Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Informace o Ukrajině jistě nejsou jak po stranické linii z padesátých let. To, že můžete psát, vyvrací vaše tvrzení.

0 0
možnosti
Foto

„...Krize na Ukrajině je toho příkladem, protože zde prožíváme přímo dezinformační orgie.“ ... a jak to víte? Máte osobní zkušenost, nebo je to spíše tak, že když se vám něco nelíbí, je to dezinformace?

Tím nechci novinářskou obec vyviňovat.

1 1
možnosti
JF

Zdravím, jistě oprávněný dotaz. Pokouším se vše si ověřovat ze zdrojů v Evropě - především německý tisk, anglický tisk, kde trochu jazykem vládnu.Kupodivu jsou zajímavé informace na Al Jazeera. Někdy stačí jen se dívat na naši televiiz, kdy komentátoři perlí tak, že padám na hrb. Zajímavé jsou také diskuze na zahraničních webech. Následná analýza potom je trochu vypovídající, než prosté přijmutí ideologie. Zkuste třeba takový postup vyzkoušet na informace o sestřelení letadla, ať to nakonec dopadne jakkoliv. Nebo klasika - naše televize uvede, že Porošenko poděkoval za dárcovský fond, německý tisk to opraví, že je to jen ručení na půjčky. Jiný příklad - z velkou zpravodajskou slávou se dozvíme, že mládež v Moskvě přemaluje hvězfu na baráku, nebo vyvěsí prapor na mostě. Na našich stránkách agentur se to drží v headlinu 3 dny. Nikdo z novinářu ale neřeší třeba problém s povolávacími rozkazy, které ukrajinské matky houfně trhají před radnicí, jaké jsou problémy v zásobování na Ukrajině, jejich dluhy, atd. atd.

2 0
možnosti
JS

Hlásím se k výroku našeho prezidenta Zemana že novináři jsou svoloč

2 0
možnosti
JJ

J43a79n 81J61o41š12t

25. 8. 2014 7:52

Do puntíku s Vámi souhlasím. Jen mi není pořád jasné ... blbou sovětskou propagandu lidé prokoukli za cca 20 let a potom se ji už jen většinově smáli. Stejně blbou americkou propagandu i za 25 let lidé většinově "žerou" dokonce velká množina ji agresivně brání jako svůj individuální názor ! Přitom je stejně průhledně blbá a primitivní jako ta sovětská !!! Jsou snad dnes lidé většinově povrchnější a nebojím se říct, hloupější ?

9 0
možnosti
JF

Zdravím, pochopil a popsal jste to jasně,. A otázku na závěr si můžete zodpovědět jako ano. Pohybuji se 25 let ve vzdělávání a cílená debilizace národa, včetně neustálého snižování nároků, je zřejmá. Všeobecný přehled katastrofální. Arogance maximální. Poctové studium faktů, výjimkou. Dříve, před rokem 1989, se nám nedostávalo informací, literatury a osobních zkušeností. Nyní to máme, a většina stejně neví co s tím. A tak se z člověka vychovává trubec, aby nevěděl, co si se svobodou počít.

7 0
možnosti
TG

Doporučuji pro ty, které zajímají manipulační techniky, knihu Josefa Ftoreka: Public Relations a politika/ kdo a jak řídí naše osudy s naším souhlasem/. Moc dobrá, plno příkladů a popisů, jak media manipulují...

1 0
možnosti
AB

Oni dnes naši novináři nějakou morálku mají?

5 0
možnosti
Foto

Aby někdo byl schopen někomu vnuknout svou myšlenku, infromaci atd., musí být vůči němu dotyčný vnimatel přiznivě naladěn, pokud ne, tak zcela jistě dosáhne opačného efektu. Každý vnímá, toliko co chce vnímat.

1 0
možnosti
MP

Jak to říkal Zeman o novinářích?

6 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik