Těšte se. Budou se dít věci..!

Pan prezident s lítostí a bez ironie uzná, že se v něčem mýlil, jalovice se otelí, poslanci si odhlasují výrazné snížení platů a já se snad už konečně vyspím..

Stane se toho ovšem mnohem víc - mějte oči otevřené. Právě jsem se totiž vrátil z procházky a můžu zodpovědně prohlásit, že se stala vážná, velmi vážná a těžko uvěřitelná věc: opadalo listí z dubu. Viděl jsem těch opadaných stromů na vlastní oči několik a civěl na ně jako opařenej.  Pár lístků na stromech, zbytek pod nima, což není, jak zasvěcení jistě vědí, žádná legrace. Ty ostatní je třeba uvést do obrazu a prozradit jim že opadá-li listí z dubu, jedná se o takřka totožnou kadenci, jako kdyby 'napršelo a uschlo', jako kdyby 'kvetly hrábě', 'slepice mňoukaly' a tak něco.. Skoro bych řekl: "Trubte na poplach!"

Trubte na poplach a nebuďte překvapeni, až se vám ratolest vrátí ze školy s tím, že míto toho úžasnýho mobilu, děsně 'in' empétrojky, nebo super hry na počítač, si pod stromeček raději přeje, aby byl na celém světě mír, nikdo neměl hlad a tak podobně.. Víme už přece která bije.. Čas se jednoduše rozdělil na ten 'před opadáním' a na ten 'po'. Náš pes už v této nové době nebude neustále tahat a trhat rohožku (hajzl jeden). Zuzanu Bubílkovou postihne něco sebereflexe a už o ní nikdy nikdo neuslyší. Primář Nešpor se rozpovídá o tom, na čem ujíždí a po jakých práškách (nebo chlastu?) se mu nejlépe tančí zvířecí tance. No a já si třeba za chvíli půjdu nezakouřit..          

V souvislosti s touto zásadní a přelomovou záležitostí opadání očekávejme však i šokující události na poli politickém. V parlamentu vystoupí předseda lidovců, omluví se národu za dlouholetou intrikářskou, bohunelibou politiku své partaje a přizná, že většina ze členů jeho strany v Boha stejně vlastně ani tak moc nevěří.. Doktor ze z Plzně Gross naopak přistoupí na víru a poté, co přizná, kterak zázračně ke svým podezřelým penězům opravdu řišel, věnuje tyto na dobročinné účely. David Rath prohlásí, že je egoistický megaloman, který na všechno ostatní kašle a na sociální politiku tuplem. Václav Klaus si nasype popel na hlavu a téměř se rozpláče při své zpovědi, ve které se vyzná z lásky k sobě samému i ze skutečnosti, že jeho protievropský postoj je pouze důsledkem snahy zviditelnit se za každou cenu. "A co se oteplování týče, toto je nutné brát samozřejmě jako vědecky doložený fakt. Nezlobte se..fňuk..ta moje ješitnost.. Vždyť já vás mám rád..!" (Zbytek zaniká ve vzlykotu a prezident s kapesníkem na obličeji utíká do zákulisí.)

Bude to prostě dost hustý a docela se užije. Pro jistotu se jdu ještě jednou podívat, jestli to byly vážně duby. Skoro bych za to ale dal ruku do ohně... 

 

 

Autor: Petr Fišer | středa 16.12.2009 14:26 | karma článku: 19,47 | přečteno: 1417x
  • Další články autora

Petr Fišer

Fenomén Vlasta Beneš.

3.7.2016 v 12:16 | Karma: 26,08

Petr Fišer

Hele, Svěrák!

27.6.2016 v 19:30 | Karma: 18,62

Petr Fišer

Pan demagog: Břetislav Olšer.

5.1.2013 v 12:10 | Karma: 27,79

Petr Fišer

Pátý přes devátý..

16.11.2012 v 11:53 | Karma: 14,42