Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RD

Autor trefil hřebíček na hlavičku. To, co bylo smyslem projektu popíralo doložitelné dění islámu ve světě. Pro účely seznámení žáků s islámem byly vybrány polopravdy, předně ty, které měly islám ukázat v tom nejlepším světle. Pokud se někdo rozhodne postupovat cestou lží, ač veřejnost na vlastní očí dennodenně vidí pravý opak z nezávislých médií, není možno očekávat jiný, než negativní postoj. 

Co je nejvíce odpuzující u islámu a jeho představitelů je fakt, že se nikdy veřejně nedistancovali od útoků, vražd a jiných antihumánních postojů a činů svých souputníků, ba je neochvějně hlásají ve svých svatostáních. Takovéto činy neustále, bez zaurděni, házejí na bedra radikálním islámistům, ač nikdy nikdo z islámistů nedokázal přesně určit, kde je hranice umírněného a kde již radikálního muslima. 

Od předních představitelů islámů nikdy nepřišla omluva za vraždy, dle jejich slov radiálními islámisty, občanů jiných států. Vždy pouze bagatelizace. 

I tolerance jiných náboženství musí mít své meze. Dle mého přesvědčení jsme v Evropě, potažmo v ČR nejtolerantnější vůči cizincům, jiným náboženstvím a přesvědčením. Opak tvrdí pouze média, předpokládám ze zištných důvodů. Už pouze fakt, že islámská víra propagující násilí rovnající se (či spíše předčívající) fašismus zde v ČR může existovat svědčí o nadlidské toleranci naší společnosti a benevolenci státní správy, policie a soudů k jiným mentalitám a občanům.

Jsem bytostně přesvědčen, a toto budu vždy obhajovat, o právu každého občana mít svou víru, přesvědčení a náboženství, které si praktikuje a vyznává. Co tolerovat nemůžu a nechci představuje násilná implementace těchto tolerovaných prvků do společnosti a uzurpování si většího společenského postavení na úkor druhých. Nechť si občané praktikují jakákoliv vyznání, ale nesmí jimi obtěžovat, natož ohrožovat ostatní spoluobčany. 

Hlásání a vynucování islámských prvků ve společnosti založené na křesťanských základech nesmí být tolerováno.

2 0
možnosti
RD

Bude-li přistoupeno na cestu ústupků, nejde již o toleranci, ale plíživé přenechávání moci do rukou nezvolených skupin občanů, kteří časem ovládnou část území, na kterém si vytvoří vlastní pravidla odporující současné, lidskoprávní legislativní úpravě.

Je s podivem, jak se snažíme připomínat zvěrstva podobně smyšlejících jedinců z nedávné minulosti, abychom nezapomněli, jak snadno může člověk přijít o svobody a na druhou stranu plíživě, pod rouškou tolerance, multikuturalismu a menšinového přístupu se necháváme určitými skupinami postupně utlačovat. Skupinami, které smýšlejí obdobně jako ideologie s miliony oběti na svém kontě, postavené mimo zákon.

NECHCI BÝT A NEBUDU TOLERANTNÍ K NETOLERANTNÍM, NEHUMANNÍM A NEOHLEDUPLNÝM  JEDINCŮM, SKUPINÁM A ZŘÍZENÍM. 

Člověk se nikdy nemá snížit na úroveň méně vyspělých a duševně nevyvinutých jedinců a společenství. Naopak, tyto společenství, skupiny a jedince má jako vzdělanější, chytřejší a rozumnější vést.  Proč se děje přesný opak?

1 0
možnosti
JC

Velmi jsem se obával, jak to dopadne se školami, když bude ministrem pan Chládek.

A musím přiznat, že mne stále překvapuje, a to skoro výhradně příjemně.

Mé hodnocení pana Chládka se v posledních měsících výrazně změnilo k lepšímu.

2 0
možnosti
LC

Jen abyste ho náhodou nepřechválil! Jen si vzpomeňte, že před pouhými pár dny prohlašoval, že mu šátky na vlasech ve školách nevadí! To co předvedl teď, je sice ve výsledku dobré, ale evidentně to nevychází z jeho přesvědčení, ale jen snahy nasbírat pro svou stranu kladné body před volbami. Naopak bych přímo řekl, že Chládek je jako ministr školství naprosto mimo. Řeší blbosti, jako zákazy limonád, ovoce do škol atd., navrhoval poslední rok školky povinný a podobně, což jsou čistě věcí rodičů a stát do toho absolutně nemá co kecat. Prostě typický socialista. Na druhou stranu aspoň uznávám, že není úplně zabedněný a když viděl, že lidé něco opravdu, ale opravdu nechtějí, tak od toho dal ruce pryč.

1 0
možnosti
Foto

Islám do škol nezmrazil Chládek-ten si jen přihřívá polívčičku, nezmrazily ho ani petice ani články ani další aktivity-zmrazily ho volby a populismus.

Ostatně já osobně nevidím problém v tom aby byli seznámeni školáci s islámem ale třeba i křes´tanstvím, budhismem.....

Mě to připadá jako bránit lidem v možnosti volby-šíření informací vždy zakazovaly především diktatury

Muslimové nesplňují zákoná kriteria pro vyšší registraci / např. 10 000členů, účetní výkazy..../-pokud by zákonné normy splnili tak mají právo  vyučovat náboženství jako nepovinný předmět a spoustu dalších práv a bylo by jim zcela jedno co si o tom myslí Chládek

".....pokud muslimové splní všechny podmínky, tak jim stát práva přiznat musí...."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/teplice-skola-arabove-0t7-/domaci.aspx?c=A140911_192040_domaci_aba

0 2
možnosti
LC

Ano, není problém seznámit děti s existencí islámu a dalších náboženství. Ale musí to být striktně informativní záležitost v rámci standardní výuky historie a kultury. Tento projekt ale byl něco naprosto jiného! Několik fanatických obdivovatelů islámu chtělo pořádat speciální přednášky a rozdávat materiály, které měly být čistě o islámu a líčit ho na růžovo. Takže takhle opravdu ne, toto nemá na obecných státních školách absolutně co dělat.

0 0
možnosti
MP

Stal se zázrak. I socialista někdy udělá dobrý skutek.

1 0
možnosti
LH

Chládek se zalekl protestů rodičů a vzal zpátečku. Jestli ho za to chválit je problematické. Spíše to vypadá jako kam vítr, tam plášť.

1 0
možnosti
VA

Lepší zpráva po ránu snad ani nemohla býtR^!! Takže ty spousty článků a petic nakonec přinesly ovoce.:-) Doufejme, že se snad začíná blýskat na lepší časy a i ti nahoře si uvědomí, že co je třeba dělat!

7 1
možnosti
JH

J88a18n 38H52a88n31á58k

12. 9. 2014 6:22

"Bylo by lepší, kdyby si islám řešil svoje obrovské vnitřní problémy, které má mezi nepřátelskými proudy výkladů knihy proroka Mohameda. Do Evropy by měl přijít s jasnou vizí, pokorou a poznáním, že svobodný člověk, ať teista či ateista, má stejnou hodnotu lidství, která se neřídí tím, jak často se klaní směrem do Mekky, nebo jaké odpustky si kupuje." ...Tesat do kamene.

Výborný článek R^

6 1
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik