Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Do kamene tesat ! On problém je hlavně v tom, že si každý resort jede na vlastním písečku. Třeba jen databází obyvatel je cca dvacet a leckdy jsou tam stejní lidé s různými adresami. Není mi jasné, proč se nejedou podívat tam, kde to funguje. :-/

1 0
možnosti
Foto

Další slabinou digitalizace je její naprostá nefunkčnost při spadlé síti a přerušení dodávky elektřiny, k čemuž slavnostně směřujeme. V takovém případě se život zastaví, nebude se prodávat, podnikat, úřadovat, vydávat zásilky atd?

1 0
možnosti
Foto

Náhoda přeje jen duchům připraveným.

Např. já mám takovou škatulku, co vypadá jako mobil, a k provozu nepotřebuje žádnou síť. Ono se dá všechno zálohovat, jen se na to můsí pamatovat.

0 0
možnosti

Až na ty volby bych souhlasil. Tam by bylo možno dosáhnout svobodné volby jen tím, že by byla čtečka za plentou ve volební místnosti...

A to, že digitalizaci řídí Piráti mi taky nedodává jistotu, že bude v pořádku. Řada z nich sice dělá v IT, ale jako může být blbý politolog, jsou blbí i někteří IT specialisté. A pochybuji, že ti kvalitní se hrnou do politiky.

5 0
možnosti

..hlavně, kde je ta anonymita. Půjde dohledat, jak kdo volil.

0 0
možnosti
Foto

Není povinností mít chyrý telefon a internet, pak nemůže být povinností platit pouze bezhotovostně a komunikovat pouze elektronicky. Adekvátním opatřením při zavádění digitálních technik by mělo být omezování počtu fyzických osob na úřadech, což neprobíhá. Naopak, přibylo dalších 10 tis. úřednických míst. O něco níže někdo navhuje "donutit lidi...". Stát má lidem sloužit a ne je k něčemu nutit. Může meximálně motivovat.Ale to by na to vznikl další úřad.

3 0
možnosti

Spousta lidí, co vlastní "chytrý či nejchytřejší " telefon ho používá pouze na volání. Ano, je to jejich věc. Avšak ta jejich nechuť, neřkuli lenost( každý se to naučí) vede k frontám na úřadech a vytěžování zbytečných úředníků.

3 0
možnosti

No já si pořád myslím, že digitalizace je i to, že když matka přechází z mateřské na rodičovskou a žádá o ni na ÚP, tak by ÚP mohl nahlížet do nějaké databáze společné se sociálkou, a ne že bude otravovat matku, ať si sežene nějaké potvrzení.

7 0
možnosti

Tady jsou potřeba dvě věci (odhlédneme-li od té zásadní a to efektivnější státní správa)

1) Donutit lidi používat věci tím, že se alternativy zruší a nebo jsou obtížnější

2) Seznamovat lidi s novými věcmi a učit je. Nové alternativy často proběhnout novinami a konec. Lidé, co se o ně moc nezajímají, na ně zapomenou.

Mě by se strašně líbila databáze, kde bych si zadal dotaz co chci dělat a našel jsem si přehledný návod jak to udělat.

1 0
možnosti

you tube - i s názorným předvedením

;-D

0 0
možnosti

Pokud poslouchám názory odborníků tak se shodují že digitalizace je užitečná a potřebná, ale počet pracovníků nesníží. Čemu hodně lidí dosud věří.

0 0
možnosti

digitalizace v bankách počty snížila

2 0
možnosti

Fronta na poště? jak je to možné, když už ji nikdo nepotřebuje... nechápu

1 0
možnosti
Foto

Já osobně použiji služeb pošty tak jednou za rok.

1 0
možnosti

Proces nazývaný digitalizace státní správy je neverending story, stejně tak jako nekonečný, stále se prohlubující rozval všech institucí této správy. Po tzv. betonové lobby je tvorba IT systémů ve strukturách státní správy největší černou dírou, propadlištěm, ve kterém nenávratně mizí rozpočtové zdroje do kapes korupčnických klanů. Tyto klany sestávají ze zločineckých spolčení odpovědných úředníků státní správy s firmami dodávajícími HW, SW a veškerý IT servis. Říká se tomu vítězství byrokracie nad racionálními možnostmi efektivního využití IT. Občas na veřejnost proniknou obludná zvěrstva typu IZIP, OpenCard apod. ale to jsou jen střípky. Tento stav v podstatě vyhovuje všem účastníkům šedé a černé ekonomiky i zločineckým klanům propojeným na státní rozpočtové zdroje. Je to signifikantní rys rozvrácené závislé neokoloniální gubernie.

8 0
možnosti

Tentokráte opět souhlas. V Británii například něco jako "dopravní inspektorát" vůbec nemají. Tedy jako budovu, vše probíhá on line, nebo poštou.

Na druhou stranu, úřední styk pouze přes digitální prostředí nese i svá rizika. Heckerský útok, výpadek zařízení na obou stranách, jistou ztrátu "soukromí".

1 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,78
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.