Jediná (a špatná) role Ladislava Jakla.

Jelikož se mi nevydařili čtenáři mého posledního článku (který byl samozřejmě kvalitní..vo tom žádná..), rozhodl jsem se zchladit si na komkoliv žáhu. Los padl na samotného tajemníka prezidenta republiky. To by snad mohlo stačit..

Pan Ladislav Jakl je velmi špatný herec a snad ještě horší tajemník prezidenta republiky. Nikdy jsem mu to (natož s úklonou) neřekl, dostávám se k tomu až nyní. Nicméně je to tak.. Taková Eva Holubová (jakkoliv naprosto nepatřím mezi její nekritické obdivovatele) sehrála vedle několika svých slabších rolí také řadu celkem vydařených. Ne tak pan Jakl..

Zde bych jistě mohl skončit, protože většina čtenářů určitě chápe, co mám na mysli. Přesto se pokusím o pojmenování příčiny, kvůli které Ladislav Jakl svou roli Ladislava Jakla - tajemníka prezidenta republiky tak zpackal.

Jeho naturel ho vedl do prostředí té části pražské neintelektuální pravice (která o sobě tvrdí, že je pravicí), kde patří k bontonu donekonečna zbožšťovat osobu Václava Klause a pohoršovat se nad omezeností národa, který věří v takovou blbost, jakou je globální oteplování, líbí se mu filmy pánů Svěráka a Smoljaka a nechápe, že ekonomická krize odezní sama..jako chřipka. Všichni členové tohoto spolku přestřelují a téměř všichni to vědí..

A tak dále.. Jistě by nebyl problém dopsat to a'la L.J. (http://jakl.blog.idnes.cz/c/79517/Nejhorsi-role-Evy-Holubove.html) až do konce. Ale už jsme se zasmáli a teď zase k vážné práci. Myslím si, že pan Jakl není hloupý člověk. Myslím, že je dosti chytrý a vypočítal si, že se mu jeho bezmezná oddanost jistě vyplatí. Zdá se dokonce, že se začíná propracovávat do další fáze, kdy většině z toho, co říká i věří. Je-li tomu tak, budiž mu to slabou omluvou. Soudný posluchač oslavných projevů, velebících veškeré činy, myšlenky a názory jeho 'guru' se však neubrání úsměvu. Z každého jeho televizního, či rozhlasového projevu čiší až patolízalská úslužnost hraničící s trapností. Ošívám se při vašich vystoupeních velice často pane tajemníku. Přepískáváte to totiž s železnou pravidelností. Říká se tomu také nohsledství.. 

Ano - tajemník prezidenta nebude s tímto jistě vést polemiku, popř. s ním snad přímo veřejně nesouhlasit..tak naivní nejsem. Ani to po něm nikdo nechce. Jsem ovšem přesvědčen, že svým stávajícím pojetím 'tajemničení' prokazuje pan Jakl svému prezidentovi vskutku medvědí službu. A nikdo mu to ještě očividně neřekl..

Chudák tajemník.         

Autor: Petr Fišer | čtvrtek 16.4.2009 23:49 | karma článku: 43,36 | přečteno: 9136x
  • Další články autora

Petr Fišer

Fenomén Vlasta Beneš.

3.7.2016 v 12:16 | Karma: 26,08

Petr Fišer

Hele, Svěrák!

27.6.2016 v 19:30 | Karma: 18,62

Petr Fišer

Pan demagog: Břetislav Olšer.

5.1.2013 v 12:10 | Karma: 27,79

Petr Fišer

Pátý přes devátý..

16.11.2012 v 11:53 | Karma: 14,42