Fuck off karma!

Tedy aspoň taková, o jakou se zde usiluje.. Totiž, aniž bych chtěl jakkoliv mentorovat, či brnkat na líbivé a tendenční strunky, tu otázku nelze nepoložit: Proč píšeme, píšete? Kvůli jakési pofidérní 'karmě'? Asi ne..

Nebo snad ano? Pak je ale něco (a to téměř všechno) hodně špatně. A za tu nedlouhou dobu, co sleduji zdejší přispěvovatele, bych několik karmohoničů dokázal vyjmenovat. Jistě nejen já. Přeju jim tímto hodně štěstí, osobní spokojenosti a v neposlední řadě zejména co nejvyvinutější k...u (karmu přece). Když je to ba...

Je bezesporu dobře, že takováto možnost prezentování se existuje. A to i pro ty lovce karmy, jejichž nedostatek sebekritičnosti je naprosto zarážející. "I neschopným je třeba dát příležitost. Aby mohli ukázat, co nedovedou." Jenže ukazují-li to neohroženě každý den a ani zdrcující kritiky v diskusích pod jejich karmo-články je nepřivedou k zamyšlení a změně přístupu? Karmu devalvovali právě ti, kteří jim tyto výtvory kladně hodnotí a povzbuzují tím jejich sebedůvěru, která je beztak bezbřehá.   

Já jsem, tedy, coby blogger, děsně vyspěl, prohlédl a zmoudřel, pročež se (takto nad věcí) nemíním honit za oním pochybným a navýsost sporným čísílkem. Ale že mi to trvalo. Taky jsem po ní pošilhával..přiznávám. Ovšem některé praktiky a stovky podbízivých článečků (s obří karmou, jak jinak..) mě dostatečně znechutily. Spisky, any mají, ne-li v nadpisu, tedy zcela jistě alespoň v perexu, 'karmochytlavá' slovíčka, známe všichni: Paroubek, třicet stříbrných, Rath,..... To mě neba..

Pročež tímto vyzývám i své známé (a příbuzné zejména): Karmujte mi výhradně tehdy, pokud se vám článek SKUTEČNĚ líbí, ne z 'povinnosti', z 'musu'. Naopak: Klobouk dolů, jestliže si např. bratr řekne: 'No, tentokrát jsi se chlapče příliš nepředvedl..' A..neokarmováno. Ale vlastně kdoví..třeba to tak dělá už dávno..;-)

Zajímalo by mě, kolik je tu frajerů-frajerek, kteří si svůj článek osobně neokarmujou (pro hnidopichy: neokarmují). Já teda ty své zatím všechny. A docela se stydím, protože představím-li si, že by autorem byl kdokoliv jiný-nevím, nevím.. Přitom, jak moudře pravil přítel K. (To je jak z Kafky..;-).. Jo a ten prodej 'šrotu' na aukru taky není zrovna dvakrát košer..): 'Na co je ta karma? To je dobrý na EGO? Kvalita se prosadí sama..') No, nevím.. Ale aťsi! Prosadí-neprosadí.. Nicméně o karmě to není, nemělo by být, přece. Rozhodně to tak nechci. 

Jo a taky se mi moc líbilo, když mě posledně jistý článek (původně publikovaný časově za mým) cca po dvou hodinách přeskočil a bezskurpulózně se opětovně uvelebil na prvním místě blogu, maje již na kontě kolem tří set čtenářů. No nic. Dobře se bavte, ať se vám daří a karma roste.. My povznesení to budeme sledovat zpovzdálí s povýšeným nadhledem a ironickým úšklebkem. Protože my hodláme psát vážně pro zábavu.

Mocně cítím, že by tomuto článku slušelo umístit jej na svém blogu mezi soukromé a podtrhnout tím jeho obsah. Ale kdo by to pak četl? Nevyhýbám se čtenářům (některým)..o tom to není. Ostatně-třeba mi takovýto druh umístění bude 'doporučen'. Zlí jazykové tvrdí, že se to prý stává.. Co vy na to, milí admini? :-) (Sympaticky vyzývavý..)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Fišer | středa 7.1.2009 20:22 | karma článku: 13,99 | přečteno: 1565x
  • Další články autora

Petr Fišer

Fenomén Vlasta Beneš.

3.7.2016 v 12:16 | Karma: 26,08

Petr Fišer

Hele, Svěrák!

27.6.2016 v 19:30 | Karma: 18,62

Petr Fišer

Pan demagog: Břetislav Olšer.

5.1.2013 v 12:10 | Karma: 27,79

Petr Fišer

Pátý přes devátý..

16.11.2012 v 11:53 | Karma: 14,42