Důrazně protestuji proti plynutí času!

Totiž kdyby se jednalo o opravdové 'plynutí', ale je nasnadě, že zlořečený čas si provokativně letí. Aby toho nebylo dost, nejraději jako bláznivý..a to už je příliš..

Proto je více než záhodno nespokojit se s pouhým pasivním odporem (o odevzdanosti nemluvě), ale vystoupit aktivně a organizovaně proti tomuto tyranu. Vždyť je to k vzteku! Před pár měsíci nám bylo dvacet, v hospodě jsme s kamarády bohorovně rozumovali o tom, jak je po třicítce člověk odepsanej a vyřízenej..a..letos máme být čtyřicátníci? Nechápu a vášnivě nesouhlasím.. A to-aby toho nebylo málo-ještě tuším, že za takových deset let (čas, pokud mu v tom nezabráníme, z nich 'vyrobí' několik týdnů) to už zavání hrozivou 50. Tady je přece evidentně něco hodně špatně.. (Dobře si vzpomínám, jak byl padesátiletý člověk v našich dětských očích jednou nohou v hrobě.) Kde se to zastaví?

Exisují i lidé, kteří jsou na tom hůře a čísla, která tam probíhají jsou vskutku neuvěřitelná. A oni se nebouří, nechává je to v klidu. Nebo jsou smíření? Rezignovali? Na druhou stranu-vy, dnešní rozjuchaní dvacátníci-nemyslete si, že se vás to s tím časem netýká. To jen tak vypadá. Nám to tenkrát taky tak připadalo.. A bác-za pár let padesát. Prorokuji, že vás to taky čeká. A myslíte, že si pak budete připadat staří? Ta zákeřnost a ničemnost spočívá právě v tom, že nikoliv..uvnitř zůstáváme stejní, mladí. (Nebo alespoň většina..)

Co tedy s tím? Minimálně (když nic jiného) můžeme tý bestii nadávat. Vhodné jsou výrazy jako 'Hnuse!', 'Svině!', atp. Také se dá vyrazit do ulic, hodně se mračit, pošklebovat a vykřikovat výhružná hesla ('Stop timekracii!', 'Už jsme tady..!',..) Třeba se lekne, mrcha nelítostná a trochu přibrzdí. Nebo to zkusit nejprve nějak po dobrém? Například legionář-vlajkař Vocásek se s ním očividně domluvil (asi tak kolem stovky?). Těm, kteří se nespokojí s těmito neřízenými aktivitami, navrhuji založení 'Společnosti pro zpomalování času', 'Spolku za čas pomalejší', nebo tak něčeho.. Na ustavujícím zasedání promluví coby host Květa Fialová (Rolling Stones asi nepřijedou..), rozdají se legitimace. Protože něco se s tím dělat musí-včera bylo pozdě..

A na závěr kvíz. Jestliže se s tím 'plynutím' nic nepodnikne, kolik si tipujete, že vám bude za dvacet let? Své odpovědi zasílejte... 

 

Autor: Petr Fišer | neděle 4.1.2009 20:33 | karma článku: 17,57 | přečteno: 868x
  • Další články autora

Petr Fišer

Fenomén Vlasta Beneš.

3.7.2016 v 12:16 | Karma: 26,08

Petr Fišer

Hele, Svěrák!

27.6.2016 v 19:30 | Karma: 18,62

Petr Fišer

Pan demagog: Břetislav Olšer.

5.1.2013 v 12:10 | Karma: 27,79

Petr Fišer

Pátý přes devátý..

16.11.2012 v 11:53 | Karma: 14,42