika. Funkci hlavy státu a zároveň Předsedy Prezídia nejvyššího sovětu SSSR tehdy zastával komunistický politik ukrajinské národnosti Nikolaj Podgornyj. Generálním tajemníkem byl ÚV KSSS byl ukrajinec ruského původu Leonid Iljič Brežněv. Z hlediska okupace byl velmi agilní i Pjotr Šelest, člen Politbyra a nejvyšší představitel komunistické strany na Ukrajině, který velmi úzce spolupracoval s konzervativním křídlem KSČ a který mj. dostal i tzv. zvací dopis, na základě kterého byla uskutečněna invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa.

Hovořit o okupaci Československa Ruskem je tedy zcela nesmyslné. V kontextu doby a kontextu komunistického vedení tehdejšího Sovětského svazu hovořit o ruské okupaci nebo o okupaci ukrajinské je zcela mimo mísu.

Jednalo se jen a pouze o okupaci komunistického Sovětského svazu.

8 17
možnosti
Foto

SSSR byl řízen z Moskvy a ta leží kde? V Rusku. A Rusové tam měli ve všech důležitých státních orgánech většinu.

Nakonec Stalin byl Gruzínec a Hitler Rakušan. Takže podle Vaší logiky byla 2. světová válkou mezi Gruzií a Rakouskem. ;-D:-P

14 0
možnosti
Foto

R43a65d17e95k 80H98a85m58p61l

3. 11. 2022 15:15

Cit.: "Neutralita může být dvojího druhu."

Já bych tu viděl ještě neutralitu třetího druhu. Takovou "odvážnou". Sice jste neutrální, ale jste obklopen státy, které v NATO jsou a tak "trochu" na nich v tomto smyslu cizopasíte. Takové štěstí má třeba Švýcarsko, Rakousko nebo Lichtenštejnsko. Ovšem tato třetí verze nepřipadá pro UA v úvahu...

3 0
možnosti
Foto

R25a90d22e58k 82H77a45m23p28l

3. 11. 2022 15:16

Ano a jinak velké díky za článek. A samozřejmě karma jak hrom.

3 0
možnosti
DP

Jenom bych lehce doplnila, Rusko nás okupovalo dvakrát - poprvé ve 45. ,kdy jedna okupace přešla v druhou, pouze okupant se změnil.

4 0
možnosti
Foto

Změnil? Ze začátku na to šli spolu, jen se pak porvali o kořist.

U nás vítal vojska spřátelené ráže transparent

"Otěc geroj, syn zachvátčik"

Otázka je, jak dnes nazveme vnuka.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,88
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.