Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

20. 4. 2010 13:58
Propaganda

Tezko si predstavit, ze by propagandisticka televize, ktera lidem vnucuje totalitni poheld na svet pozvala analitika, ktery rekne, ze je problem v papirovych penezich a umele vyhlasovanych urokovych sazbach. Stejnetak je tezke si predstavit, ze by takovy analytik, placeny na hlavni uvazek bankou, rekl cokoliv, co by poskodilo jeho zamestnavatele.

Ne kazdy clovek, ktery si vsimne, ze z medii se vali predevsim balast to dotahne tak daleko, ze se po vecech podiva sam a sam si udela analytika z pohledu vlastni kapsy. Nicmene az toho bude schopna vetsina, zmizi potreba statu jako instituce.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

16. 4. 2010 11:42
Tak nějak jsem si vzpomněla:

"....byl by to pravděpodobně úplně jiný Pepa a možná by to ani Pepa nebyl!"

P.S.:Očekávám analýzu současného stavu!;-)

0 0
možnosti
PF

Pej-ťa

16. 4. 2010 13:43
Re: Tak nějak jsem si vzpomněla:

Píšu to potřetí a naposled - nějak se mi to nedaří odeslat. Současný stav stojí za prd (původně tam byl hustější výraz, tak snad proto to nešlo..). Ale zase aspoň ještě trochu žiju - jsou lidi, kteří jsou na tom hůř a jsou dočista po smrti... Takhle nějak jsem to tam psal. Hloubková analýza budoucího stavu: Buď se mi začne dařit líp, nebo se v tom budu nadále plácat..;-)

0 0
možnosti
XX

Marcus Antonius

16. 4. 2010 11:26
Iluze serioznosti

Proš to nedělají všichni , protože analytici ,aby vypadali seriozně tak jsou pod hlavičkou(značkou) nějakého seriózního bankovního domu nebo brokerské společnosti. To ,že nemají pravdu je známá věc , protože nejvíc lžou a vymýšlejí si na burze cenných papírů . Jejich ananlýzy jsou většinou pouhou prostou extrapolací , současného trendu. Pokud v křivce neexistuje trend pak tvrdí ,že může klesat nebo stoupat . Jejich názor není nějakou hlubokou analýzou ,která se potvrdí,ale tím co TRH chce slyšet. Někdy jejich předpovědi se řídí tím co bylo nikoliv tím co bude. Příklad banka Goldman Sachs a její analytici předpovídali v r 2008 ,že ropa bude stát do 2 let 300 dolarů za barel. Dnes víme jak to dopadlo,že jejich analýza byla pouhou extrapolací křivky. Zkušení investoři však ví ,že stromy nerostou do nebe a každá bublina jednou splaskne.

0 0
možnosti
JK

KonecSveta

16. 4. 2010 10:44
A proč jím nejste?

Analytickou společnost si založíte s kapitálem 200 tisíc Kč a to máte za měsíc zpátky. Tak, kde je problém?

0 0
možnosti
PF

Pej-ťa

16. 4. 2010 10:47
Re: A proč jím nejste?

Tak proč to nedělaj všichni?

0 0
možnosti
X

xMartinxxx

16. 4. 2010 10:25
favorit

mym favoriem mezi prognostiky je Vaclav Klaus, ktery prognozoval socialistickemu Ceskoslovensku prosperitu pod vedenim KSC, az se stal presidentem "kapitalisticke" Ceske republiky na pokraji bankrotu pod vedenim materske ODS[>-]R^

0 0
možnosti
PH

Larrax

16. 4. 2010 10:00
Také můžete bý analytikem :-)

Já jsem sice neviděl onu analýzu cen pohonných hmot, ale spíše ocením, když analytik analyzuje všechny možnosti, než když tvrdí, že cena poroste nebo naopak, když to nikdo nemůže vědět. Analýza není totéž co předpověď. I počasí se dá analyzovat a také se to dělá. Spočívá to právě v tom, že ... když půjdou mraky tímto směrem a takvou rychlostí bude takové počasí ... a pak se sleduje, co dělají mraky a podle toho se udělá předpověď. Pokud tedy analytik řekl, že ceny PHM porostou pokud ... a naopak klesnou pokud ... tak je třeba sledovat do "pokud" a podle toho se řídit (včas nakoupit zásoby nebo je nebo prodat). Nikdo není shcopen říci, jestli dolar nebo ceny čehokoli porostou nebo ne, ale je třeba analyzovat indície, které k tomu mohou vést. Takže si prosím nepleťte analýzy s předpovědé počasí. BTW nejsem analytik!

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

16. 4. 2010 10:41
Re: Také můžete bý analytikem :-)

R^

0 0
možnosti
JM

tuti74

16. 4. 2010 9:04
Veřejné a neveřejné analýzy

Na to, abyste byl schopen posoudit opravdové kvality analytika byste měl vidět některé neveřejné výsledky jeho analýz. Tyto (většinou dobře placené) analýzy mohou být daleko konkrétnější, protože jejich zveřejněním není ovlyvněn objekt analýzy.

Pokud vidíte někde veřejnou analýzu (předpověď) která je konkrétní, pak se nejspíše jedná o pokus ovlyvnit nepříznivý vývoj, nebo nekompetentnost (snahu o zviditelnění). Velice výjimečné jsou případy, kdy se jedná o kvalitní a nezávislou předpověď. Tato samozřejmě musí brát v úvahu i odpovídající reakci masy na samotnou analýzu.

0 0
možnosti
TX

Tomas_X7

16. 4. 2010 8:44
Jsem analytik

....ale úplně jiný. Předpovědi neprodukuji. Pouze modeluji fungování informačního systému. Zjišťuji, jak převést potřebné informace, procesy, potřeby a požadavky uživatelů do struktuy dat a fungování software.

Je to poctivé povolání, které v první řadě rozkrývá existující činnosti a produkované informace a hledá mezi nimi logické vztahy a vazby, které pak v návrhu fungování IS mají zabezpečit využití dat i co nejergonomičtější práci uživatele. Toto povolání se dá dělat dobře i úplně blbě. Pohledem na různé mizerné informační systémy uznáte, že kvalitní výkon tohoto povolání má něco do sebe.

Docela mě vadí, že název mého povolání získává kvůli věštcům takovýto pejorativní nádech. My, analytici informačních systémů nemáme s analytiky - věštci společného vůbec nic. Ať si laskavě vymyslí pro svou činnost jiný název. 

0 0
možnosti
PF

Pej-ťa

16. 4. 2010 8:47
Re: Jsem analytik

Souhlas. Jistě existují i poctiví a soudní analytikové-nevěštci, nebo tak něco.. Mělo by se to nějak terminologicky ošetřit, nejspíš...

0 0
možnosti
PP

pefben

16. 4. 2010 8:41
B je správně.

0 0
možnosti
PF

Pej-ťa

16. 4. 2010 8:45
Re: B je správně.

A že jste to dočet' až do konce?:-)

0 0
možnosti
VM

Si0 po zákazu

16. 4. 2010 8:40
Nejsou analytici jako analytici.

Někteří dokonce spravují vlastní portfolio a podle jejich práce se dá ohodnotit jejich důvěryhodnost. Mým favoritem je v tomto pan Jiří Lengál.

0 0
možnosti