Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nikdy som nechápal, ako také hecovanie pred vojnou vyzeralo a ako vlastne vznikalo. Ale teraz to môžem zažiť na vlastnej koži.

Veľa mudrlantov, ktorí vyzývajú na vyhlásenie vojny Rusku či jeho fyzickú likvidáciu, si absolútne neuvedomuje dosah svojich slov. Formujú však snehovú guľu, ktorá sa rúti dolu svahom a je čím ďalej tým väčšia. A ak náhodou vojna vypukne, tak potom budú tvrdiť, že oni to tak nemysleli.

Nikdy by som nebol ani len pomyslel na to, že raz napíšem takéto slová: vďakabohu za to, že Putin má chladnú hlavu a dostatok rozumu na to, aby neskočil na udičku, ktorú mu Západ už mesiace strká pred nos...

4 0
možnosti
PR

Fascinuje mě ta slepota. Někdo obsadí Krym a je to OK, dále někdo vyzbrojuje a posílá do boje své lidi na cizí území a může za to Ukrajina, někdo nás v roce 1968 okupoval a Vy si to nepamatujete, někdo vedl válku v Čečensku, ale o té jste neslyšeli, někdo napadl nedávno Gruzii, ale to je jako by se nestalo, co se musí stát, aby jste se probudili ze spaní a neměli tak pocit, že jste ve vleku světových událostí ?? Jste ve vleku a pozadu a svět a jeho dění se na to neohlíží, to není propaganda, to je slepota těch co to nevidí.  Demokratické Rusko.... nenechte se vysmát??? Kdy to bylo?

0 4
možnosti
BH

Fascinuje mne Vase slepota. Podivejte se na druhou stranu mince, kdo a kdy obsadil nejaka uzemi. Rusove jsou neskodni beranci .....

1 0
možnosti
PR

Bohužel nemáte pravdu, jde o to co chce Ukrajina a ta i pod vrdením bývalého prezidenta chtěla na západ. Docela je i chápu, Rusko jim může nabídnout veliký Sovětský svaz a atomové zbraně. Západ zase to co užíváme my. Ale to je asi na autora složitá úvaha.

0 2
možnosti
PB

...... vyjádření západních politiků a státníků zároveň určují kurs mediální scény a ta, jak se zdá, ustupuje z pozice "hlídacího psa demokracie" a stává se poslušným lokajem svého chlebodárce. Masivní, jednostranná protiruská kampaň jest toho dokladem. Pokud má evropský čtenář ze cca 70% v oblibě bulvár, pak nutně musí oficiální zpravodajství pokládat za ten nejserioznějí a nejobjektivnější pramen informací. Cílem takové manipulace s veřejným míněním je samozřejmě získat ten nejsilnější mandát od veřejnosti - občanů k politickým rozhodnutím a krokům, kterých by se politici za normálních okolností neodvážili. Tedy ztrátou reality, či "kolektivním nevědomí" jsou pak infikovány široké masy, které jsou dále manipulovány dle politické zakázky ..... viz. Putin je Hitler, Nebezpečné a agresivní Rusko, Jednotný postoj EU s USA - sankce, Posílíme obranyschopnost NATO, Humanitární konvoj je přímou invazí na UA, etc.etc. A ejhle,- to tupé "stádo" nám to věří ! Dej Bůh, abychom se nedočkali titulku "Je třeba zakročit vojenskou silou" ....                       za obsah a formu pakR^

4 1
možnosti
AS

A83d40a59m 92S32t55a18v41a

14. 8. 2014 9:00

"..... nazván komunistickým, podruhé fašistickým, potřetí debilním...": to není kritika těch či oněch, ale prostě totalitně demagogického názoru.

0 0
možnosti
Foto

Dobře napsané. Především Evropa by se měla vymanit z náručí poručníka a jít si svou vlastní cestou. Hledat ekonomické cesty a spojenectví tam, kde je to pro Evropu výhodné. Ale to by musel v EU mít moc někdo jiný.

Vlastní zbraně, sofistikované systémy, vlastní vývojovou základnu atd. Jenomže, jak se tato názorově i ekonomicky roztříštěná Evropa může dohodnout? V této podobě nikoliv. Snad by bylo záhodno vytvořit zas i obdobu Rakouska Uherska se státy, jejichž historie a kultura + zkušenosti z totality je více stmeluje dohromady než zbytek Evropy. A potom navázat pevný bilaterální vztah se zbytkem Evropy a chovat se navenek jednotně.

2 1
možnosti
TP

článek je další ruská putinovská maskirovka

1 11
možnosti
JC

Tomaszi, Vy jste zase nedostal ty úderné instrukce, pořád melete to samé.

7 0
možnosti
AM

Ano. Západní politikové, a my s nimi, jsou v pěkné polízanici.

V BL dnes vyšel výtah z článku z Timesů od vojenského analytika Edwarda Lucase ----- http://www.blisty.cz/art/74317.html ----- Se závěrem, ve kterém hodnotí roli Putina asi někteří nebudou souhlasit a jiní zase ano, ale nechal bych to pro tuto chvíli stranou a soustředil se na první dvě třetiny - na samotnou Ukrajinu. A ten obraz, přesnými větami vykreslovaný Lucasem, je děsivý. Katastrofální hospodářská, ústavní a geopolitická krize, spojená s vnitřním chaosem a občanskou válkou.

Jako vhodný doplněk k této četbě lze vzít článek ----- http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/doneck-pripomina-valecny-stalingrad-svedectvi/r~4b03e01a222c11e4bce90025900fea04/ ----- Jsou to rozhovory s několika lidmi z Doněcka a okolí. S lidmi, kteří zpočátku separatistům rozhodně nefandili, cítili se Ukrajinci. Ale po zkušenostech s ukrajinskou armádou, ale hlavně se soukromými prapory oligarchů, které plení dobytá území, chtějí prostě z Ukrajiny pryč. Do Ruska.

-------------------------------------------------

Je to tragédie a vlastně těžko radit.

Jedno je jisté - ukrajinští vůdci do vedou akorát tak do řiti.

*************************************************

Když se přestanou sázet stromy a začnou kopat hroby, zlo ukryté hluboko se probudí.

14 0
možnosti
JJ

J28a22n 65J78o13š79t

14. 8. 2014 7:18

Se vším co jste napsal bezvýhradně souhlasím ..... bohužel jednodušším lidem už byla umně vsugerována nenávist ke všemu ruskému a hysterie jim zatemnila mozek, takže Vás zřejmě budou častovat komunistou, nebo putinistou a ti umírněnější budou alespoň zpochybňovat Vaši nestrannost, aby si sami v sobě utvrdili že (opět) věří v tu jedinou a správnou pravdu ! Tohle už jsme bohužel jednou zažili (za komančů) a jak je vidět, vůbec se nepoučili.

18 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik