Nesu vám novinu, naslouchejte..

, aneb: Za vánoce veselejší!

S ohledem na notoricky známou skutečnost, že v tomto adventním čase (to to letí..ještě před chvílí byl srpen..) by si všichni lidé měli být tak nějak blíž, rozhodl jsem se býti tedy také trochu blížeji a podělit se s potencionálními čtenáři o tip (copyright by Alena Venhauerová), kterak si nákup vánočních dárků oživit, zpestřit, ozvláštnit. To vše ovšem za předpokladu, že vás už nebaví, tak, jako každoročně (a že těch let už pár bylo..), vymýšlet 'originální' vánoční dárky od 'A' do 'Z' a následně za ně zaplatit 'majlant'..

To je tak: Zorganizuje se rodinná sešlost (rozsah členů dle uvážení), na níž si každý účastník vylosuje své písmeno, které pak bude počátečním písmenem všech dárků, jimiž bude ostatní obdarovávati. Doporučuji 'K', 'M', nebo tak něco.. Zcela nevhodné je např. 'Y', ovšem ani nad takovým 'G' nejspíš nezajásáte. Některé obzvlášť brutální záležitosti (jako je 'X', 'Ď', atp.) je vhodné z osudí předem-po vzájemné dohodě-odebrat. Následná směna písmen by měla býti vyloučena. Ostatně je vhodné sepsat si předem pravidla, která zúčastnění podepíší. Součástí tohoto dokumentu by měla býti i maximální výše finanční náročnosti jednotlivého dárku (400,-Kč?), z čehož je zřejmé, že hrát se bude zejména o nápaditost, nikoliv o množství vynaložených prostředků. Toto je ostatně i jedním z hlavních důvodů této 'hry'. Nebo jsou snad vánoce opravdu o tom, aby se za dárky vydávaly desetitisíce? Už toho bylo dost.. 

Pro drsnější nátury: 'N', jako 'nic' (o 'H' nemluvě..), 'F', jako fretka (živá), atp. Jistě vymyslíte i brutálnější varianty..

U nás už jsme vylosovali a třeba já jsem se svým 'B' v pohodě.. (Sláva!) Inu, to je tak: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Najdou se ovšem i nešťastníci, kteří přípravu na losování podcenili, řádně se nepřipravili a nyní zoufale lomí rukama nad svým 'Ř'.. Je ovšem již pozdě pověstného 'bycha' honit. Snad příští rok.

Například ČEZ, jak vidno, přípravu očividně neodflákly. Přály si 'Z', celý rok se poctivě připravovaly a..zadařilo se. (Při svém dostatečně drsném přístupu neváhaly mezi 'zdražením' a 'zlevněním'. I když-co si budeme povídat- takové 'N' by taky zvládly.. 'Navyšování cen'..a je to.) No, na nejnápaditější dárek to ještě není, ale jako dodavatele vás berem! (Protože co jiného nám zbývá..) A co třeba 'zadara'-to by nešlo? Aha..nešlo. Tak nic. (Zajímavé ovšem je, že kompetentní státní orgány si jako každoročně již tradičně s přehledem vytáhly své 'M', pročež se kolem plánovaného nemalého zdražování rozhostilo hluboké 'mlčení'.. Jestli ono to losování není někde zmanipulováno, se nabízí...)

Jak říkám-dělám to naprosto nezištně, z lásky k bližnímu. Případné věcné dary (tyto přijímám od všech písmen, nelamte si s tím hlavu..;-) ), coby výrazy díků za tento vynikající návod, zasílejte na adresu:.........CENZUROVÁNO.......... Rozjímejte...

Autor: Petr Fišer | neděle 30.11.2008 19:43 | karma článku: 15,88 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Petr Fišer

Fenomén Vlasta Beneš.

3.7.2016 v 12:16 | Karma: 26,08

Petr Fišer

Hele, Svěrák!

27.6.2016 v 19:30 | Karma: 18,62

Petr Fišer

Pan demagog: Břetislav Olšer.

5.1.2013 v 12:10 | Karma: 27,79

Petr Fišer

Pátý přes devátý..

16.11.2012 v 11:53 | Karma: 14,42