Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám pro vás radu: pokud máte strach ze všech těch věcí, které ve svém blogu zmiňujete, raději na silnici ani nelezte. Jezděte vlakem, nejhůř autobusem (tam se vám sice silniční nehoda stát může, ale nenesete za ní odpovědnost vy). A myslím si, že by tato rada měla platit pro všechny, kdo mají pocit, že jet na červenou je přece čas od času normální.

0 0
možnosti
VS

Jste z toho volaký taký celkom zmetený.

0 0
možnosti
JN

Bože... pane autore, už jste slyšel přísloví, že za chyby se platí? 

A že za hodně malé chyby někdy hodně drsně, to je holý fakt. Kdo se nepoučí ze zkušeností ostatních - třeba od všech dopravních katastrof od dob Titaniku, že jo - že některé chyby v některých profesích se prostě stávat nesmějí, ten je bohužel odsouzený k tomu si to "vyžrat" osobně... 

Oslnění, technická závada, nevím co dalšího... No jasně. I kdyby tam byla fyzická indispozice nebo neviděl světla, měl milion dalších možností... odstavit auto, zastavit, na ten přejezd jednoduše nejezdit, když si nebyl jistý, co bliká. Jo, byl by třeba za pitomce. Ale byl by v pořádku a ti lidi ve vlaku taky.

Ale to, že by nedošlo ke katastrofě, se ocení až když je PO ní, že... 

Jinak totiž zůstává jeden holý fakt: kdyby na ty koleje na červenou nevjel, nic by se nestalo. První článek v řetězu. On udělal první chybu, kterou dělat neměl. 

Litovat ho fakt nebudu. Že se na červenou nechodí, to se učí už malé děti. A kdo z dospělých nechce platit milionové škody a nemít na televizi, ten se podle toho prostě chová a blbě neriskuje. 

Jediné, co lituju - všechny slušné lidi, kteří domýšlejí svoje jednání a chovají se zodpovědně. Těm se musí při tomhle pravidelném vytváření "antihrdinů", chudáčků, co udělali blbost, které se 98% normálních lidí vyhne, a pykají za ni a je třeba je politovat... normálním lidem se z toho zákonitě musí dělat zle.

4 1
možnosti
Foto

To ze k necemu nedojde umyslne neznamena, ze je to v poradku. Zadne extra vysetrovani nepotrebujete protoze vase hypotezy jak jeho cin omluvit lze lehce vyvratit:

1) ridic mohl byt oslnen? - nemohl. Prejezd je smerovan od severu na jih. Slunce v 7:30 bude stale na vychode. Uhel mezi silnici (smerem, kterym se ridic diva na semafor) a sluncem je takrka 90 stupnu. Neni mozne aby byl oslnen a pokud daval pozor, pak si musel byt vedom ze jede na cervenou (pokud pozor nedaval, pak je to stejna nedbalost jako kdyz pozor dava ale ignoruje to)

2) zavada - ano, mohlo skutecne jit o technickou zavadu. Avsak ta mu nedava pravo na cervenou na prejezd vjet ze? Zavada by jeho cin omlouvala, pokud by na prejezd vjel v dobe kdy svetlo bilkalo bile. Ale podle vyjadreni lidi, kteri videli zaznam bezpecnostni kamery tam na cervenou vjela nejdriv dve auta a pak i kamion. Zadna bila. Cervena.

3) zavada brzd (jako ze asi nedokazal pred prejezdem zabrzdit?) - no, budiz... proc tedy zabrzdil na prejezdu a nepokracoval dal v jizde?

4) zavada brzd pred prejezdem a zavada motoru na prejezdu - no... tady se dostavame do oblasti scifi, ze?

Ve vysledku vubec nejde o to jestli znicime zivot jednomu cloveku. Podstatne podle me je, aby aspon dalsich 100 ridicu videlo, jak si muzou znicit zivot a reklo si "tech pet minut cekani me za to nestoji, riskovat nebudu". Pokud si

6 1
možnosti
OK

Ještě jednou jsem si Váš článek pročetl. Mám z Vašich názorů ještě horší pocit, než při prvním čtení, prostě ty Vaše názory jsou hrůza a děs. Považovat za chudáka člověka, který VĚDOMĚ porušil debilním způsobem předpisy a zavinil smrt a zmrzačení několika lidí je už hodně patologická porucha hodná léčení. Máte asi potřebu exhibovat, ale v tomto případě jste odkryl nejen potřebu exhibování, ale i Vaši morální úroveň, lepé řečeno podúroveň. Kecy, blafy, kecy, blafy a ještě k tomu nechutné.

9 0
možnosti
AR

A70n80n27a 41R89a38d36o26v43á

29. 7. 2015 21:50

Bože "lynč", to jako, že lidé písemně projevili svůj názor?... Asi nikde by podobná věc neprošla bez povšimnutí a celkem rychle proběhla informace, že indispozice je vyloučena, taktéž alkohol... takže vědomě kašlal na znamení. A nemusím být snad účastník či příbuzná, abych mohla vyjádřit názor na viníka nehody.

A konec je také výživný o "věcech které se prostě stávají" a v podstatě o zbytečnosti postihu. V kontextu případu, kdy vjel - profesionál - vědomě přes zvukové i světelné znamení na koleje... Tohle nebyla nešťastná náhoda a nejhorší následky nese někdo jiný. Řidiče čeká jen trest od soudu a pravděpodobně i nějaká úhrada. Za pár let je venku, s penězi na tom bude nějaký čas hůř, ale - žije a má nohy!

9 0
možnosti
OK

Máte plnou pravdu, otázka je, jestli autor pochopí, o čem vlastně mluvíte. Člověku, který má potřebu exhibovat čímkoliv to zřejmě bude málo pro to, aby se probral ze jeho fantasmagorií.

4 0
možnosti
OH

Jen dva dotazy. Jen ten řidič vědomě na červenou? Zemřeli lidé následkem jeho činu (ani nemluvě o zraněných, utrpení a zničeném vlaku)?

A teď se vás zeptám a vy mi do očí řekněte, je chudák opravdu on?

Pokud odpovíte ano bez uzardění, tak smekám před vaším žaludkem a nestydatostí. Nikdo ho tu totiž nelynčuje a to že sto projede s osobním autem na červenou snad nebudete srovnávat. Kdyby vlak narazil do osobního auta, tak se pár lidí potluče a vlak nebude na odpis. Ale s obludou naloženou ocelovými plechy?

Jděte se svou obhajobou vycpat, nejsou peníze ani na opravy okresek a my kvůli póvlu co odmítá předpisy budeme stavět aby si mohli jezdit dle chuti? Kdo se nechce zdržovat přejezdy ať jede po dálnici, tam přejezdy nemá.

8 0
možnosti
Foto

J94a27n 78V75o88d54á73k

29. 7. 2015 10:34

Článek mi připadá zmatený. Nejde vyčíst, co vlastně autor chce sdělit. Zodpovědnost za situaci má v první řadě řidič (a bohužel společnost se ráda hojí lynčováním viníků), pak zaměstnavatel, který vybírá řidiče a nastavuje zakázky, pak policie, která nepokutuje řidiče na tomto přejezdu a zodpovědnost je podle ministra i na tom, kdo rozhodl, jak bude přejezd konstruován. Doufám, že mimo řidiče to odnese i firma, avšak ti, kdo schvalovali způsob křížení silnice s železnicí k soudu pravděpodobně nepřijdou. Každý z nás udělá chybu, ale neměl by je dělat pořád a měl by se poučit. 

Nevím, jestli bude řidiče trápit svědomí (možná ho bude jen trápit to, že bude muset sedět). Ani nevím, zda bude muset platit zaměstnavatel v případě, že porušil předpisy. Mrtvým život nedá a zraněným zdraví také ne. A náhrada škody snad jen jen trošku zkvalitní jejich život. Nikdo nemá šanci jim plnou náhradu dát.

4 0
možnosti
JR

Pokud tam nevjel vlivem nějaké náhlé indispozice (a pokud vím, tak se opakovaně psalo, že o tom věděl), tak to není žádný chudák. K diskusi bych tady viděl úplně jinou věc. Norma ČSN 34 2650 z března 2010, platná od roku2012, byť nezávazná říká:

5.3.2.7 Pokud bude přejezd na pozemní komunikaci určené pro provoz silničníchmotorových vozidel opatřen PZS se závorami

b) má se na obousměrné dvoupruhové komunikaci přednostně použít PZSs polovičními závorami, podle přílohy D obrázku D.1 a), b);

To je tento případ. Zajímalo by mne, který chorý mozek napadlo dát tam plné závory na oba směry. Kdyby tam byly závory podle této doporučující normy, řidič by tam vjel na červenou, závory by spadly za ním a on by normálně vyjel. Ten vykonavatel dobra, který tam zřejmě v domnění, že je to takhle bezpečnější nainstaloval plné šraňky nese přinejmenším část viny.

Jen dodávám, že nijak neospravedlňuji vjezd na přejezd na červenou a viník zaslouží odpovídající trest.

2 2
možnosti
JH

Stejná norma ovšem říká také toto:

5.3.2.5 - Pokud je zcela mimořádně přejezd v místě s nejvyšší dovolenou rychlostí drážního vozidla větší než 120km.h-1, musí být přejezd opatřen celými závorami vybavenými kontrolou celistvosti břevna.

...doporučuji příště přečíst normu celou, než budete dělat závěry.

2 0
možnosti
AO

Definitivně karma..... ještě bych přidala, že by bylo lepší se možná ani nenarodit, protože každý jeden člověk za celý život spáchá takových blbáren a průšvihů... .:((( ano, věci se dějí....  Já bych se možná jen připojila k těm, kdo zastávají názor, že dráhy už by s těmi přejezdy měly sakra začít něco dělat... někdo tu zaspal a hrozně se diví.. :(((

2 5
možnosti
MH

M25a43r67e79k 87H26r94u55b79y

29. 7. 2015 12:44

Rozlisujte hloupost a hazard. V tomhle pripade slo o zamerne poruseni pravidel, takze zadna hloupost. Drahy s tim nemaji co delat. To bychom mohli zacit s obvinovanim u polske autoskoly, ktera dotycnemu vystavila opravneni ridit, ci rovnou u jeho matky - jenom proto, abychom dotycneho zbavili obvineni za jeho vlastni rozhodnuti.:-PRv

4 0
možnosti
  • Počet článků 1314
  • Celková karma 33,03
  • Průměrná čtenost 2993x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.