Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

OH je tak nákladná záležitost + kdo víc nasype + kdo se chce politicky předvést, že Vám ve finále zůstane ČLR a Kazachstán. Těžko dnes ZOH může uspořádat třeba Finsko a pochybuji i o alpských velikánech - Rakousko a Švýcarsko.

0 0
možnosti
MB

No, Finsko by samo olympiádu ani pořádat nemohlo, protože chybí kopce pro rychlostní discipliny ve sjezdovém lyžování. Ale to by se mohlo vyřešit spoluprací s jinými zeměmi, kde už jsou sportoviště připravená (třeba sjezd v Are ve Švédsku, rychlobruslení v Hamaru v Norsku...). Tahle "decentralizace" bude do značné míry fungovat i v Itálii 2026, kdy budou využita dávno připravená střediska (Bormio, Val di Fiemme, Anterselva, Cortina...), což je celkem schůdná cesta. Další variantou je "oprášení" bývalých míst konání OH; myslím, že se znovu chystalo kandidovat Salt Lake City nebo Sapporo.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 2
možnosti
Foto

Ne každá země dokáže uspořádat OH na úrovni, Česko by to nezvládlo. Proto dostal tuto akci takový gigant, jako je Čína a jistě se své úlohy zhosti dobre. Neúčast parazitujicich politiku je velké plus a naději, že se podaří omezit zasahování propagandy a politruku do sportu. Těšíme se na medaile, kteří čeští sportovci přivezou !

2 5
možnosti
HH

tak Vy hlavně s napětím sledujete, kolik medailí získají olympionici z Putinstánu ne?

2 4
možnosti
Foto

Dát pořadatelství OH zemi, kde jsou lidé, kteří nesouzní s režimem, zavírání na dlouhá léta do vězení, v horším případě rozebráni na použitelné orgány v rámci "transplantačního" programu, v zemi, kde jsou koncentrační tábory pro etnické skupiny, zemi, která neustále vojensky ohrožuje okolní země....toto vše je ze strany MOV zhovadilost. Za vším tím zní cinkání zlaťáčků, proti nimž by měl být výbor MOV imunní. Zdá se, že tomu tak není.

4 4
možnosti
PN

Mate naprostou pravdu, take nevim, jak je mozne poradat olympiadu v Salt Lake City, kdyz USA permanentne valci po svete v ramci svych "narodnich zajmu".

2 2
možnosti
  • Počet článků 1320
  • Celková karma 32,08
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.