Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J96a88n 64M60a63r75e19k

19. 10. 2022 5:37

Královna Elizabeth he 2nd vládla 70 let a na mozek ji nic nevlezlo, byla to čestná a přímá dáma.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

J89a15n 67Š33i95k

17. 10. 2022 17:30

Myslím, že to platí pro velkou politiku, i pro malé obce. Alespoň co vidím na vesnicích. Když je starosta třetí volební období, může být sebelepší, ale už se všechno nehýbe tak dopředu jak na počátku a v těch horších případech začne veřejnou funkci zneužívat. Ve firmách je to podobné, ale na rozdíl od voličů, tam akcionář, zákazník, atd. zasáhne hned. Jinak je to jako v přírodě a v životě, ať se to komu líbí či ne, byť to zní a vypadá hnusně. Co je staré musí po čase pryč. Dobře napsáno. Hezký den

1 0
možnosti
Foto

Ano, sériová rotace vládců je lepší, než žádná rotace.

1 0
možnosti
Foto

Jestlipak nějaké změny na svém mozku již pozoruje například téměř celoživotní poslanec ODS Marek Benda - neboť zákonodárcem je od roku 1990?? ;-)

2 0
možnosti
ZH

Těžko říct zda on, ale my jistě ano.

1 0
možnosti
JN

J82o72s79e28f 98N12i19k83l

17. 10. 2022 11:30

R^ Máte pravdu, každý vedoucí pracovník, ať je na jakémkoli vedoucím postu

(ve firmě, politice...), musí být po určité době "vycucaný jako citrón" a již nemá co by nového a dobrého přinesl. Jede již jen v určité šabloně a začíná být ostatním přítěží..."...mělo by se střídat. A všichni stojící se vrhli na sedící", jak by řekl klasik (víte který?);-D...

1 0
možnosti
JK

Šimek, Grossmann, Tramvaj.

2 0
možnosti
FD

Přidat Orbán a bída budoucnosti.

0 0
možnosti
ZH

I naše omezení je nedostatečné, protože po pauze může kandidovat na prezidenta znovu (jak by rád Klaus). Mělo by být omezení nejvýše dvě funkční období za celý život. A to i pro premiéra a ministry - například v součtu nejvýše 8 let za život. U poslanců bych byl benevolentnější, tam bych dal třeba nejvýše 5 volebních období nebo 20 let.

4 0
možnosti
JK

Mě se líbí jak je Babiš rozpolcen, chce být prezidentem a premiérem zároveň. To by si mohl dovolit hodně. Jenže na prezidenta jsou šance dost malé a premiér být nemusí, ani když ANO vyhraje volby. Co tedy má udělat? Nejlépe to co už dlouho hlásá, že on do politiky vlastně nechtěl, takže teď je šance z ní odejít se zdravou kůží.;-)

4 0
možnosti
ZH

S tou zdravou kůží opatrně, je právě souzen.

2 0
možnosti
Foto

Pěkně napsáno. Karma.

Jen mám dvě připomínky:

- V Česku prezident nemá velké pravomoci. Důležitější je vláda a předseda vlády. Ten může vládnout velmi dlouho, POKUD bude jeho strana opakovaně volena a on volen svou stranou nebo koalicí za premiéra.

- S Venezuelou je to těžké. Mnoho lidí z ní již uteklo a to jsou povětšinou stejní lidé, kteří volili Chavese a pak Madura. Naletěli na jejich sliby. Mohou si za situaci v zemi sami, pochopitelně ne všichni.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,88
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.