Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naše vláda od března začala plnit zásobníky s plynem, které nechala předešla vláda prázdné i když zákon mluví jinak. Gazprom úmyslně i u nás pronajal záobníky a nechával je úmyslně prázdné, aby stát neměl kde skladovat plyn. Vláda narychlo přijatým zákonem mu pronajaté a prázdné zásobníky zabavila. Plnila je v době, kdy plyn byl levný. Uzavřela dohodu s Polskem o budování plynovodu ze Svinoústí k nám. Polsko kvůli nám a Slovensku zesiluje termí na přečerpání LGN plynu. Pronajali jsme plovoucí terminal na 5 let a první loď připluje 19 září a do konce roku dalších 8. Bude se budovat další termináli a jeden má být v sídle ČEPRO. Bereme plny z Norska a malou část z Chorvatska přes Slovensko. Vládní delegace v Kataru dojednala předběžnou smlouvu o dodávkách LGN plynu do ČR. Katar souhlasil i s tím, že se na tom bude finančně podílet. LGN plyn lzde dopravovat auty loďmi, vlaky. Výrobce vlaků připravuje železniční cisternové vozy na LGN plyn.

6 2
možnosti
LU

Po neustálych odstávkach ruského plynu a ťahaniciach o cene sa slovenská vláda rozhodla ešte pred vojnou v roku 2021 odstrihnúť od ruského plynu.

Vtedy to vyvolalo kritiku, dnes sa to berie ako dobrý krok.

Uzavrela zmluvu s Nórskom na dodávku plynu do konca roku 2023 vo výške 34% celoročnej spotreby, s USA zazmluvnili kvapalný plyn vo výške 33% celoročnej spotreby v tej dobe zazmluvnenia cena plynu na burze bola na "nízkej" úrovni. vlastná ťažba sa zvýši na 10% ročnej spotreby.

Dobudovalo sa potrubie s Poľskom na prepojenie nóskeho plynu a dobudovalo sa potrubie z Chorvátska pre plyn s USA.

Pred týždňom podpísala vláda zmluvu na dodávky skvapalneného zemného plynu (LNG), ktorý bude prúdiť cez Taliansko vo výške 10% spotreby.

Chýbajúcich 13% sa má dodávať cez terminál, ktorý sa začal budovať na Dunaji pri Bratislave.

Dnes máme obrovské slovenské zásobníky naplnené, ak by nepritiekol žiadny plyn máme do konca leta 2023 plyn bez akýchkoľvek obmedzení.

Nedávno priplával do Chorvátska už 6 tanker s USA s 80 miliónmi kubíkov plynu, momentálne putuje potrubím na Slovensko.

Cez Poľsko prúdi zazmluvnený plyn z Nórska, takisto aj z Ruska prúdi plyn bez obmedzenia.

0 0
možnosti
JZ

Nedávno se kamarád vrátil z Maďarska a hlásil desítky zavřených benzínek. Prostě kvůli Orbánovu idiotskému zastropování cen benzínu a nafty je majitelé zavřeli, páč je Orbánova vláda nutila prodělávat a prodávat naftu a benzin za nereálné zastrpované ceny. Kdo ještě po téhle stupiditě hájí Orbána, zřejmě to nemá v hlavě v pořádku.

4 1
možnosti
TB

Zato když stropuje naše vláda, tak je to v pořádku a nic se neděje.

2 0
možnosti
AK

Opozice se domnívá, že když má vláda tiskové mluvčí a PR agenturu, není důvod aby zneužívala v předvolebním boji toho, že může být na všech kanálech.

Že by v tom projevu bylo něco zásadního - třeba že vyhlásíme válku Rusku, nebo že vystoupíme ze systému emisních povolenek - se opozice nebojí.

Očekává to, co minule - ze všechno může Babiš a Putin a my jsme ti skvělí pašáci, kteří děláme všechno dobře. Tak na to za týden u voleb myslete.

Asi pochválí i zastropování, které má ten obsah, že distributorům a překupníkům energií nebudou vše platit občané a firmy přímo, ale že jejich šílené ceny zaplatí firmy a občané přímo jen zčásti a zbytek doplatí ti samí cestou státního rozpočtu.

Je to vlastně jen zamezení tomu, aby zmínění distributoři a překupníci nepřišli o peníze těch, kteří by na jejich ceny už neměli a tak by jim nezaplatili nic.

Co se týče komunikace, není nutná. Pokud něco vláda dělá, mluví za ní činy. Když nedělá nic, může komunikovat do bezvědomí a není jí to nic platné - lidé ji stejně budou nenávidět.

5 0
možnosti
JZ

Je mi líto lidí, kteři nic neví o současném Rusku. Rusko je mafíánský stát. A Putin jako kmotr je vůdce mafiánského gangu. Nevědomí by si měli přečíst knihu Zima přichází od Garryho Kasparova, aby prohlédli. I když komu není shůry dáno. Ale chápu, je lepší být nevědomý.

Jinak samozřejmě ruský plyn nahradit jde, i když to není jednoduché. Sami Rusové, kteří na rozdíl od Špáty a dalších tlachalů mají osobní zkušenosti s Gazpromem před ním varují, jako před nesolidní společnosti, kterou její vlastník ruský stát využívá k ideologickému nátlaku na její zákazníky.

5 0
možnosti
JN

Ukrajina je také mafiánský stát, já jsem tam vozil různé zboží. Problémy začaly hned na hranicích, pokud nebylo v pase 5éček, čekání na vyřízení vjezdu se táhlo několik hodin. V různých fabrikách se bez úplatku nedalo dělat nic, nikdo zboží nevyložil, nikdo nové nenaložil. Při zpáteční cestě se situace na hranicích opakovala. To jsou fakta, která nemůže nikdo popřít.

1 0
možnosti
JZ

Petr Fiala je skvělým premiérem. A tlachání proruské úderky si nemusi všímat.:-)

.

9 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 1
možnosti
Foto

Havně prej vláda nekomunikuje. Takže když komunikuje - zase špatně.

Fakt na hlavu.

10 0
možnosti
PD

Komunikuje...dáva jasné a konkrétní informace, které platí dýl, jak 3 dny. Fiala vyšle signály a všechno svede na babise

8 1
možnosti
PN

Čeho se opozice bojí? Třeba jen malé sledovanosti projevu pana Petra Fialy.

Čím více lidí uslyší, jak je naše vláda skvělá, tím lépe. I ukázka nějakých jednoduchých cviků není k zahození.

1 8
možnosti
Foto

Ono to má ještě jednu rovinu.

Premiér mlčí -

Opozice: vláda veřejnost dostatečně neinformuje...

Premiér oznámí projev-

Opozice : zneužívá situaci k volební agitaci.

😀

17 0
možnosti

Víte, pane Flaško, mi je Vás a lidí Vaší ráce (viz diskuse stále stejných jmen) vlastně líto. Ten nedostatek informací Vás nutí psát tento typ blogů o kravinách. Nejen Vás. Ta neinformovanost je Vašemu typu společná. Zjevně nemáte potuchy, která bije. Nedávno jste napsal odsudek Orbána stran zastropování jako „levicového“ trouby, jakkoli se vydává za pravičáka. Viz Váš blog – Jak jsou levicoví diktátoři ekonomicky nrpoučitelní. Že byste šel do sebe a něco na tohle téma napsal o té Fialově vládě, která je pro Vás tak skvělá? Nu, protože jen papouškujete ekonomy z ČT, nedojde Vám, že na rozdíl od toho Orbána jste předem popsal hodně zpožděné kroky Fialova obludária, EU a Německa. Víte jakákoli obdobná pomoc (zastropování) v ekonomice má vedle kvality provedení úkonu smysl jen tehdy, pokud následuje systémová náprava příčin, o čemž oni ekonomové mlčí, jinak by v té ČT nebyli. A tou příčinou je odmítnutí ruských energií v době a na dobu, kdy za ně náhrada není. Pak to skutečně generuje obří schodky státního rozpočtu a jako bonus likvidaci průmyslu, jeho konkurenceschopnosti a měny (jak eura tak koruny), že se staneme rozvojovou ekonomickou destinací.

Snad Vám to dojde po přečtení následujících odkazů. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-06/goldman-sees-2-trillion-surge-in-europe-energy-bills-by-2023?srnd=premium-europe

https://www.kurzy.cz/zpravy/669393-euro-na-ceste-do-emerging-markets/

Nemá to nic společného s Babišem, nemá to nic společného s nálepkováním o proruských trolech a defakto ani s Ukrajinou. Pomoc můžete poskytovat jen tehdy, máte-li na ni. Ne nadarmo se začíná množit myšlenka, že nejlepším spojencem Putina je EU, Německo s Baerbockovou, Stolzem a v ČR Fialovo obludárium.

Zkuste se nedívat na ČT, zkuste nečíst mainstream včetně Mladé fronty či Lidových novin a zkuste renomovaná média a odborné portály.

16 12
možnosti
JD

Skvěle napsáno.R^R^R^R^R^

8 9
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 32,88
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.