Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

29. 4. 2009 16:22
úloha televize

to, po čem vy voláte je úloha televize veřejnoprávní,nemůžete to chtít po tv komerční. Krom toho, víte, ono toho vychovávání už je nějak moc a hlavně jde spíš o manipulaci. Výchova patří do dětství, do rodiny a následně pak kultivace vzděláním. TV je zkrátka jen zábava a je na každého vkusu, na který program a kterou TV a zda vůbec kouká.Nesnášim seriály, tak se na ně nekoukám, mám ráda filmy, velmi vyhraněný žánr a téma, tak si zkrátka zapnu TV, když tam něco takového dávají.Ostatně za železného na nově byly filmy z éry novy nejlepší, pak už jen samé drogy a teroristi. Není nad poctivej mord, hihi.A co se tv týče, podle mého vkusu je, čím méně řečí, tím lépe.Já jsem na ono vychovávání silně alergická.

0 0
možnosti
I

IRossler

28. 4. 2009 9:54
Ještě že máme dálkové ovladače

Odpovídám obšírněji na

http://rossler.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=81415&bk=49358

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

27. 4. 2009 22:30
Nechápu

lidi, co se rozčilují nad úrovní televize... A nechápu lidi, co na ty první reagují. :-)

Ale ne, jen drobnou úvahu - komerční televize neničí "dobrý vkus diváků", ona se řídí vkusem stávajícím, protože její snahou je maximalizace zisku, která plyne z reklamy, jejíž cena je závislá na počtu diváků, kteří ji shlédnou, je v zájmu televize přilákat co nejvíce diváků.

Pokud by novácké pořady připadaly většině národa trapné, nevkusné či alespoň nezajímavé jako Vám či mně, tak by je Nova prostě nevysílala.

Neupírám televizi jakýsi zesilující efekt zpětné vazby - tedy že podchycený většinový vkus odráží zpět a přispívá tak k jeho upevňování ve společnosti, ale příčinou zůstává potřeba "prostého lidu" být baven - jakkoliv, ale hlavně pasivně (proto se nemůže uchytit třeba inteligentní humor - tedy založený na spolupráci diváka ve formě asociací, domýšlení si, odhalování slovních hříček apod.).

0 0
možnosti
EF

plamča

28. 4. 2009 10:39
Re: Nechápu

Souhlas, tak to je. A pokud jde o působení na děti - to my je necháváme na tu (či onu) televizi dívat, jakkoli je nám známá její úroveň. Úloha rodičů při formování vkusu a zájmů dětí je nezastupitelná, i když je to náročné.

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

27. 4. 2009 22:02
koukám,

že máš mindráky.

0 0
možnosti
PF

Pej-ťa

27. 4. 2009 22:12
Re: koukám,

Hrozný.. Hlavně z takovejch, jako jsi ty..

0 0
možnosti
S

sonic

27. 4. 2009 21:43
komentátoři

komentátoři na Nově jsou právě nejlepší ;-) Otava s Blažkem, to je ideální dvojka

0 0
možnosti