Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

..... woow, osvěžující,- netřeba komentářeR^ !

1 0
možnosti

Vážený pane Fišere,

   Nebezpečí, které spatřuji v současné situaci na Ukrajině, kdy lži zastírají zdavý rozum  chci nastínit ještě v jiném aspektu. Pokud bude lživá propaganda eskalovat, využijí této situace i naši celoživotně zadlužení občané a vyjdou do ulic dělat své pořádky proto, že v nastálém chaozu budou doufat v to, že pouličnímikravály jejich dluhy zmizí. Vycházím z dějinných faktů. Při nástupu nacistů k moci se vrhli zadlužení Němci na Židy, kteří byli jejich věřiteli. Dlužníkům se nikdy nechce splácet svůj dluh. Pod záminkou nečisté rasy své věřitele vyhubili. Ti, co válku přežili, byli oddluženi, protože jejich dluhy nebylo komu splácet. Věřitelé byli vyvražděni. Přesně tak se chovala šlechta zadlužená v carském Rusku. Když dlužili Židům víc peněz, než mohli vrátit, byl na Židy uspořádán pogrom. Každý notorický zadluženec má tendenci srazit svého věřitele ze schodů nebo dluh nezaplatit. Kolik u nás takových lidí je? Odvažuji si tvrdit, že je to početná skupina obyvatel. Nepodceňoval bych nebezpečí, které z této strany může hrozit. Je třeba urychleně změnit a ukončit lživou propagandu, protože ta hraje do karet právě těm, kteří se pod záminkou, že likvidují "putlerovce", snadno fyzicky zbaví svých věřitelů. Ta záminka už několikrát vyústila v holocoust milionů mrtvých obětí, především Židů, jako našich věřitelů. Ještě chvíli foukat do ohníčku a od větví se rozšíří celoplošný požár. Nepodceňoval bych tento fenomén...

1 0
možnosti

Vážený pane Fišere, trávím hodiny denně na Internetu, bavím se "politizováním" na Virtually a na NP. Díky panu Ševečkovi, který dal odkaz na tento blog, jsem se poprvé dostal na návštěvu. Článek podepisuji snad na 100%. Je psaný s nadhledem a pozná se, že to není jen tak nějaké pindání. Šup do záložky. Srdečně zdravím.R^

5 2
možnosti

Nějak nerozumím vaší výzvě o štípání dříví, přísun plynu do naší země je plně zajištěn severní větví i jinými způsoby, nejsme nijak závislí na té ukrajinské, jako třeba Slovensko nebo Maďarsko. Vidím to spíše z vaší strany na zlý úmysl, že?

Rusko si nemůže nikterak dovolit, nedodávat  plyn do Evropy. Jiná, tak velká odbitiště nemá a ještě dlouho mít nebude a vzhledem k tomu, jeho HDP z osmdesáti procent tvoří vývoz enerií a surovin musí být hodně vstřícný prodejce.

2 4
možnosti

výraz ODBYTIŠTĚ se obvykle píše s y.U vás je patrné z vašich příspěvků jistá nedovzdělanost,nahrazovaná fanatickým pitomismem.

1 1
možnosti

Pan Radek má pravdu, ale Vy asi máte s ohleden na svá bývalá i současná spojení asi jiné informace a tudíž nám bude přes zimu možná zima a Putinovi bude horko už na jaře, protože ta jeho na vývoz surovin soustředěná země to tvrdě ekonomicky odnese.

A pokud by to Putin skutečně udělal (to zavření kohoutků), pak je třeba, aby se EU orientovala - i za cenu dočasných ztrát - na velmi zásadní změnu své energetické politiky a tu také důsledně provedla!

1 1
možnosti

on to ale neudela. To jsou jen takove medialni kecy, to uz slysim od sveho mladi, napriklad o arabasich. "staci aby zavreli kohoutky, neprodali ropu..." ;-D a hned by se museli vrati na velbloudy. To Arabove ani Rusove NIKDY neudelaji, co se ale muze stat, jak uz jsem davno take napsal, ze USA uz nebudou kupovat ropu nikde, to je jejich plan. uz za poslednich par let snizili import o celych 40%. Uz i Mexiku rekli, panove, poohlednete se po jiinem trhu, proto mexicky president Pena uz lita jak s keserem a nabizi, a sama reforma.

0 0
možnosti

zadny strachy, to drivi muzete nechat plavat. Rusko nema absolutne nic jineho na vyvoz nezli suroviny, je to zaostala zeme, tak jen bude strasit, ale pokud ONI nechteji chcipnout hlady, a to doopravdy, tak budou nadale dodavat. KLIDEK. :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik