Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

prijmeniijmeno

12. 2. 2010 11:20
Chcete to?

Máte to mít:

Za předpokladu, že dotyčný rozvedený se zachoval tak gentlemansky, jak popisujete (placení alimentů + toho a onoho dětem + "apanáž" bývalé ženě), a že se poměry změnily tak, že jedna dcera se vrátila k němu, aniž to bývalá žena materiálně zohlednila, je mi ho líto. Líto BEZ JAKÉKOLI ironie. Protože to je postoj, který - když už se taková věc v životě stane - považuju za ideální a 100% mužný a kavalírský. Dotyčná, která to nedokáže ocenit, se bohužel spolupodílí na jevu, který je mnohem masovější a který zprostředkovaně rovněž znám: Rozvod, horko těžko dohodnuté výživné, které ledva pokryje obživu (kde je oblečení, obutí, neřku-li snad voda, elektřina etc., které SPOLEČNÉ dítě spotřebuje), příspěvky na nepravidelné akce (škola v přírodě, tábor) se nekonají vůbec. Začíná začarovaný kruh "platí málo - je to hajzl - vysává mě - je to mrcha". Exmanželky mající děti v péči, které neocení vámi popsaný přístup se na tom pohříchu podílejí.

0 0
možnosti
P

prijmeniijmeno

12. 2. 2010 11:24
Re: Chcete to?

Znovu zdůrazňuji, že vycházím čistě jen ze situace, kterou jste popsal, verzi druhé strany neznám.

Co se týče feminismu, řekla bych, že byste byl překvapen. Moderní feministka by totiž dotyčnou dámu pěkně setřela. Moderní feministka nechce vymýtit mužské plémě, ale chce rovnost pohlaví i v tomto směru.

0 0
možnosti
ZK

fml

10. 2. 2010 12:54
Patriarchální šovinismus

Milý pane, na to vaše ubohé fňukání mohu reagovat pouze následovně: V minulém článku píšete o tom, jak je údajně veškerý civilizační pokrok dílem vás, mužů, a jak my ženy to pouze využíváme. Kdybyste se ale trošku více zabýval historií a zacelil si tak značné mezery ve vzdělání, zjistil byste, že základy naší civilizace (rostlinná a živočišná výroba, chemie hrnčířství, fyzika předení, mechanika tkalcovského stavu, botanika bavlny a lnu) položily ženy. Pokud jste se ale choval ke své partnerce stejným způsobem, a to tím, že vše je vaše a vše může užívat jen vaší zásluhou, pak se nedivte, že vám to při rozvodu pěkně osladila. Za svůj patriarchální šovinismus si to naprosto zasloužíte.

0 0
možnosti
V

Vikina

10. 2. 2010 16:10
Re: Patriarchální šovinismus

Nechci být rejpavej, ale že by z těch dřevných dob základů naší civilizace už existovaly nějaké písemné záznamy, které by potvrzovaly výše uvedené? Písmo snad bylo vynalezeno až mnohem později a ještě dlouho potom gramotností oplývala jen část mužské populace - že by ta přiznala, že za tyto úspěchy stály ženy? Mmch, tkalcovský stav snad vynalezl nějaký Angličan, nemýlim-li se.

0 0
možnosti
MM

Monty M.

8. 2. 2010 11:18
...

:-/ no ale zase jste zdravej a ony i ty tezce zaplaceny zkusenosti jsou obcas uzitecny...

0 0
možnosti
PF

Pej-ťa

5. 2. 2010 18:26
Nepotěšily jste mne..

..ani já vás nepotěším. Vůbec nic jsem si z vašich příspěvků nevzal, ba co víc..ještě jsem se utvrdil ve svém názoru, zakopal se na pozicích. Asi mi není rady ani pomoci, nebo co.. A brzy se můžete těšit na další ukňouraný článek... Prej něžná stvoření..já nemůžu...:-P (;-(;-(;-(

0 0
možnosti
HB

Hana Borovská

5. 2. 2010 18:39
Re: Nepotěšily jste mne..

Taky mě by zajímalo, na co se vás ptala Luisa: Jaká reakce od žen na tento článek by vás potěšila, uspokojila, se vám líbila? Je to ten zmíněný bezvýhradný souhlas, obdiv, popel na hlavu, že jsme též ženy, distanc od feministek, nebo je to něco úplně jiného? Co vlastně od čtenářů/ čtenářek chcete a potřebujete?

0 0
možnosti
HB

Hana Borovská

5. 2. 2010 11:29
To je příběh zraněného muže,

který asi feministky nevysvětlí. Stejně tak bychom mohli za to, co se autorovi přihodilo, obvinit křesťanství a komunismus - nebo to jsou kulturní rámce, které nás všechny, byť i třeba jen podvědomě, ovlivňují. Obávám se, že jediná cesta, jak se dostat z pozice oběti, je přijmout svůj díl zodpovědnosti a ty plody sklidit. Když se to řádně přijme včetně poučení a poznání pro budoucnost, může to být příště jiné. Např. se z toho dá vydedukovat zásada, že dohody je lepší učinit písemně s podpisy obou zúčastněných, že když nemusím něco platit, tak to prostě nezaplatím, popř. to podmíním spravedlivým porozvodovým majetkovým vyrovnáním. Zvláštní taky je hledět na to, že moje dítě chce bydlet a žít se mnou jako na nějaký trest, nespravedlnost a práci navíc. Nemělo by jít taky o ty děti, vždyť jsou to též lidi a naše (třebas nelichotivé) obrázky, ne?

0 0
možnosti
PF

Pej-ťa

5. 2. 2010 11:33
Re: To je příběh zraněného muže,

Nemám sílu.. Ale děkuju za upozornění, že děti jsou taky lidi.. Kdyby k ničemu jinému to nebylo, tak za toto poznání to stojí.. Na pokraji smrti vyčerpáním, na pokraji smrti ukroutěním si hlavy, ale stálo to za to...

0 0
možnosti
JD

Janulice78

5. 2. 2010 10:47
jak

to souvisi s feminismem? Kazdej se muze chovat jako k*rva a chovat se nechutne, ne jen rozvedena matka, co se snazi vyzdimat otce.

0 0
možnosti
DH

daris

4. 2. 2010 18:13
Proboha autore,

proč to, že se někdo chová jako hyena spojujete s feminismem?? Díky feministkám /dříve se jim říkalo sufražetky nebo modré punčochy/ jsem mohla vystudovat vysokou školu, mám volební právo, můžu si zajít s kamarádkou na dvojku vína, aniž by mě někdo kamenoval a za to všechno jsem jim vděčná - to mi věřte. Každý je prostě zodpovědný za výběr svého partnera a feminismus s tím nemá naprosto nic společného. Taky jsem rozvedená a bývalý manžel mě oškubal jak to jen šlo. Nechala jsem mu všechno a začínala jsem úplně od nuly. Na rozdíl od Vás to nesvádím /ani vlastně nemůžu/ na žádný feminismus. Prostě jsem udělala chybu a musím se poučit. To že se někdo chová jak popisujete v článku není výjimkou ani mezi muži, ani mezi ženami. Prostě buďte vděčný za životní zkušenost a věřte, že tu pravou jednou najdete...

0 0
možnosti
L

Luisa

4. 2. 2010 18:30
Re: Proboha autore,

Daris R^R^R^ (někteří lidé - jedno jestli ženy či muži - prostě potřebují pojmenovat VINÍKA svých neúspěchů..., že by mohli hledat sebemenší podíl viny u sebe si zkrátka nikdy nepřipustí..., tudíž se ani nemohou poučit...)

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

4. 2. 2010 18:07
co je psáno, je dáno

Naši se před pár lety taky rozváděli, vše v klidu a na všem se dohodli. Přesto jim bylo naprosto jasně doporučeno, že mají vše sepsat na papír. Stalo se a žádné neshodny nikdy nebyly. Nechápu, na co si teď pan autor stěžuje, Češi (ženy i muži) už jsou prostě takoví. Jak na něco není jasný důkaz, snaží se to "očůrat" a dostat z toho, co jen mohou. Kdekoliv a kdykoliv.

0 0
možnosti
A

ac97c

4. 2. 2010 18:56
Re: co je psáno, je dáno

To je jistě jen česká vlastnost a všude jinde jsou to samí ideálové, co? A ty se řadíš kam? Rv

0 0
možnosti
A

ac97c

4. 2. 2010 17:22
Člověk který věří druhému,

neočekává od své partnerky žádný ústrk, spoléhá se, že i druhá strana, se kterou prožili pár let společného života se bude chovat stejně férově, se dle některých tady řadí mezi hlupáky? 8-o

0 0
možnosti
K

kulička-v-trávě

4. 2. 2010 17:25
Re: Člověk který věří druhému,

To ne, ale víte jak to bylo opravdu? Co by tak asi řekla ta bejvalka? Třeba to ona vidí jinak.

0 0
možnosti
V

Vikina

4. 2. 2010 17:18
Nekňourej tu, kamaráde,

vždyť přijít o byt a děti a odevzdávat něco málo tisíc měsíčně bejvalce je jen taková prkotina. Skutečně odsouzeníhodným zločinem je, když choti nepochválíš nový účes anebo máš remcy, když si koupí botičky za pět tisíc (protože ty 2 měsíce starý už nesplňuje dress code) pod průhlednou a trapnou záminkou, žes' ty peníze potřeboval na výměnu již nefunkčního záchodu.

0 0
možnosti
PF

Pej-ťa

4. 2. 2010 17:23
Re: Nekňourej tu, kamaráde,

Ani to nemá být fňukání a nemám radost, že to tak snad vyznívá.. Kdo chce, snad ví, o čem to mělo být..

0 0
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
petfis@tiscali.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy